30.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!frissítveCapa-járat ? Párizs 2015 | fototv.hu

Capa-járat ? Párizs 2015 | fototv.hu

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ olyan fotóművészek és kurátorok jelentkezését várja, akik szívesen részt vennének a Paris Photo művészeti vásáron. A résztvevőket pályázati úton választják ki. A pályázat kiírója a három nyertes nemzetközi útiköltségét és a Paris Photo vásárra szóló három-három napi belépőjegyét fizeti. A párizsi Capa-járat dátuma: 2015. november 12-15. A pályázatokat 2015. október 5-én délig várják a szervezők.

Balassi Intézet - Párizsi Magyar Intézet logoja

Sajtóbejelentés:

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet szakmai úton való részvételre Párizsba. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett. Ezért pályázatán három művésznek és szakembernek teszi lehetővé a Paris Photo művészeti vásáron való részvételt.

Capa-járat szakmai útjának résztvevőit pályázati úton választjuk ki. A pályázatra fotóművészek és kurátorok jelentkezését várjuk. A Capa Központ három pályázó nemzetközi útiköltségét és a Paris Photo vásárra szóló három-három napi belépőjegyét fizeti. Szállást a Párizsi Magyar Intézet jóvoltából biztosítunk. A szakmai út minden további költsége (étkezés, biztosítás, városi közlekedés, egyéb felmerülő költségek) a résztvevőket terheli.

A párizsi Capa-járat dátuma: 2015. november 12-15.

A Paris Photo a fotógalériák legszélesebb körű bemutatkozásának színtere Európában, mely szervezetileg is kiterjesztette befolyását a kontinensen túlra is. 33 országból több mint 140 galéria és 26 kiadó lesz jelen a rangos művészeti találkozón, ahol a látogatók megismerhetik az aktuális fotóművészeti irányokat. Az egyéni portfóliók bemutatása, a kapcsolatépítés személyes lehetősége mellett számos rendezvényt nyújt a vásár, úgymint vetítések, az év fotóalbumának díjátadója, fiatal művészek méltatása, vagy, idén először válogatott nagyformátumú fotósorozatok és videómunkák bemutatása egy külön szekcióban.

A Paris Photóról bővebb információ: http://www.parisphoto.com/paris

Párizs egyéb fotókiállításai a Paris Photo alatt:http://www.parisphoto.com/agenda?d=1&grid=1

A Paris Photo ideje alatt látogatható rendezvények:

http://www.fotofeverartfair.comhttp://www.offprintprojects.comhttp://polycopies.tumblr.com

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a Capa-járaton való utazáshoz szükséges az angol vagy francia nyelv társalgási szintű ismerete.

A résztvevőktől az utazást követően beszámolót várunk, melynek részleteiről később adunk tájékoztatást.

A pályázatokat 2015. október 5-én délig a program@capacenter.hu e-mail címre várjuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

? a jelentkező nevét

? elérhetőségét (e-mail, mobiltelefon stb.)

? maximum 1 oldalas ÉLETRAJZOT/RESUMÉT (lehetőség szerint netes megjelenés feltüntetésével)

? fotóművészektől egy minimum 10, maximum 30 képből álló PORTFÓLIÓT közepes felbontásban, jpg fájlformátumban (címmel, leírással)? kurátoroktól referenciát eddigi munkáiról, kiemelkedő szakmai eredményeiről

? egy ? , maximum 1 oldalas MOTIVÁCIÓS LEVELET arról, hogy miért tartja szakmailag fontosnak az úton való részvételt

? valamint egy rövid NYILATKOZATOT arról, hogy legalább társalgási szinten beszéli az idegen nyelvet (amennyiben van erről bizonyítványa, úgy ennek típusát)

A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek válogatják és ennek alapján áll össze a kiutazók végleges névsora.

Az út a Párizsi Magyar Intézet együttműködésével valósul meg.

Budapest
tiszta égbolt
30.8 ° C
31.6 °
29.3 °
25 %
4.1kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
29 °
szo
27 °
vas
33 °

További friss hírek