11.8 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Fotózz madáretetőből – Bird Photo Booth | fototv.hu

Az 1950-es évek Polaroid Land fényképezőgépe ihlette meg a Bird Photo Booth alkotóit, mely termék a mai kor elvárásainak megfelelő instant megoldást kínál madarak fényképezéséhez. Egész pontosan egy olyan madáretetőről van szó, melyben elrejthető egy GoPro vagy iPhone és távvezérléssel a szobánkból kattintgathatunk.

Természetesen ez a project is a Kickstarteren indult útjára és minden esély megvan rá, hogy elinduljon majd a sorozatgyártás. A klasszikus dizájn jegyében egy igazán dekoratív és szép házba kerülnek a képrögzítő eszközök, az egyszerűség kedvéért a bélelt szivacs belsőt alakították ki úgy, hogy tudjon iPhone vagy GoPro készülékeket fogadni és stabilan megtartani. Természetesen a későbbiekben Android eszközökhöz is lesz ?bélés?, de a távoli Amerikában ez a platform nem húzó irány.

A Bird Photo Booth segítségével tehát nem kell hosszú órákat lessátorban gubbasztani és drága DSLR gépet, nagy teleobjektívet használni. Persze a képminőség nem lesz ugyan az, de az Instagram korszak hajnalán talán már nem is számít annyira?

Pozitívuma a rendszernek, hogy középen egy optikai elem található, mely ráadásul cserélhető, így az esetleges gyengébb képminőség némileg javítható, a KIT részét képzi egy macro előtét és egy polárszűrő is. Az egész készletet 150dollárért tudjuk előjegyezni, mely két betéthabot is tartalmaz. A WiFi és Blutooth kommunikáció miatt a GoPro szivacsot úgy alakították ki, h a WiFi hátfallal is beférjen. A tabletre és iOS eszközökre szánt applikáció segítségével nem csak táv vezérelhetjük a fényképező eszközeinket, de effekteket rápakolhatunk utólag, illetve azonnal meg is oszthatjuk azokat!

Kreatív és érdekes megoldás, ha valaki venne ilyet a FotoTV olvasói közül, szeretnénk elkérni egy tesztre?

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles