-1.1 C
Budapest
Thursday, November 30, 2023

Capa in Color kiállítás | fototv.hu

2015. június 8-án 10 órakor nyílik meg a Capa Központban a Capa in Color című kiállítás. A nagyközönség június 9-től láthatja Robert Capa 100-nál is több, színes fotóiból álló tárlatát. A Capa in Color tárlat mellett Capa egykori legjobb barátjának és szerkesztőjének, a ma 98 éves John G. Morrisnak a fotói is láthatóak lesznek.

Capa in Color kiállítás meghívója

A Capa in Color kiállítás a fekete-fehér háborús képriportjairól világszerte ismert magyar származású fotográfus színes fotóit mutatja be ? Európában először ? a nagyközönségnek június 9-től a Capa Központban.

Robert Capa 1941-től rendszeresen, egészen 1954-ben bekövetkezett haláláig dolgozott színes filmmel is. Az átfogó kiállításon 100-nál is több színes fotográfia látható, ennek egy része még Capa életében megjelent ismert képes magazinokban, de többségükkel most először, a Capa Központban találkozhatnak a látogatók.

A Capa in Color tárlat mellett Robert Capa egykori legjobb barátjának és szerkesztőjének, a ma 98 éves John G. Morrisnak a fotói is láthatóak lesznek: ezek a felvételek a normandiai partraszállás idején készültek, s aztán hetven évig lapultak egy íróasztal fiókjában.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles