17.9 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Élő legenda: Douglas Kirkland | fototv.hu

Fotós, fotóriporter, ipari legenda. Douglas Kirkland több, mint 50 éve készít fényképeket és több, mint egy millió képből készítette el archívumát. Gyűjteménye még most is napról napra egyre nő.

Douglas Kirkland a kezdetekkor

Douglas Kirkland 1934-ben Torontóban, Ontario államban született, az Egyesült Államokban dolgozik. 24 évesen a Look magazin fotósai közé került. 1961-ben a Life magazin 25. évfordulójára kiadott számban megjelent Marilyn Monroe képek hozták meg a hírnevet számára, majd később  a Life magazin fotósaihoz csatlakozott.

Életében először  Douglas olyan gyűjteményt állított össze, amely fotós alkotásainak teljes körét tartalmazza, és könyv formában jelent meg ? Az élet képekben? címmel. 

" Őszintén szólva , sohasem hittem volna, hogy ez a project megvalósul, de egész pályám során mindig szerencsém volt.?  –  mondta Douglas Kirkland.

A lenti angol nyelvű dokumentumfilm a könyvéről szól. Bemutatja, hogyan választja ki a képeket, hogyan nézi át  az elkészített anyagot, majd megkapja a végső nyomtatott változatot. Eközben felidézi karrierje legfontosabb pillanatait.

Hallunk történeteket arról, hogy milyen híres hollywoodi sztárokkal dolgozni, és terjedelmes gyűjteményéből  megismerjük a fotós pályája során használt kamerák történetét, köztük a legelső fényképezőgépét, a Kodak Brownie-t.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles