Fujifilm X-T1 a mínuszokban | fototv.hu

0
0

Elvittük magunkkal a hegyekbe a Fujifilm időjárásálló X-T1 fényképezőgépét, hogy megnézzük, miként boldogul a mínuszokban és hóviharokban. Az úti cél a Tátra lengyel oldala volt, Zakopane-től indulva felfelé a Murowaniec menedékházig, majd onnan csillagtúra és fotózás.

Fujifilm X-T1 + FUJINON XF18-135mm LM OIS WR - Több képes panoráma

Bár azért mentünk, hogy havat lássunk, és havas fotókat készítsünk, kicsit sokat kaptunk belőle. Konkrétan pont egy 3 napos non-stop havazás alatt érkeztünk a környékre, így napsütötte, kék eges gerinctúrán készítendő csodaszép tájképeket elfelejthettük. Maradt a harc az elemekkel, a folyton fújó széllel és az igen zord hideggel. Nappal mínusz 5-10 fok körül alakult a hőmérséklet, 1500 és 2000m közötti magasságban mozogtunk.

Fujifilm X-T1 a megpróbáltatáso közepedte

A fényképezőgép nem lehetett állandóan nyakban, bár alaphelyzetben a FUJINON XF18-135mm LM OIS WR volt rá felcsavarva, a folyton eső hótól hamar behavazódott, időjárásálló kivitel ide vagy oda. Vagyis leginkább ráfagyna minden a fém vázra. Így időnként bekerült a táskába, nem mélyre csak takarás szempontjából, hogy ne párásodjon.

Fujifilm X-T1 + FUJINON XF18-135mm LM OIS WR

Az X-T1 NP-W126 névre hallgató Li-ion akkumulátora egészen jól bírta az időt, a hideg érezhetően csökkentett a kapacitásból, de majdnem 200 képet úgy is sikerült kicsalni belőle, hogy a nap közepén egy nem leállított videóban tizen percet rögzített a táska mélyén a gép. A melegen tartott pótakku viszont szükséges a biztonság kedvéért.

Fujifilm X-T1 a megpróbáltatáso közepedte

A nagy szürkeség, akarom mondani fehérség nem sok fotótémával szolgált, így kicsit rövid és karcsú beszámoló született. Van még bőven fotó, kattintsatok a képekre és nézzétek végig a sorozatot!

Fujifilm X-T1 + FUJINON XF18-135mm LM OIS WR

Fujifilm X-T1 + FUJINON XF18-135mm LM OIS WR

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!