15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

DX-formátumú Nikon A és egy új P330 érkezett | fototv.hu

A Nikon is elkészítette első APS-C szenzormérettel rendelkező kompaktját, a DX-formátumú Coolpix A 16.2 megapixeles érzékelőt és egy 28mm-nek megfelelő nagylátószögű fix fényerős objektívet kapott. Az igényes kompakt termékvonalat a P330 viszi tovább a gyártónál, az apró készülékbe 5x zoom és 1/1.7? CMOS képérzékelő került.

A Nikon Europe nagyméretű, DX-formátumú, 16,2 megapixeles CMOS-képérzékelővel (23,6 ×15,6 mm) és EXPEED 2 képfeldolgozó rendszerrel látta el az új COOLPIX A modellt, így lehetővé tette professzionális képek készítését útközben is, valamint még többekhez juttatta el a kompakt vázba rejtett D-SLR teljesítmény élményét. Eközben a COOLPIX P330 modell új magasságokba emelte a fejlett kompakt fényképezőgépek minőségét: fényes f/1,8 NIKKOR 5× optikai zoom objektívvel és hátsó megvilágítású, 12 megapixeles (1/1,7 hüvelykes) CMOS-képérzékelővel rendelkezik, amelyhez fejlett objektív eltolásos rázkódáscsökkentés, Full HD videofelvétel, RAW (NRW) adatfeldolgozás és vezeték nélküli kompatibilitás társul.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: ?A lenyűgözően nagy felbontású NIKKOR rögzített nagy látószögű 28 mm-es f/2,8 objektívvel és nagy ISO-érzékenységgel felvértezett COOLPIX A igazán figyelemre méltó társ, amely például riportfotózáshoz is ideális. A P330 bármilyen megvilágítás mellett tűéles képeket készít; az 1/1,7 hüvelykes hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő, valamint a teljes körű kézi vezérlés pedig minden kreatív fotós számára vonzó. Mindkét új modell vezeték nélküli kompatibilitással felszerelt, így a minőségi felvételek egy csatlakozó segítségével könnyedén megoszthatók bármilyen intelligens eszközzel*?.

COOLPIX A ? A professzionális kompakt fényképezőgép

A 16,2 megapixeles COOLPIX A a világ legkisebb, DX-formátumú érzékelővel felszerelt fényképezőgépe. Az új modell a legnehezebb fényképezési helyzeteket is könnyedén kezeli, így ideális választás minden hobbifotós számára. A teljes képre kiterjedő nagy felbontás és részletgazdagság érdekében az A modell olyan érzékelőegységgel rendelkezik, amely nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt. Az eredmény egy olyan optikai rendszer, amely a legtöbbet hozza ki a NIKKOR objektív és a DX-formátumú érzékelő nagy felbontása által kínált lehetőségekből. A D-SLR modellekben ishasználatos EXPEED 2 képfeldolgozó rendszerrel kiegészülve a COOLPIX A minimális energiafogyasztás mellett biztosít maximális teljesítményt és képminőséget.

A nagy ISO fényérzékenység (100-6400, ISO 25600 értékig kiterjeszthető) gyenge fényviszonyok vagy gyorsan mozgó téma esetén is kiemelkedően részletgazdag képeket eredményez, minimális zaj mellett. Ha irányítani kívánja a fény minőségét, használhatja a fényképezőgép hat különböző Aktív D-Lighting beállítását, külső vakuegységet csatlakoztathat, illetve az UR-E24 adaptergyűrű segítségével objektívszűrőket (46 mm) alkalmazhat különböző hatások eléréséhez. A perifériáról beszűrődő fényt pedig napellenzővel (HN-CP18) csökkentheti.


Bármilyen megvilágítás mellett fényképez, a Nikon fejlett objektívtechnológiája kiemelkedő precizitást, élességet és nagy kontrasztot biztosít. A rögzített gyújtótávolságú, 18,5 mm-es széles szögű f/2,8 NIKKOR objektív (28 mm-es formátumban kifejezve) a teljes rekesztartományban kiváló felbontást nyújt, a különböző optikai torzításokat pedig digitális kompenzáció nélkül is minimálisra csökkenti. A hétlamellás, kerekített írisz szükség esetén csökkenti a fényt, valamint szép és természetes háttérelmosódást biztosít.

Teljes körű kreatív vezérlés

A PSAM expozíciós módokkal pontosabban szabályozható az alkotás folyamata, a két felhasználói mód pedig lehetővé teszi az egyedileg megadott fényképezőgép-beállítások azonnali bekapcsolását. A testreszabható funkciógombbal megkerülhető a menü használata, hiszen ezekhez egyszerűen hozzárendelhetők a leggyakrabban használt fényképezőgép-beállítások. A könnyű manuális szabályozást biztosító első és hátsó vezérlőtárcsákkal gyorsan elérhetők a legfontosabb fényképezőgép-beállítások.

A COOLPIX A támogatja a 14 bites tömörített RAW (NEF) képadatokat, amely megfelel a D-SLR modellek által használt formátumnak. A tiszta, feldolgozatlan képeket a fényképezőgépen is lehet szerkeszteni, köszönhetően a nagyméretű, 7,5 cm-es (3,0 hüvelykes 921 000 képpontos) LCD-monitornak. A Picture Control funkció lehetővé teszi a kontraszt- és színbeállítások (Általános, Semleges, Élénk, Monokróm, Portré, Tájkép és Egyéni) hozzáigazítását a fényképezési helyzethez. A képeket könnyedén szerkesztheti még a fényképezőgépen a számos szűrőeffektus segítségével. Ilyen például a Kiválasztott szín funkció, amely fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott területhez színt ad hozzá.

A COOLPIX A további fő tulajdonságai

  • Wi-Fi kompatibilitás: a külön megvásárolható WU-1a Wi-Fi csatlakozóval vezeték nélkül intelligens eszközökre* továbbíthatja minőségi fényképeit és videóit.

  • Full HD (1080p) videofelvétel: 30, 25 vagy 24 kép/mp sebességgel és sztereó hanggal a beépített sztereó mikrofonon keresztül.

  • Fejlett grafikus felhasználói felület: a fényképezőgép a Nikon DSLR modelljeiben elterjedt grafikus felhasználói felülettel rendelkezik.

  • 4 kép/mp sebességű sorozatfelvétel (26 képig): másodpercenként 4 kép sebességgel rögzítheti a gyorsan zajló eseményeket.

  • Külön megvásárolható külső optikai kereső: a hagyományos keresőt kedvelők számára a külön megvásárolható DF-CP1 kiegészítő alternatívát kínál az LCD-monitor használatával szemben. A kereső csatlakozójaként szolgáló vakupapucs nagyobb teljesítményű vakuegység csatlakoztatásához is alkalmas.

  • Kompatibilitás külön megvásárolható GPS-egységgel (GPS-1): használatával geocímke formájában tárolhatja a felvételek készítésének pontos helyét (földrajzi szélesség és hosszúság).

  • SD-kártyával való kompatibilitás: megnövelheti a képek és videók tárhelyét SD-memóriakártyák (SDHC, SDXC és UHS-I-kompatibilis) használatával.

P330 ? Kiemelkedő teljesítmény

A COOLPIX P330 ideális minden komoly fotós számára, aki egyszerre vágyik kimagasló teljesítményre és hordozhatóságra: az új modell fényes, 5× NIKKOR optikai zoom objektívvel (24?120 mm) felszerelt, amely széles szögű és gyors f/1,8 rekeszt és HRI üveget kínál, hétlamellás írisz révén biztosítja a természetes háttérelmosódást, valamint Neutral Density szűrővel teszi lehetővé a nagyobb mértékű expozíció-vezérlést.

Rendkívül érzékeny, hátsó megvilágítású, 1/1,7 hüvelykes 12 megapixeles CMOS-érzékelő gondoskodik arról, hogy minden fényképezési helyzetben kiváló felvételek készüljenek. Mindeközben a Nikon második generációs rázkódáscsökkentő rendszere valós időben csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását, lehetővé téve, hogy a fotós akár három lépésközzel hosszabb záridőt alkalmazzon. Az új Aktív módnak köszönhetően még mozgó járműből is éles képeket készíthet.

A kézi móddal kibontakoztathatja kreativitását, az ergonomikus funkciógombbal pedig azonnal elérheti kedvenc beállításait. Egyetlen gombnyomással Full HD (1080/60i) videókat készíthet 60, 50, 30 vagy 25 kép/mp sebességgel, de választhatja a RAW (NRW) formátumú video rögzítést is. Felvétel közben az optikai zoomot és az automatikus élességállítást egyaránt használhatja, valamint lassított és gyorsított (legfeljebb 120 kép/mp) felvételt is rögzíthet.

A kreatív funkciók közt kínált Makró mód lehetővé teszi, hogy egészen közeli témákra fókuszáljon, megörökítve a legapróbb részleteket is. Az Egyszerű panoráma 360°/180° segítségével pedig mindössze a fényképezőgépen való függőleges és vízszintes pánozással csodálatos panorámaképeket rögzíthet.

Az úton lévőket segíti a beépített GPS, amely geo címke formájában tárolja a felvételek készítésének pontos helyét (földrajzi szélesség és hosszúság), valamint lehetővé teszi visszajátszás során a látnivalókról (POI) szóló információk megjelenítését. Könnyedén megoszthatja élményeit családtagjaival és barátaival, köszönhetően a fényképezőgép vezeték nélküli funkcionalitásának: a külön megvásárolható WU-1a Wi-Fi csatlakozóval intelligens eszközökre* továbbíthatja minőségi fényképeit és videóit.

A P330 további fő tulajdonságai

  • Nagy (100-6400) ISO fényérzékenység (a Hi2 beállítással manuálisan kiterjeszthető ISO 12800 értékig): rövidebb záridők használatát teszi lehetővé a részletgazdag, alacsony zajszintű képek érdekében gyorsan mozgó témák fotózásakor, vagy gyenge fényviszonyok közt.

  • Automatikus HDR mód: HDR módban a képek lenyűgöző színrészletességgel készíthetők bármilyen helyzetben. A gép két felvételt készít a zár egyetlen kioldásával, majd ezeket egy végső képben ötvözi, amely széles dinamikatartományt fog át, és gazdagabb színátmeneteket tartalmaz.

  • Gyors sorozatfelvétel: akár tíz teljes felbontású kép készíthető 10 képkocka/mp sebességgel, illetve 30 teljes felbontású kép 1 képkocka/mp sebességgel.

  • Gyors és pontos AF: amikor összetett témát fényképez, használhatja a kézi élességállítást a 99 pontos automatikus élességállítási rendszerrel, így különösen éles képet készíthet.

  • Témakövető AF: segítségével az állandóan mozgó témákról is éles felvétel készíthető. A Témakövető AF a kiválasztott témán tartja az élességet, még annak mozgását is követi.

  • Retusálás menü: a fényképek a fényképezőgép számos beépített szűrőhatásával tovább javíthatók. A kínált hatások közt megtalálható a Kiválasztott szín funkció, amely automatikusan fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott színt adja hozzá; valamint a Csillogás funkció, amely csillagfényhatást varázsol a fényes tárgyakra.

  • 20 motívumprogram mód: automatikusan optimális beállításokat kínálnak a legnépszerűbb fényképezési stílusokhoz, effektusokhoz és helyzetekhez. Csak válassza ki az adott helyzethez tartozó módot, és már készülhet is a remek felvétel.

  • EXPEED C2: a Nikon gyors és nagy teljesítményű képfeldolgozó rendszere a következőket biztosítja: gyors működés, továbbfejlesztett videofelvétel, nagy érzékenység esetén is remek teljesítmény és kiemelkedő képminőség.

* A funkció használatához telepítenie kell a Nikon ?Wireless Mobile Utility? (vezeték nélküli mobiladapter) elnevezésű alkalmazását az intelligens eszközre (iOS és Android? rendszerekkel kompatibilis).

Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles