27.1 C
Budapest
Friday, July 19, 2024

Exkluzív: Canon EOS 7D Mark II | fototv.hu

A Canon 5 év után frissíti felső-középkategóriás APS-C szenzoros DSLR vázát, megérkezett végre az EOS 7D Mark II. Az új 7D tervezésekor a sebességre és teljesítményre koncentráltak a mérnökök, több tulajdonságát az EOS 1DX csúcsgéptől örökölte. 10 kép/mp sorozatfelvételével, 65 pontos keresztszenzoros AF rendszerével és kettős DIGIC 6 processzorával a gyors mozgások megörökítésének valódi céleszköze lehet.

Canon EOS 7D Mark II

A Canon EOS 7D Mark II gépváza nagyobb valamelyest a 6D-nél, kialakításában követi az elődmodellt. Fémötvözetből készült a váz és egy 20.2 megapixeles APS-C méretű CMOS érzékelőt rejt. A natív érzékenységi skála ISO100-16.000-ig tart, melyet kiterjesztéssel 51.200-as ISO-ig emelhetünk. A gyors képfeldolgozást két DIGIC 6 processzor garantálja. A sorozatfelvétel sebessége 10 kép/mp, melyet a készülék JPG esetén a kártya kapacitásáig garantál. Ennek megfelelően a zárszerkezetet 200.000 expozícióra hitelesítette a gyártó.

Canon EOS 7D Mark II

A Canon új 7D-jében 65 pontos AF rendszer kapott helyett, hiszen nem elég gyorsnak lenni, élesen is kell tartani a mozgó témát. Mindegyik AF pont keresztszenzoros, a középső ráadásul kettős keresztszenzoros f2.8 érzékenységgel és -3Fé-től működik gyenge fényviszonyok mellett. Egy dedikált AF mód választó kart is elhelyeztek a gépváz hátulján. A témakövetést az EOS iTR AF és az AI Servo AF III. generációjával oldja meg a 7D MKII. A követés során a rendszer először az arcot kezdi trecking-elni, majd ha az már nem látható, akkor a hozzá tartozó öltözet alapján a pontos színt( pl.: piros sapka, kék kabát), majd magát a tárgyat, alakot követei. Ezeket a számításokat persze a pillanat törtrésze alatt végzi a DSLR.

Canon EOS 7D Mark II

A tökéletes expozíciót egy 150.000 pixeles RGB+IR szenzor biztosítja, ez az első EOS DSLR mely infravörös és vibráló fényeket is figyeli, ezeknek megfelelően képes az expozíciót korrigálni. A Flickr mód figyeli a környezeti fényviszonyok változását és a legjobb világossági szinten engedi el az expozíciót, ez viszont némi zársebesség növekedéssel járhat.

A kereső 100%-os lefedettségű és oldalt található benne az expozíciós skála, mely mutatja a korrekció mértékét. Kettős memóriakártyafoglalatot találunk a váz jobb oldalán, egy UDMA 7-es CF és egy UHS-I szabványú SD foglalat várja a minél nagyobb tárkapacítású memóriákat.

Canon EOS 7D Mark II

A Canon a videó funkcióra is erősen rágyúrt az EOS 7D Mark II esetében.

Filmezéskor sem kell lemondani az automatikus élességállításról, a legújabb Dual Pixel CMOS AF rendszer gyors és határozott AF működést garantál. Ráadásul a Movie Servo AF azaz követő fókusz és tárgykövetés sebessége a menüben finomhangolható, így egyedileg állíthatjuk az élesség áthúzások gyorsaságát, finomságát. 1080p Full HD felbontásban 60 képkocka lett a maximális képráta, a tömörítésmentes HDMI kimenetnek köszönhetően pedig 4:2:2 színtérrel tudunk külső rögzítőkre jelet küldeni.

Canon EOS 7D Mark II

Természetesen van hang ki-és bemenet, ráadásul a gyári csomagban mellékelnek egy csatlakozó adaptert, mely segítségével biztonságosan és töredezés mentesen tudjuk a kábeleket a készülékhez csatlakoztatni. Minden rendezett és biztonságosan használható. Ráadásként USB 3.0 dugóaljat is találunk a csatlakozófedél alatt.

Canon EOS 7D Mark II

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles