Ez is telefonnal készült? | fototv.hu

0
0

Sokáig szkeptikusan fogadták/fogadtuk a mobiltelefonos fényképezés létjogosultságát. Majd az elmúlt pár évben rá kellett jönnünk, az átlag felhasználó már nem veszi elő a kompaktját és lassan a mobilkészülékek egyre jobban beérik a ?low budget? digitális szappantartókat. Mit szóljunk ezután a 41 megapixeles Nokia 808 PureView-hoz? Teljes felbontású képek következnek?

forrás: dpreview.com

A legújabb csúcskategóriás Nokia mobilban szerencsére hagytak helyet a képérzékelőnek, a relatív nagy, telefonokhoz képest pedig óriásinak számító 1/ 1,2?-os szenzor 4:3 oldalarány mellett 7152 x 5368 pixeles 38 millió effektív képpontos fotókat készít. 16:9 oldalarány esetén 34 megapixelre csökken a felbontás, melyet tovább farag a zoomolás. Mivel optikai zoom híján a Nokia N 808 képkivágást használ. Ám így minőségvesztés nélkül kapunk egy gyakorlatilag 24-74mm-nek megfelelő f2.4 fényerejű Carl Zeiss nevével fémjelzett optikát. A teleállás is 5 megapixelt jelent, tehát aggodalomra semmi ok.

Természetesen videó rögzítésben is jeleskedik a skandináv gyártó új mobileszköze, 25Mbit/mp bitráta mellett készíthetünk 30fps frissítésű Full HD felvételeket.

A Nokia 808 PureView kb. 450 eurós áron kerül majd forgalomba, ezért kapunk továbbá 4?-os AMOLED kijelzőt, Xenon vakut és LED videófényt is.

Titeket meggyőznek ezek a fotók? Katt a képre az eredeti, teljes felbontásért!

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!