1.7 C
Budapest
Tuesday, December 12, 2023

Casio Exilim EX-G1 | fototv.hu

A Casio bemutatta első időjárásálló digitális fényképezőgépét az Exilim EX-G1-et, melyben egyesül a modern technika, a G-Shock karórák strapabírósága és egy csipetnyi Transformers formavilág.    

Jelen pillanatban a Casio EX-G1 a világ legkeskenyebb víz- és ütésálló digitális fényképezőgépe, mely az aktív outdoor sportolók egyik kedvelt modelljévé válhat. 60 percig használható maximum 3 méteres vízmélységben és a "törésteszt" alapján akér 2,13 méteres magasságból is leejthetjük, de még a -10 °C-os hideg sem kottyan meg neki.

Bár formavilágának megítélése szubjektív lehet, azt azért bizton állíthatjuk, hogy végre valami friss és egyedi koncepciót láthatunk a piacon. A G1-es 12 megapixeles szenzort kapott, mely elé egy 3x zoomátfogású (38-114mm eqv.), f3.9 – 5.4 fényerejű rejtett objektív került. Az érzékenység ISO 64 és 3200 között állítható és 25 Best Shot témaprogram került a legújabb Casio-ba.

Videózáskor 30 kép/mp-ces frissítésű, maximum 848×460 pixeles WVGA felbontással számolhatunk, külön dedikált videó indító gomb is került a gépvázra. A készülék hátuljára egy 230 400 képpontos 2,5" átmérőjű LCD kijelző került.

A mindössze 124g-os EX-G1 aprócska belső memóriáját microSD és microSDHC memóriakártyákkal bővíthetjük.  

Sajtóbejelentés:

A CASIO bemutatja a világ legvékonyabb*1 ütésálló digitális fényképezőgépét

ütés-, víz- és porálló, 19,9 mm vékony*2, ergonómikus tervezésű kivitelben

2009, november 18. — A Casio Computer Co., Ltd., bemutatja az EX-G1 ütésálló, vízálló és porálló digitális fényképezőgépét — a cég új EXILIM® G fényképezőgép márkájának első modelljét. Az intelligens kialakítás és a funkcionális szépség élménye mellett az EX-G1 a Casio minden eddiginél ellenállóbb fényképezőgépének jellemzőivel bír – mindezt egy mindössze 19,9 mm*2 vékony házban.

*1. 2009. november 18.-án érvényes adatok, a Casio által az ütésálló digitális fényképezőgépekről végzett felmérése alapján (a kiálló részek nélkül).

*2. A Camera & Imaging Products Association (CIPA) mérési szabványai alapján.

A Casio első ütésálló G-SHOCK® karóráját 1983-ban ismerhettük meg. A G-SHOCK márkanevet viselő órák világszerte elért népszerűségüket a legzordabb körülményekkel szembeni elképesztő ellenálló képességüknek, praktikusságuknak és egyedi megjelenésüknek köszönhetik. 2000-ben a cég kiadta első G’zOne™ telefonját, mely egy újabb ütés- és vízálló kivitelű termékcsoport megszületését jelentette.

A Casio az EXILIM G koncepcióját jellemezve az “állóképesség” szóval utal a tervezés alapgondolatára, melynek köszönhetően az új digitális fényképezőgép-család a legszélsőségesebb körülményeket és saját határaikat próbára tevő sportemberek és kalandtúrázók egyértelmű választásává válik. Az EX-G1 tervezésekor az új márkanév koncepciója érvényesült – valamint a Casio többéves tapasztalata, melyet az ütés- és vízálló technológiai megoldások, valamint az extrém vékony dizájn fejlesztésével szerzett.

Az EX-G1 ütésálló kivitelének alkotóelemeit a fényképezőgép külső és belső szemrevételezésekor is megtalálhatjuk. Ezek az alkotóelemek erősítik a vékony kialakítású fényképezőgép átgondolt tervezést sugalló megjelenését, illetve funkcionális szépségét. Az egy 12,1 effektív megapixel felbontással rendelkező fényképezőgéptől elvárható teljesítmény mellett az EX-G1 előre felvett álló- és mozgókép funkcióval és más izgalmas tulajdonsággal, valamint az ellenálló kialakítás különleges jellemzőivel rendelkezik. Az előre felvett álló- és mozgóképfelvétel funkció automatikusan rögzít felvételeket az exponáló gomb megnyomása előtt, így biztosítva az aktív sportok – mint például a snowboard és a hegyikerékpározás – legjobb pillanatainak megörökítésének lehetőségét*3

A durva körülményeknek is ellenálló kivitel jellemzői:

Ütésálló: A fényképezőgép megfelelt a leejtés teszten, melynek során többször leejtésre került 2,13 méter (7 láb) magasból*4

Vízálló: A fényképezőgép IEC/JIS 8-as (IPX8) és 6-os (IPX6) védelmi osztályába sorolt vízállósággal büszkélkedhet. Használható akár három méter (10 láb) vízmélységben 60 percen keresztül*5. A víz nem juthat be a fényképezőgépbe közvetlenül a házára irányított, bármilyen szögből érkező vízsugár esetén sem.

Porálló: IEC/JIS 6-os (IP6X) védelmi osztálynak megfelelő porállóság.

Fagyálló: A fényképezőgép akár -10 °C fokon (14 °F) *6 is használható marad.

Kivitel/dizájn: Kétrétegű konstrukció – a külső váz ütésálló nemesacélból, a belső pedig vízálló polikarbonátból, ütéseket elnyelő üvegszálas megerősítéssel készült. Az ellenálló kivitel különböző részegységei felelnek az ütések erejének elnyeléséért, illetve a fényképezőgép vázának védelméért. A házon találhatunk öntött cinkből készült szíjtartót, valamint műanyag védőegységet a kioldógomb mellett, illetve az objektív körül.

*3. Egy – a kereskedelemben kapható – állvány szükséges a legjobb eredmény eléréséhez.

*4. A Casio saját mérései alapján, melyet az US MIL-STD-810F 516.5- ütésállóság mérési elvnek megfelelően végzett: a fényképezőgép megfelelt a teszten, mely során 2.13 méterről egy rétegelt falemezre 26 különböző szögből ejtették le. Ennek ellenére a fényképezőgép nem védett minden ütés ellen sérülés, meghibásodás, illetve teljesítmény szempontjából. Emellett a fényképezőgépet ért ütés megváltoztathatja a vízállóság hatásosságát.

*5. A Casio által meghatározott tesztelési körülmények alapján.

*6. Az akkumulátor készenléti ideje csökkenhet a normál hőmérsékleti körülményektől eltérő kondíciók esetén.

Ütésálló, vízálló, porálló, ultravékony digitális fényképezőgép

EXILIM G EX-G1

Elképesztően vékony dizájn ellenálló kivitelben

Ütésálló

A világ legvékonyabb*1 – a kiálló részek nélkül 19,9 mm vékony – ütésálló digitális fényképezőgépe. A fényképezőgép megfelelt a Casio saját mérési szabványa*2 alapján elvégzett, 2,13 méterről (7 láb) történt többszöri leejtés-tesztjének.

*1. 2009. november 18.-án érvényes adatok, a Casio által ellenőrizve

*2. Az Egyesült Államokban érvényes MIL-STD-810F 516.5-Shock mérési elv alapján


Vízálló/porálló

Az EX-G1 az IEC/JIS 8-as (IPX8) védelmi osztályának megfelelő vízállóságot biztosít, így akár hatvan percig folyamatosan használható marad legfeljebb három méter (10 láb)*3 vízmélységben is. Emellett az IEC/JIS 6-os (IPX6) védelmi osztályának megfelelően a fényképezőgép védett közvetlen vízsugárral szemben, így akár folyó víz alá is helyezhető. A por káros hatásai ellen az IEC/JIS 6-os (IP6X) védelmi besorolásnak megfelelő porállóság véd.

*3. A Casio által meghatározott tesztelési körülmények alapján

Fagyálló

A fényképezőgép akár -10 °C fokon (14 °F) *4 is használható marad.

*4. Az akkumulátor készenléti ideje csökkenhet a normál hőmérsékleti körülményektől eltérő kondíciók esetén.

Ütésálló/vízálló konstrukció és dizájn

Külső felépítés

 • A váz külső része az ütések ellen védelmet nyújtó nemesacélból készült
 • Az ütések energiáját elnyelő polikarbonát védőelem található a kioldógomb mellett
 • Ütésálló öntött cink szíjtartó
 • Elforgatható zár a külső memória foglalat fedeléhez
 • Kétféle védőegység az ütések erejének csillapítására

Belső felépítés

 • Vízálló, üvegszállal megerősített polikarbonát belső váz
 • Külső behatások ellen védő, csavarokkal biztosított, zárt konstrukció
 • Vízálló szűrővel ellátott hangszóró és mikrofon

Objektív

 • Műanyag gyűrű az objektív védelmére
 • Vízlepergető és tükröződésmentesítő tulajdonságokkal rendelkező, többrétegű bevonattal ellátott objektívvédő üveg
 • Rezgéscsillapító elasztomer anyagból készült objektív
 • Nagyteljesítményű energiaelnyelő elem az objektív külső behatások elleni védelmére

LCD kijelző

 • A hagyományos termékeknél 1,5× vastagabb akrilból készült elem az LCD kijelző víznyomás- és ütés elleni védelmére
 • Műanyag foglalat az LCD kijelző egységet érő rezgések csillapítására

BEST SHOT® funkció kifejezetten víz- és ütésálló fényképezőgéphez fejlesztve

Előre felvett álló- és mozgóképek

Az előre felvett álló- és mozgókép funkció segítségével az exponáló gomb lenyomása előtt történt események is rögzíthetők, így a nagyon gyors mozgásokkal járó sportok – például a kerékpározás, snowboard, vagy a vízisí – pillanatainak megörökítése is lehetővé válik (egy – a kereskedelemben kapható – állvány szükséges a legjobb eredmény eléréséhez.). Az EX-G1 azokat az akció közben történő fontos mozzanatokat is rögzíti, melyeket korábban szinte teljesen esélytelen volt elkapni. A felvétel rögzítése az exponáló gomb lenyomása előtt 10, 30 másodperccel, illetve 1, 3 perccel korábban történhet, míg mozgóképfelvétel esetén a felvétel 3, 10, 20, vagy 30 perccel korábban kezdődhet.

Nagyszerű lehetőségek tárháza szabadban történő fotózáshoz

A BEST SHOT funkció segítségével az optimális beállításokat a fényképezőgép maga végzi a kiválasztott téma alapján. Az EX-G1 számos BEST SHOT beállítást kínál kifejezetten kültéri szituációkhoz – például „Hó”, illetve „Vízpart” témához, mely automatikusan védi a témát az erős fény okozta alulexponálás veszélyétől. Az „Víz alatti” beállítás a fotó túlzott elkékülését akadályozza meg.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,483RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles