6.5 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Exkluzív Olympus PEN E-P2 KIT | fototv.hu

Két speciális kiadású KIT-et dob piacra az Olympus a legnagyobb tudású PEN modellből. Az E-P2 fekete csomagokban "színrefújt" pencake objektívet és külső vakut is kapunk.

   

Sajtóbejelentés:

A korszakalkotó PEN fényképezőgép-család a design rajongóinak elsőszámú kedvence. Az Olympus most viszont igazi ínyencséget kínál: két exkluzív kitet a PEN zászlóshajójához, az E-P2 modellhez. A kitet alkotó kiegészítők mind elegáns fekete színben tündökölnek. A csillogó fekete E-P2 mellett mindkét kitben megtalálhatjuk a szupervékony M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:2.8 Pancake objektívet – szintén fekete kivitelben. A kizárólag e két kitben kapható fekete objektívet egyszerűen „muszáj birtokolni”. Ezenkívül mindkét kit tartalmaz egy-egy további, csúcskategóriás kiegészítőt: az E-P2 Special Black EVF Edition a V-F2 elektronikus kereső éles vonalaival és új perspektívákkal büszkélkedhet, míg az E-P2 Special Black Flash Edition a retró hangulatú, vékony, kompakt FL-14 külső vaku szintén csak a limitált sorozat számára készült fekete verzióját kínálja. Mindegyik kiegészítő ugyanolyan lehengerlően szép fekete színt kapta. A stílus rajongóinak az igazi hab a tortán az eredeti hangulatú objektívvédő sapka – melyen az 1963-ban bemutatott, valaha készült legstílusosabb fényképezőgépek egyikeként ismert Olympus Pen F híres, klasszikus F logója látható. Az E-P2 Special Black EVF Edition €1,079 és az E-P2 Special Black Flash Edition €1,049 áron, 2010 októberétől kapható. Mindkét kit limitált sorozatú, csak rövid ideig szerezhető be.


A retró forradalma

Amikor az Olympus 1959-ben bemutatta az eredeti, analóg Pen sorozatot, annak kompakt méretei igazi szenzációt jelentettek. A díjnyertes, aktuális PEN sorozat zászlóshajója, az E-P2 folytatja a tradíciót. A PEN a D-SLR gépekre jellemző kiváló képminőséget, sokoldalúságot és a cserélhető objektív rendszert ötvözi a kompaktok kis méreteivel és felhasználóbarát mivoltával. A kreatív Művészi szűrők, a nagy, 3 inch méretű Live View kijelző, követő AF és HD videofelvétel mellett az E-P2 a Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszerrel és beépített képstabilizátorral büszkélkedhet. A PEN zászlóshajóján azonnal látszik, hogy a nagy elődök leszármazottja: szép fémháza és retró vonalai mellett az exkluzív fekete kiegészítők az eredeti analóg sorozat hangulatát árasztják.


A Pancake objektív

Mindkét kit részét képezi a lenyűgözően vékony M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:2.8 Pancake objektív, mely csak a limitált sorozat számára készült fekete színben. A mindössze 22mm vékony és csupán 71g súlyú, kiváló teljesítményt nyújtó széleslátószögű objektív zsebbe, vagy táskába csúsztatva bárhová elvihető – így mindig készen áll egy kis spontán fotózásra. A csillogó fekete E-P2 tökéletes kiegészítője az exkluzív fekete Pancake objektív.


A sokoldalú kereső

A két új kit teljes mértékben kihasználja az E-P2 egyik nagy előnyét, a bővítmény csatlakozót, melynek köszönhetően többféle professzionális kiegészítő alkalmazható. Az E-P2 Special Black EVF Edition kitnél ez a kiegészítő a VF-2 elektronikus kereső, mely speciális, csak a kitek számára készült fekete verzióban áll rendelkezésre. A VF-2 első osztályú megoldást nyújt az extrém fényviszonyok kivédésére. A kereső ráadásul akár 90° fokban elforgatható, így ideális a nagyon alacsony szemszögből történő álló- és mozgókép felvételekhez. A beállításokat megjelenítő kijelző emellett nagy fényereje és nagy kontrasztaránya által tökéletes segédeszköz a pontos élességállításhoz.


A retró vaku

Az E-P2 Special Black Flash Edition egy másik, szintén csak az egység részeként elérhető fekete verziójú kiegészítőt kínál: az FL-14 külső vakut. Ez az igen szép kivitelű vaku az eredeti, analóg Pen sorozat hangulatát idézi. A kijelző segítségével vezérelhető, szuperkönnyű FL-14 vörösszemeffektus-csökkentést, lassú és második redőnyre szinkronizálást, valamint a háromféle módon kívül elsősorban a kreatív funkciók kis fény mellett is tökéletes használhatóságát nyújtják. Ez a vaku modell a kiten kívül csak ezüst színben kapható.


Klasszikus objektívvédő sapka

Nem lehet igazi PEN rajongó e stílusos és korabeli hangulatot árasztó kiegészítő nélkül. Az eredeti Olympus Pen F sorozatot megidéző, ezüst színben pompázó F logó fantasztikus kontrasztot alkot az E-P2 fekete fémházával. Az objektívvédő külön is megvásárolható €49.90 áron.

Az E-P2 Special Black EVF Edition €1,079 és az

E-P2 Special Black Flash Edition €1,049 áron, 2010 októberétől kapható.

Az E-P2 Special Black EVF Edition kit tartalma

• E-P2 fényképezőgép fekete színben

• M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:2.8 Pancake objektív limitált fekete kivitelben

• VF-2 elektronikus kereső fekete színben

• Korabeli hangulatú objektívvédő sapka F logóval

Az E-P2 Special Black Flash Edition kit tartalma

• E-P2 fényképezőgép fekete színben

• M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:2.8 Pancake objektív limitált fekete kivitelben

• FL-14 külső vaku limitált fekete színben

• Korabeli hangulatú objektívvédő sapka F logóval

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles