12.6 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

Felhők felett a Kék | fototv.hu

A hazai polaroid közösség egyik veteránjának és az InstART csoport alapítójának, Tóth Ego(n) Istvánnak január 16-án este 6 órai kezdettel nyílik meg legújabb fotókiállítása.

Van úgy, hogy az ember szertenéz s nem lelé. Ilyenkor felfelé fordítja tekintetét, az ég megnyugtató kékje és a felhők felé, melyeket Tóth Ego(n) István sok éve figyel és rögzít. Fotóihoz előszeretettel használ instant, azaz polaroid kamerát: a képalkotás azonnalisága és az ég időtlensége különös kontrasztot teremt. A horizont hiánya a lebegés érzetét kelti, szemlélőjét elragadja a földtől, a nagyméretű képek pedig valósággal arra invitálnak, hogy belépjünk egy olyan kozmikus dimenzióba, ahol nincsenek határkövek, territoriális és nemzeti határvonalak. Az ég kékje a lehető legdemokratikusabb, mert mindenkit egyenlővé tesz.

Tóth Ego(n) István a felhők krónikása, tudatosítja azt, amit talán azért nem veszünk észre hétköznapi mókuskerekünkből, mert oly nyilvánvaló és mindenütt jelenlévő. Képei visszacsatolják nézőjüket a kozmikus dimenziókba, hogy ne tévesszük szem elől, honnét hová tartunk.

Felhők felett a Kék

óth Ego(n) István fotói

Megnyitó: január 16. szerda 18:00

Bevezetőt mond: Csizmadia Alexa művészettörténész

Támogató: József Attila Művelődési Ház – Vecsés (Külön köszönet: Kis Tóth János igazgatónak)

Megtekinthető: 2013. február 17-ig minden nap 9-20 óráig, programjainktól függően. Látogatása előtt kérjük, tájékozódjon! Bálint Ház, 1065 Budapest, Révay utca 16. Telefon: 06 1 311 92 14 www.balinthaz.huwww.facebook.com/balinthaz

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles