33.6 C
Budapest
péntek, július 1, 2022
Kezdőlap!frissítveCanon XF205 és XF200 | fototv.hu

Canon XF205 és XF200 | fototv.hu

Két új kivételes teljesítményű, rugalmasan használható Canon kamera: az XF205 és az XF200

Canon XF205

Sajtóbejelentés:

Budapest, 2014. április 2. ? A Canon ma az XF205 és XF200 modellekkel bővítette professzionális video eszközeinek választékát: két olyan kisméretű videokamerával, amely nagy teljesítményű szolgáltatásokat, professzionális funkciókat és kiváló képminőséget kínál igen sokféle operatőr számára.

A Canon rendkívül sikeres XF105 és XF100 kameráira épülő két új modellt a legváltozatosabb területeken dolgozó szakemberek visszajelzései alapján fejlesztették tovább. Az XF termékcsaládot tovább bővítő termékek még nagyobb rugalmasságot kínálnak a nagyobb teljesítményű Canon HD videorendszer, a számos felvételi mód, a vezeték nélküli kapcsolatok és a továbbfejlesztett működtetési lehetőségek révén ? nagyobb szabadságot adva az operatőröknek a jelenetek felvételénél, visszanézésénél és átadásánál.

Rugalmasságra született

Az új kamerák jóval többre képesek, mint amit egy kompakt videokamerától el szokás várni. A remek képminőség és az új, professzionális funkciók együttese olyan rugalmasságot nyújt, amellyel az operatőrök szintet ugorhatnak.

Mindkét modellben a Canon HD videorendszere működik, illetve jelentős fejlesztéseket is tartalmaznak. A kamerák 26,8 mm-es, széles látószögű Canon HD objektívekkel és megduplázott, 20x-os optikai zoomal, emellett a Canon legújabb HD CMOS PRO képérzékelőjével és nagy teljesítményű DIGIC DV 4 processzorral rendelkeznek. Ezek mellé társul az 50 Mbps sebességű felvétel és a 4:2:2-es arányú szín-mintavételezés ? az eredmény pedig televíziós minőségű videofelvétel, amely magas érzékenységével és széles dinamikatartományával kiváló képeket nyújt még az elégtelenül megvilágított környezetekben is.

A Canon XF205 és XF200 is 20x-os optikai zoommal rendelkezik.

Profik számára optimalizálva, de mindenki számára elérhetően

Az XF205 és XF200 arra készült, hogy támogatni tudja az operatőrök egyre növekvő táborának egyre kifinomultabb igényeit ? és lehetőséget adjon a felhasználóknak arra, hogy több platformra egyszerre dolgozzanak. A sokféle rögzítési lehetőség nagyfokú rugalmasságot kínál: egyidejűleg rögzíthetők nagy felbontású MXF fájlok CF kártyára és MP4 fájlok SD kártyára, HD vagy alacsonyabb felbontásban ? ami ideális megoldás a televízióban sugárzott és webes csatornákon is közzétett felvételek készítésére.

A kamerát arra optimalizálták, hogy az operatőrök számára magától értetődő legyen a használata. Az új forgó markolat még tovább javítja a kontrollt és a stabilitást, csökkenti a megterhelést és kényelmesebbé teszi a hosszú forgatásokat. A fókusz, a zoom és a rekesz három különálló gyűrűje minden gyakorlott operatőr számára ismerős lehet, így gyorsabb beállításokat tesz lehetővé a dinamikus forgatási környezetekben.

Jelentős fejlesztések történtek a komponálás és a felvételek megkönnyítése érdekében is. Az optimalizált kereső felbontása 1,23 millió képpont, így a fókusz ellenőrzésekor sokkal nagyobb pontosságot ad. A két eszköz tökéletesített 3,5? OLED képernyője jobb kontrasztot, élénkebb színeket és gyorsabb válaszidőket nyújt, ezáltal sokkal jobban teljesít munka közben, különösen erős fényben.

Az XF205 és XF200 a kevésbé gyakorlott operatőrök számára is nagyszerű kamera. Amellett, hogy teljesíti a professzionális felhasználók vezérléssel és precizitással kapcsolatos elvárásait, intuitív kezelőszerv-elrendezésével, teljesen automatikus felvételi módjával és sokféle segítő szolgáltatásával (pl. arcfelismerés) még a kevésbé tapasztalt felhasználók is fantasztikus jeleneteket rögzíthetnek.

Professzionális audio és csatlakozási lehetőségek

Az audiofelvételi funkciót továbbfejlesztették, hogy hangminőségével ez is alkalmas legyen a televíziós felhasználásra. Mindkét modell négy csatornás lineáris PCM rögzítésre képes két XLR-bemenettel, így professzionális mikrofonok is használhatók. Emellett beépített sztereomikrofonnal és 3,5 mm-es mikrofon-jack csatlakozóval is rendelkeznek, így az új kamerák rengeteg választási lehetőséget kínálnak az audiofelvételhez.

Mindkét modell WiFi-, illetve Ethernet LAN-kapcsolattal is rendelkezik, így közvetlenül vagy vezeték nélkül összekapcsolhatók sokféle eszközzel, például okostelefonokkal, táblagépekkel vagy noteszgépekkel. A vezeték nélküli kapcsolat lehetőséget ad a kamera távoli vezérlésére, ezzel a jelenetek szabadon, távolról nézhetők és kényelmesen továbbíthatók FTP-n, anélkül, hogy bármilyen további szoftvert kellene telepíteni. Az új CameraAcces funkcióval még az is lehetséges, hogy a kamera WiFi-n keresztül kevésbé jó minőségű ?helyettesítő? fájlokat küldjön egy másik eszközre, felgyorsítva ezzel a tartalmak (pl. az azonnali hírek) megosztását.

Az XF205-ben emellett a csatlakozási lehetőségek választható 3G-SDI/HD-SDI, Timecode és Genlock terminállal bővülnek, így az eszköz könnyedén beilleszthető egy többkamerás rendszerbe, illetve jól integrálható más televíziós berendezések közé.

A Canon Europe Professional Marketing részlegének igazgatója, Kieran Magee szerint: ?Az új XF205 és XF200 az XF-család következő természetes fejlődési lépése, amely jobb funkcionalitást, vizuális és hangkimenet minőséget kínál. Az XF kameracsalád nyújtotta rugalmasság már eddig is nagyon sokféle felhasználót szolgált. A mostani termékekbe beépített új funkciók még több választási lehetőséget és még nagyobb kreatív szabadságot kínálnak majd, sokkal többet és nagyobbat, mint amit a hasonló kompakt kameráktól korábban megszoktunk.?

Elérhetőség

Az XF205 és XF200 Európában 2014 júliusának közepe táján lesz elérhető. A termékekkel a NAB 2014 rendezvényen ismerkedhetnek meg a látogatók.

Budapest
kevés felhő
33.6 ° C
33.8 °
32.3 °
45 %
2.6kmh
20 %
pén
38 °
szo
31 °
vas
33 °
hét
36 °
ked
34 °

További friss hírek