Érmezei Lili Zoé – Intim c. kiállítása | fototv.hu

0
3

A Magyar Fotóművészek Szövetsége, a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója és a Magyar Fotográfusok Háza ? Mai Manó Ház közösen, minden évben megszervezi a Nemzetközi Fotóporta portfólió konzultációt, melynek legsikeresebb résztvevője kiállíthatja képeit a Mai Manó Házban. A tavalyi év díjazottja Érmezei Lili Zoé, így az ő képeit láthatjuk 2013. október 31-től a "Kis Manó" Galériában. A fotós Intim című sorozata különleges élményt lesz, mivel a képek elkészítésében segítője és iránymuatója egy születésétől fogva vak fiatalember volt.

Érmezei Lili Zoé Intim

?Intim című sorozatom képeit egy vak fiúval közösen készítettem. Szememet becsukva, ‘vakon’ fényképeztem, alkotótársam volt vezetőm a látás nélküli világban. Arra kértem, hogy vezessen be egy általam ismeretlen, sosem látott térbe, az ő személyes terébe és segítsen felfedezni azt, a látás eszköze nélkül. Fantasztikus élmény volt számomra, ahogy a születése óta vak fiú a kezemet fogva, biztonságot adva ismertette meg velem az ő világát és az abban rejlő fényeket. A látás helyett a tapintás segítette a komponálást. Egymás fotózása mindkettőnk számára egy új megismerés és tapasztalás volt, a másik világába való betekintés.?

Érmezei Lili Zoé

Helyszín:

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház

1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.

Telefon: 473-2666Fax: 473-2662

Kurátor: Csizek Gabriella

Megtekinthető:

2013. október 31. ? december 8.

minden hétköznap 14-19 óra között, hétvégén 11-19 óra között.

A Helsinkiben élő fiatal fotóművész, Érmezei Lili Zoé további kiállítása a SKYPE PROJECT pedig a Tallinni Magyar Intézetben már 2013. október 8-tól egészen november 1-ig látogatható, melynek kurátora szintén Csizek Gabriella.

Skype Project című sorozatában a Skype adta technika lehetőségeit használva helyezte más összefüggésbe a fotográfus és modellje viszonyát, és ezzel új kapukat nyitott a nőiség megmutatásához. A művész modelljeivel fizikailag nem volt egy térben, hanem Skype-on keresztül instruálta őket és a monitorról készített képeket.

Rövid interjú a modellekkel:

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!