10.7 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Casio EX-FH25 és EX-FC150 | fototv.hu

A Casio a mai napon bejelentette EXILIM szériájának két új tagját, melyek az újonnan kifejlesztet hátulról megvilágított CMOS érzékelővel vannak felvértezve. Az új érzékelőnél, hasonlóan a Sony Exmor R szenzorhoz felcserélték a színszűrő és a fotódiódák "hagyományos" sorrendjét.  

Mindkét modell esetében 10 megapixeles felbontású a CMOS érzékelő és mivel ezen modellek a Casio gyorstüzelő gépcsaládjába tartoznak akár 40 kép/mp sebességgel készíthetünk fotó sorozatokat vagy akár 1000 kép/mp frissítéssel videózhatunk velük.

Az FH25 és FC150 nem csak sebességével hanem rossz megvilágítottságú helyszínen készíthető alacsony zajszintű, ám mégis kiváló képminőségű fényképekkel hívja fel magára a figyelmet. A gyártó korábbi modeljeiben is találkozhattunk olyan éjszaki képmódokkal, melyek esetében a gyors sorozatot kihasználva rakta össze a készülék több képből az esti felvételeket. Most ez kiegészül akár vakus megvilágítással is, és a derítő vakuzás után készül még több kép is HS Night (High Speed) módot alkalmazva. A végeredmény pedig természetes hatású, alacsonyabb zajszintű és élvezhetőbb esti felvétel. Ezt alkalmazhatjuk akkor is, ha személyek találhatók a képen a "HS and people at night" képmódban. A gazdagabb tónusátfogás érdekében a HS Lighting módban HDR fotókhoz hasonlóan fűzi össze a több képes expozíciót mind a két új EXILIM modell.

Az EX-FC150 az FC100-at váltja le a Casio ultra kompakt gyors szériájában. Ebbe az apró vázba egy 5x zoomátfogású (37-185mm eqv.) objektív került, a bemozdulások ellen az érzékelőt mozgató fizikai képstabilizátorral védekezik a masina. Az FC150 maximum 3cm-ről képes élességet állítani, az érzékenység ISO 100 és 3200 között szabályozható. A már említett teljes felbontású 40 kép/mp-ces sorozatfelvétel és 1000 kép/mp-ces szupergyors videórögzítés mellett 30 kép/mp-ces frissítésű 1280×720 HD rövidfilmeket is rögzíthetünk a géphez való SD/SDHC memória kártyára. Az új modellben megtalálható rengeteg Best Shot témaprogram, melyek a videózás esetében kibővültek pl. a Past Movie elő rögzítési móddal.


Ebben a kompaktban is a Casio Super Clear LCD kijelzőjét találjuk meg, mely jelen esetben 2.7" átmérőjű és 230 400 képponttal rendelkezik.

A gyári csomagban természetesen Li-ion akkumulátort és töltőt is találunk, az FC150-et három színben, aranyban, feketében és pirosban vásárolhatjuk majd meg akár már 2009 decemberében.

A gyors sebességű és nagyobb manuális tudást nyújtó FH széria az FH25 modellel bővül, mely az FH20-at váltja majd. Az új képérzékelőt és az általa nyújtott javakat leszámítva nem sok minden változott a készüléken/ben. De ugye bevált dolgokon ne is változtassanak… Megmaradt a 20x zoomátfogás, mely 26mm-es ekvivalens gyújtótávolságtól indul és 520mm-en végződik, super macro módban akár 1cm-ről képes élességet állítani a masina. A 10 megapixeles felbontás a sorozatfelvételi képességek megegyeznek az FC150-nél leírtakkal, csak úgy mint az ISO 100-tól 3200-ig tartó érzékenység skála. Szintén megtaláljuk az érzékelőt mozgató fizikai képstabilizátort és a rengeteg Best Shot módot.

Az FH25 hátuljára viszont már egy 3"-os Super Clear LCD képernyő került, mely azonban ugyan úgy 230 400 pixeles. Az elektronikus kereső 0.2" átmérőjű és 201 600 képponttal rendelkezik.

Az elődhöz hasonlóan négy darab AA elemmel vagy akkumulátorral üzemeltethetjük a készüléket és SD/SDHC kártyára történhet az adatmentés.

A Casio EX-FH25 remélhetőleg szintén még idén megérkezik az európai kereskedők polcaira.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles