FinePix HS50EXR a megazoom | fototv.hu

0
0

Hatalmas zoomátfogással és DSLR kialakítással támad a Fujifilm legújabb bridge-ultrazoomja, a FinePix HS50EXR. A nevéből is kiderül EXR képérzékelővel van dolgunk a készülék esetében, mely elé nem kisebb, mint 42x Fujinon objektív került.

A HS30 elődmodell sikereire és alapjaira támaszkodik az új modell, mely megtartotta az előd 1/2” méretű szenzorát, viszont már a második generációs saját fejlesztésű EXR-CMOS II került bele. Fejlesztették a fényérzékenységet és fázisdetektálású élességállításhoz használatos pixeleket is találunk a legújabb generációs EXR érzékelőn. Ebből az is kiderül, a Fuji is Hibris AF rendszert használ új készülékeiben, mely ötvözi a kontraszt és fázisérzékelést. Az érzékenység alapskálája ISO 100-tól ISO 3200-ig terjed, kiterjesztéssel érhető el a 6400 és 12 800-as maximum.

Az 1cm-es szuper makró közelponttal rendelkező 42x átfogású lencserendszer 24-1000mm-es ekv. gyújtótávolságot fed le, manuálisan mozgatható, kihasználhatóságát optikai képstabilizátor segíti. A filmszimulációs módok jelen esetben is alkalmazhatóak videózáskor is, mozgóképet maximum 1920×1080 pixel felbontásban rögzíthetünk 30kép/mp frissítés mellett. De elérhetőek a megszokott kisebb felbontású slow motion rögzítések is. A FinePix HS50EXR LCD kijelzője 3”-os átmérőjű, mely mellé 920 000 képpont társul, a könnyebb használat érdekében pedig kihajtható, valamint forgatható is.

A legújabb Fuji ultrazoom márciustól lesz megvásárolható 550 dolláros áron.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!