29.7 C
Budapest
vasárnap, július 3, 2022
Kezdőlap!frissítveEgy marék világ- Iskander világa kiállítás | fototv.hu

Egy marék világ- Iskander világa kiállítás | fototv.hu

2015. feburár 12-én 17 órakor nyílik meg az Országos Széchényi Könyvtárban Bahget Iskander fotóművész tárlata az "Egy marék világ – Iskander világa" című kiállítás. Köszöntőt mond az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, közreműködik Sebestyén Márta Kossuth díjas népdalénekes.

Iskander világa kiállítás meghívó

Helyszín:

Országos Széchényi Könyvtár

Budapest, Szent György tér 4?6. 

web: http://www.oszk.hu

email: inform@oszk.hu

Időpont: 2015. február 12.17:00 – 2015. április 03.00:00

Bahget Iskander fotóművész képeit látni mindig különleges élmény, legközelebb a Budavári Palotában nyílik erre lehetősége a közönségnek. Az "Egy marék világ – Iskander világa" című tárlatot  Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész és Füzi László József Attila-díjas irodalomtörténész nyitja meg 2015. február 12-én 17 órakor.

Köszöntőt mond: dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója

Közreműködik Sebestyén Márta, UNESCO Artist for Peace, Kossuth-díjas népdalénekes, előadóművész

A kiállítás megtekinthető 2015. április 3-ig, keddtől szombatig

Bahget Iskander 1943. augusztus 14-én született El-Barazinban, Szíriában.

1967 óta él Magyarországon. 1968 óta foglalkozik fényképezéssel, szerepel országos csoportos és egyéni kiállításokon. Több mint 250 alkalommal állította ki képeit egyéni tárlatokon. A többi közt kiállítást rendezett az erdélyi menekültek javára 1989-ben, az autista gyermekek megsegítésére 1999-ben, de felajánlotta munkáit a Magyar Fotográfusok Háza restaurálására is 2002-ben. Vezetőségi tagja a Hetényegyházi Városrészszépítő Egyesületnek. 2006 végén egyedülálló vállalkozásba fogott azzal, hogy a kecskeméti sportélet fiatal tehetségei közül tizenkét sportoló saját portfolióját elkészítette, melyből nívós művészi naptár készült és kiállítás-sorozat nyílt. 1990 óta saját műtermében reklám- és divatfotókat készít, szórólapokat és prospektusokat, illetve katalógusokat tervez.

Számos szaklap és médium foglalkozott személyével Magyarországon és külföldön egyaránt. Főként fekete-fehér szociofotói, portréi, a sivatagi világgal kapcsolatos tájképei, a magyar irodalom és a képzőművészet több jeles képviselőjéről készült fotográfiái ismertek (például Illyés Gyula, Faludy György, Buda Ferenc, Kányádi Sándor, Sütő András, Gion Nándor, Esterházy Péter, Diószegi Balázs, Tóth Menyhért). Szorosan kötődik a kecskeméti FORRÁS című irodalmi, szociográfiai, művészeti folyóirathoz. Alapításától a megszűnéséig a Nagybaracskai Alkotótelep résztvevője, kiállítója. Rendszeres résztvevője a Veránkai Írótábornak.

Az arab nyelvű, közel húsz országban megjelenő Kék Duna című havilapban a magyar kultúra, történelem jeles eseményeit és alakjait mutatja be írásaival és fotóival. Emellett a Kecskemét Magazin, valamint a Kecskenet információs portál (www.kecskenet.hu) munkatársa. Képei rendszeresen jelennek meg a Kecskeméti Lapok című hetilapban. Alapító tagja és munkatársa a Hetényi Köztér című újságnak.

A róla szóló portréfilmet (Sári Zsuzsanna szerkesztésében) a 39. Magyar Filmszemlén vetítették.

Budapest
tiszta égbolt
29.7 ° C
31.3 °
28.4 °
39 %
5.1kmh
0 %
vas
31 °
hét
36 °
ked
31 °
sze
31 °
csü
29 °

További friss hírek