8.6 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Díjnyertes rövidfilm a Leica M-Monochromról | fototv.hu

Ritkán fordul elő, hogy egy reklámot a filmművészet zseniális alkotásának ismernek el, de ez történt az ?Alma" ("lélek") című rövidfilmmel, melyet a Sentimental Film készített a Leica M-Monochrome forgalomba hozatala alkalmából a Sao Pauloi Leica üzletben.

Rövidfilm a Leica M-ről

A Leica Camera AG-hoz egyáltalán nem kapcsolódó ?SOUL? 5 díjat söpört be a cannes-i Lion Fesztiválon ?mintha a cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál kizárólag reklámfilmekkel foglalkozna ? mivel ezt a rövidfilmet nem kevesebb, mint 17 díjjal jutalmazták.

A film a Leika III lelkének a történetét meséli el. Hogyan kezdi az életét, hogyan találja meg az útját egy nagyszerű háborús fotós kezében, hogyan él túl sok csatát, míg végül idő előtt egy taposóakna hozza meg a véget. Amikor reinkarnációval Leica M-Monochromként újra visszatér kis céduláján ez áll: a fekete-fehér technika újjászületése.

A Cannes Lions fesztivál mester kategóriában a ?Soul? elnyerte a Filmművészet Arany Oroszlán díjat, az Ezüst Oroszlánt a rendezésért, és két Bronz Oroszlánt a vágásért és művészi rendezésért.

"Olyan ez, mint egy valóra vált álom", mondta a ?Soul? rendezője, Vellas. "Az Alma egy nehéz film, hosszabb, mint egy hagyományos reklámfilm, fekete-fehér, és ráadásul nem happy enddel végződik. Ezek a díjak sokat jelentenek számunkra és nagyon boldogok vagyunk. "

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles