18.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Fujifilm slim, időjárásálló és EXR szenzoros kompaktok | fototv.hu

Három rejtett optikás készüléket és az F-széria legújabb EXR szenzoros készülékét is bemutatta a gyártó.

Fujifilm FinePix Z70


A Z szériára mindig is a keskeny kialakítás volt jellemző, nincs ez másképpen a Z70-es modell esetében. A 18mm-es fém váz egy rejtett 5x-ös zoomátfogású (36-180mm ekv.) rejtett objektívet rejt, melyet egy eltolható előlapi elem véd, mely a bekapcsolásért is felelős. Nem meglepő módon 12.2 megapixeles CCD érzékelőt kapott, mely ISO100 és 1600 közötti érzékenységre képes. Tudása a mai bejelentések alkalmával megismert kisebb FinePix modellekhez hasonló. Automata témafelismerés, arcfelismerés, vörösszem korrekció, követő fókusz és fény+vaku üzemmód is megtalálható benne. Újdonság viszont a pár és csoport felismerésre induló önkioldó. Videókat maximum HD felbontásban rögzíthetünk 24 kép/mp-ces frissítéssel, maximum 12 perces snittekben.

A készülék hátuljára 2.7”-os, 230 000 képpontos LCD kijelző került, az adatokat SD/SDHC memóriakártyára menthetjük, tápforrásként természetesen Li-ion akkumulátor szolgál. A karcsú FinePix Z70-es hat extravagáns színben lesz elérhető.


Fujifilm FinePix Z700


Ez a modell tartogat meglepetéseket is, legfontosabb a benne rejlő SuperCCD EXR képérzékelő, mely alacsony zajszintet vagy nagyobb dinamika tartomány megjelenítésére képes. Az eddigi EXR CCD-s modellekhez hasonlóan itt is megtalálhatóak a Fuji analóg filmjeinek reprodukálására képes képmódok. A szintén belső kialakítású objektív 5x-ös zoomátfogású (35-175mm ekv.) és 9cm-es makró közelponttal bír. A bemozdulások ellen érzékelő eltolásos, mechanikus képstabilizátorral védekezik a Z700-as. Az érzékenység ISO100 és 3200 között szabályozható.

Funkciókban megint nincs újdonság. 10 emberi arcot képes felismerni, két fő vagy 4es csoportra induló önkioldó, háziállat felismerés,intelligens témafelismerés, panoráma mód de már a vaku is intelligens a készülékben.


Videót 1280×720 pixeles HD felbontásban rögzíthetünk 24 kép/mp frissítéssel, egyhuzamban maximum 10percet. Az energia ellátásért Li-ion akkumulátor felel, a felvételeinket SD/SDHC kártyákra menthetjük.

A kellemes dizájn mellé egy 3.5” ármérőjű, 460 000 képpontos érintőkijelző is társul, melyen teljes értékű kezelést hajthatunk végre.


Fujifilm FinePix XP10


A legújabb fémvázas időjárásálló Fuji kompakt, 3 méteres mélységig használható, emellett por- és ütésálló, valamint -10 °C-os hidegben is megállja a helyét. 12.2 megapixeles CCD-t és 5x-ös átfogású (35-175mm ekv.) optikát kapott. A hátuljára 2.7” átmérőjű LCD kijelző került, Li-ion akku táplálja.

Szolgáltatásokban és funkciókban megegyezik az eddig bemutatott nem EXR érzékelős modellekkel.

Fujifilm FinePix F80 EXR

A nagytudású F-széria legújabb tagja, mely az F70 EXR utódmodellje. A készülék lelkét, a 12 megapixeles SuperCCD EXR szenzor alkotja, melyet egy masszív és elegáns fém vázba rejtettek. Így az eddigiekhez hasonlóan választhatunk akár a nagy felbontás, az alacsony zajszint vagy a nagy dinamika átfogású módok között. Nem hiányozhatnak az analóg filmekre hajazó filmmódok sem. Az érzékenység ISO100 és 12 800 állítható. Az optika 10x-es átfogásra képes és 27-270mm-es ekvivalens gyújtótávolságot fed le. A bemozdulások ellen CCD képstabilizátor véd.


A manuális vezérlés mellet megtalálható minden intelligens jóság az előző modellekhez hasonlóan. Kiemelendőek viszont a Pro Focus és Pro Low-Light képmódok, ilyenkor két képből rakja össze a végleges felvételt az F80 EXR. Előbbi esetében életlenebb, kis mélységélesség hatású felvételeket, utóbbinál részletgazdagabb árnyékos képrészleteket kapunk.


Videókat 720p HD minőségben készíthetünk, megszokottan 24 kép/mp frissítéssel és maximum 10 perces időtartamban. A masina hátuljára egy 3”-os viszont csak 230 000 képpontos LCD kijelző került. Li-ion akkut használ és SD/SDHC memóriával etethetjük. Itt már megtalálható a közetlen HDMI kimenet is.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles