0.6 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Elhagyatás ? Natasa Pavlovszkaja kiállítás | fototv.hu

Június 7-től egy fiatal orosz fotográfus, Natasa Pavlovszkaja – Elhagyatás című kiállítása lesz látható a Nessim Galériában.

   

Natasa Pavlovszkaja a legfiatalabb orosz fotográfus nemzedék tagja, de már számos nemzetközi kiállítással a háta mögött, az Istanbul Modern-től kezdve Toulous-ig.

A kiállítást Beke László művészettörténész nyitja meg, június 7-én 19.00 órakor.

A megnyitó alkalmából bemutatásra kerül Nagy Dénes videója is, amit Dobos Tamással együtt készítettek „Berlinszkaja fuga” címmel.

Natasa Pavlovszkaja a fiatal orosz fotográfus nemzedék egy igen jeles képviselője.Fitalsága ellenére sok nemzetközi kiállításon vett márt részt és nevezték a moszkvai fotogáfusok házának Kandiszkij díjára is.

Natasa Pavlovszkaja nemzedéke számára, mindaz, ami az előző generáció számára élettér volt, hirtelen történelmi díszletté, a történelem maradékává vált. Ráadásul egy nagyon gyorsan változó korszak kellős közepén.

Ami a háború utáni nemzedék számára a mindennapok világa volt, amit építettek, hitből, kötelességtudatból, vagy mert ezzel keresték a kenyerüket, hirtelen megkérdőjeleződött és annak a nemzedéknek ezzel meg kellett küzdenie.

A fiatal generáció a régi rendszer romjai között nőtt fel. Számukra a donyecki szénmedence, vagy Dorog ipari létesítményei, városai, színterei olyan a múltból itt maradt

emlékek, ahogy számunkra Drégely vára.

Ismerjük a történetet, sokszor és sokaknak elismételjük, de már nem része az életünknek.

 

A Nessim Galéria éppen azért örül, hogy ezt a kiállítást megrendezheti, mert egy olyan perspektívából nézhetünk a saját múltunkra, ami nem triviális, de megismerni és

megérteni szükséges. Natasa Pavlovszkaja munkái azt mutatják, hogy ő is erre törekszik jelenének keretei között. Ezeken a képeken pontosan tükröződik a megértésre való őszinte törekvés és az is, hogy a most huszonéves generáció számára milyen pozíció adatott a világ eme szeletének megismerésére.

Nagy Dénes filmje, melynek operatőre Dobos Tamás volt, egy szívszorítóan emberközeli aspektussal egészíti ki Natasa Pavlovszkaja panoráma képeit.

A kiállítás 2011. június 7. — 2011. július 1. között tekinthető meg.

Nessim Galéria

1061 Budapest, Paulay Ede u. 10.

www.nessim.hu

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles