8.7 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Casio Exilim EX-H10 ? szuperzoom kompakt bőrben | fototv.hu

A Casio ismét belepakolt egy-két technikai újdonságot a legfrissebb fémházas kompakt készülékébe, az EX-H10-be. A kulcsszavak a 12 megapixel, 10x optikai zoom, 24mm-es nagylátószög és a HD videó felvétel, de ez csak a kezdet…

Az ultrakompakt, alig 2cm-nél vastagabb H-10-ben egy 12.1 megapixel felbontású (1/2.3”) érzékelő dolgozik, melyet az új Exilim Engine 4 képfeldolgozó processzor egészít ki. A 10x zoomátfogású objektív nagylátószögű állása 24mm-től indul, mely igen ritka a kompaktok mezőnyében. A teleállás 240mm-es gyújtótávolságban végződik, a kezdő fényerő ilyenkor F5.7, nagylátószögben F3.2. A nagy zoomátfogás miatt CCD mozgatási elven működő mechanikus képstabilizátorral is ellátták a készüléket.


A fényképezőgép hátuljára egy 3”-os, 230 400 képpontos LCD kijelző került, mely automata fényerőállítást is kapott. A nagy képernyő ellenére a gyártó igen hosszú, 1000 kép készítésére elegendő akkumulátor üzemidőt ígér, mely szintén kuriózumnak számító tulajdonság. Az érzékenység ISO 64 és 3200 között állítható.

A H10-ben szerencsére manuális állítási lehetőségeket kapunk, ilyen például a kézi élesség- és fehéregyensúly állítás. A kreatív és mégis egyszerű fényképezést 38 Best Shot, nagyérzékenységű éjszakai és portré módok, valamint egy új, nagyobb dinamika átfogású Tájkép üzemmód segíti. A Dynamic Photo funkció segítségével kiragadhatunk képrészleteket, majd ezeket mind álló, mind mozgóképekre áthelyezhetjük, ez gyakorlatilag egy készüléken belüli fotómontázs készítő opció.

A nagyfelbontású videó mára alapkövetelménnyé vált, így a Casio is élenjár a kompakt gépekbe ”szerelt” HD mozgóképrögzítésben. 1280×720(HD) pixeles felbontásban 24 kép/mp-es képfrissítéssel filmezhetünk, VGA méretben 30 kép/mp-pel számolhatunk. A 16:9-es képarányú, AVI formátumú Motion JPEG videó mellé sztereo hangrögzítés tartozik.


A legfrissebb kompakt Casio memóriáját SD/SDHC kártyával bővíthetjük, ezüst, fekete és pink színben lesz elérhető 2009 júliusától.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles