3.5 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Fotóművészeti Szabadegyetem a Mai Manóban | fototv.hu

A Mai Manó Ház idén ősszel is elindítja Fotóművészeti Szabadegyetemét. Az időpontok: 2015. október 6., november 3. és december 1. 2015-ben az előadások a művészet és a fotográfia valóságalakító lehetőségeit, erejét járják körül. 3 időpont, 3 vendég: Eperjesi Ágnes képzőművész, Mélyi József művészettörténész és Turay Balázs fotóművész.

Mai Manó Szabadegyetem hírképe

A Mai Manó Ház 2015 őszén is elindítja a sikeres Fotóművészeti Szabadegyetemét!

A mostani szezonban az előadások a művészet és a fotográfia valóságalakító lehetőségeit, erejét járják körül. A jelenre koncentrálva felteszik a kérdést, hogy képes-e a fénykép pozitív változást előidézni az események folyamatában és mindez milyen módokon lehetséges. A beszélgetés résztvevői vizsgálják a művészek lehetséges magatartásformáit, a performanszok, akciók szerepét és nem utolsósorban a konkrét műveket is.

2015. október 6. kedd, 18:00

Előadó: Eperjesi Ágnes, képzőművész, tanár

Valóság saját használatra ? Határsértések a fotó médiumában

Az élő személy és az őt ábrázoló kép viszonya számomra folyamatos inspiráció forrása. Akkor is, ha nem szokványos ábrázolásról, hanem egyszerű fotó-alkalmazásról van szó.

Mint például az ehető ostyára, ételfestékkel nyomtatott kép. Bizarr fejleménye a kép, a képiség hosszú történetének, hogy a képet most már akár meg is ehetjük. Ez számomra inspiráló témát jelent, ami az ábrázolás elméleti problémájával érintkezik, és a fotográfia eszközeivel, a fotó sokféle felhasználási módját mozgósítva dolgozható fel.

Munkáimban erős vonalat képviselnek olyan köztérre tervezett akciók is, melyeknek szinte egyetlen módon marad nyoma: ha a helyszínen fotódokumentáció készül róluk. Azért készül a kép, hogy hiteles bizonyítékát adja az esemény megtörténtének, miközben, nagyon is jól tudjuk, hogy a kép mennyire manipulálható; szkeptikusak vagyunk és gyakran nem is hiszünk neki.A fentiekben közös, hogy fotó határeseteinél járunk. Az előadásban ilyen ?határsértő? művek bemutatására kerül sor.

2015. november 3. kedd, 18:00

Előadó: Mélyi József, művészettörténész

2015. december 1. kedd, 18:00

Előadó: Turay Balázs, fotóművész

JEGYINFORMÁCIÓ:

Belépőjegy (egy előadásra, amellyel aznap az aktuális kiállítást is megtekinthetik)

1500 Ft ? felnőtt,700 Ft ? diák, nyugdíjas

A Szabadegyetem előadásaira az egyéb belépési kedvezmények nem érvényesek.

Belépőjegy az előadásra a Mai Manó Ház első emeleti jegypénztárában váltható minden nap 11 -19 óra között.

Cím: Mai Manó Ház, Budapest, VI. ker. Nagymező utca 20.További információ: pal.pentelenyi@maimano.hu, +36 1 473 2667

Egyéb kedvezmények: A Mai Manó Könyvesbolt 10% kedvezményt nyújt a Fotóművészeti Szabadegyetem közönségének, mely kedvezmény az alábbiak szerint érvényesíthető: az egyes előadásokra jegyet váltó vendégeink a megvásárolt jegy felmutatásával válthatják be a 10% kedvezményt egyszeri alkalommal. A kedvezmény felhasználásakor a jegyet érvénytelenítjük.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles