Fujifilm X-T2 | fototv.hu

0
1

Megérkezett a Fujifilm eddigi leggyorsabb és 4K videó rögzítésre képes MILC csúcs gépe, az X-T2. A kinézetében és kezelésben teljes mértékben elődmodelljére építkező gépváz sok hasznos újdonsággal büszkélkedhet, lássuk a részleteket.

Fujifilm XT2

A Fujifilm X-T2.ben egy 24 megapixeles, APS-C méretű X-Trans III CMOS szenzor dolgozik ISO 200-12.800 közötti standard érzékenységeken. Kiterjesztéssel érhető el az ISO 100 és akár ISO 51.200-as maximum érték. Az új X-bajonettes fényképezőgép új és minden eddiginél gyorsabb AF rendszerrel büszkélkedhet. 325 AF pontos Hybrid rendszerről beszélünk, ebből 169 fázis eltolási elven működik. A követő automatikus élességállítás finomsága és sebessége részletesen szabályozható a kamera menüjében. Követő AF mellett 8 kép/mp az alap sebesség, ezt a kiegészítő markolattal 11 kép-re tolhatjuk fel, de elektronikus zárat használva akár 14 kép/mp is elérhető. A képek kompromisszum mentes mentése érdekében kettős memóriakártya foglalatot találunk a gépváz oldalán, mely UHS-II SD kártyákat is képes fogadni.

Fujifilm XT2

A Fujifilm X-T2 új, kicsit több mint egymillió képpontos hátsó LCD kijelzőt kapott, mely nem csak dönthető, hanem egy irányba ki is hajtható, ám változatlanul nem érintő képes. Az EVF kereső frissítése 100fps-re nőtt, a 2.36 millió pontos OLED kijelző változatlanul a legjobbak között tartható számon.

Fujifilm XT2Fujifilm XT2

A korábban bejelentett X-PRO2-t kifejezetten fotósoknak, állókép készítésre szánta a gyártó, ám az X-T2 esetében már előtérbe került a videórögzítés is. Így végre 4K felbontásban tudunk Fujifilm MILC-cel mozgóképet felvenni. Sőt tiszta HDMI kimeneti jelünk van 422 szín reprodukcióval és van F-log flat képmód is.

Újdonság a boost markolat is, mely nem csak az üzemidőt triplázza meg, de a fényképezőgép sebességét is növeli.

Fujifilm XT2

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!