26.9 C
Budapest
szombat, augusztus 13, 2022
Kezdőlap!frissítveDezső Tamás: Románia Új képek | fototv.hu

Dezső Tamás: Románia Új képek | fototv.hu

Dezső Tamás fotóiból nyílik kiállítás ma 18 órakor a Várfok Project Room kiállítóterének falain, az eseményt a FOTOKLIKK élőben közvetíti.


Megnyitja: György Péter esztéta, médiakritikus

?Szellemi hagyomány és fizikai örökség egyszerre bomlik Romániában: az apró falvakban, néhány háznyi közösségekben őrzött, több száz évre visszanyúló hagyományokat és a történelemmé szervesült kommunista időszak erőszakolt iparosításának bástyáit egyaránt kikezdi az idő. A felejtés rezervátumaiban élők generációktól örökölt alázattal olvadnak be a természetbe, a természetközelség evidens egyenrangúságában élik a modernizáció sürgette végnapjaikat, és besegítve az időnek, szorgosan bontják vissza környezetük abszurd helyszíneit. A szegénység rozoga szekerein termeszek módjára hordják el betonrengetegek darabkáit, szálkázzák ki egykori gyármonstrumok, erőművek, kohók vasbeton vázait, bontják az egykori erőltetett modernizáció díszletté rozsdásodott emlékhelyeit.

A kívülről érkező szeme láttára, visszafordíthatatlanul enyésző világ jeleneteit, a régió legkeményebb diktatúráját túlélő balkáni ország átalakulását egy éve kezdtem fényképezni. A még éppen elmenthető miliő megörökítésekor az általános tendencia és a személyes történetek párhuzamát vizsgálom: amint az elmúlásban kirajzolódik a szimbolikus sorsokká sűrűsödő, megtörhetetlen humánum.? Dezső Tamás

Várfok Project Room; 1012 Budapest, Várfok u. 14.

2012. október 25 – 2012. november 24 | Megnyitó: 2012. október 25 18:00

megtekinthető: kedd – szombat, 11-18 között

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
kevés felhő
26.9 ° C
27.5 °
26.3 °
47 %
1.8kmh
20 %
szo
30 °
vas
32 °
hét
34 °
ked
35 °
sze
36 °

További friss hírek