13 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Egy kirándulás képei – Partra vetődött halak | fototv.hu

Wekerlei Varga Géza fényképeiből nyílik kiállítás július 4-én a budapesti Ötkertben, "Egy kirándulás képei – Partra vetődött halak” címmel.

 

Wekerlei Varga Géza gyermekkorában a képregények bűvöletében élt, mely továbbgondolása eljuttatta őt a filmekhez, a tv-hez, ahhoz a világhoz melyben ma is mozog. Jelenleg az MTV1-en, a Szélesvászon című filmmagazint rendezi.

2008 óta tradiciójává vált évente egy, 10-12 képből álló fotósoroztatot készíteni. Olykor az emberi kapcsolatok problémájával foglalkozik, mint a 2008-as „Kötelek-Kötelékek” című sorozatában, olykor szokásaink változásával, mint például a 2010-es képein, melyek a „Képeslapok a tengerről” gyűjtőnevet kapták.

A Géza által választott témák egymásra épülnek, így idei sorozata, az „Egy kirándulás képei” is hasonló, mondhatni hétköznapi kérdésekkel foglalkozik, mint az elmúlt években készült munkái. Véleménye szerint, minden ember életében eljön az a pillanat, mikor elgondolkozik arról, honnan indult, s merre halad a világban. Ennek megfejtéséhez a mozgás adja a keretet, a mozgás az mellyel kalibrálhatóak a belső és külső értékek, azok melyek állandóan változnak, s így hatássan vannak az ember megérzéseire és cselekedeteire. Géza azt mondja, mozgással érzékeljük a változást, s ehhez mérten próbálunk megfelelni.

Szeretettel várunk mindenkit erre a kiállítás megnyitóra, melyen Géza élet-üzenetével élve – miszerint „Csináldd, ne csak beszélj róla!” – , nem megbeszéljük majd azt amit látunk, s ami körülöttünk történik, hanem megéljük és élvezzük azt!

A kiállítást megnyitja: Varga Dorottya

Zenei utánfestést a Rudenez zenekar rockos dallamai adnak, este kilenc órától!

A kiállítás linjke a facebookon:

http://www.facebook.com/event.php?eid=222984647732747

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles