3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Canon XC10 | fototv.hu

A Canon új, kompakt videókamerája a Canon XC10-es egyaránt alkalmas 4K-s videófelvételek és fényképek készítésére is. Amatőrök és profik számára is tökéletes választás. DIGIC DV5 képfeldolgozó rendszerrel rendelkezik, 12 megapixeles képek készítésére képes.

A Canon XC10 12 megapixel felbontású. 10×-es zoomos objektívvel rendelkező kompakt kamera.

Sajtóbejelentés:

4K felbontású videofelvételek és fotók – megérkezett aCanon XC10

Budapest, 2015. április 9. ? A Canon bemutatta az XC10-re keresztelt kompakt, könnyű kameráját, amely egyaránt alkalmas videofelvételek és fényképek készítésére immáron 4K-s felbontásban, így a lelkes amatőrök mellett a filmezéssel komolyan foglalkozók számára is tökéletes választás lehet. A Cinema EOS gépek megannyi funkcióját megöröklő XC10 kicsi, önálló kameraként ideális megoldás lehet független filmeseknek, de remek társ a nagyobb produkcióknál is, ahol kiegészítő (B) kameraként működhet.

4K felvételek ? már nem csak profiknak

Az XC10 fejlett képkezelő alrendszere ? a speciális fejlesztésű 1 hüvelykes CMOS érzékelő és a Canon új DIGIC DV5 képfeldolgozó processzor ütős kombinációja ? a jövő filmesei és a tapasztalt profik részére is azt a  sebességet és minőséget nyújtja, amelyre a 4K-s videók készítéséhez szükség van. Ráadásul mindezt többféle adatátviteli sebességgel!

A filmkészítés folyamatába vagy a meglévő Cinema EOS kamerás produkciók környezetébe tökéletesen beilleszkedő XC10-zel akár 305 Mbps sebességgel rögzíthetők UHDTV szabványú (3840 x 2160-es felbontású) 4K felvételek egy belső CFast 2.0 kártyára, vagy akár 50 Mbps sebességgel készíthetők Full HD (1920 x 1080-as) felvételek, a nagy felbontáshoz a professzionális világban szabványos 4:2:2-es szín-mintavételezést használva.

Canon XC10 dönthető, 3 colos LCD kijelzőt kapott.

Az XC10, a Cinema EOS kamerákhoz híven a magas (akár 20 000-es) ISO-érték alacsony megvilágítás mellett is kiváló eredményt ad, a 12 fokozatú széles dinamikatartomány pedig jól kivehetővé teszi a részleteket a csúcsfényes és az árnyékos területeken is.

Az operatőrök szabadságot kapnak a legkülönfélébb jelenetek professzionális 4K minőségű megörökítéséhez a speciális fejlesztésű 10x optikai zoomobjektívvel, amelyhez a Canon kategóriavezető képstabilizációs technológiája társul. A rugalmas, 27,3-273 mm-es fókusztávolság (video módban ez 35 mm-nek felel meg) azt jelenti, hogy a szélesen pásztázó tájképektől a makro felvételekig mindent egy objektívvel lehet rögzíteni. A profik és az amatőrök számára egyaránt nagy előny, hogy amellett, hogy kiváló minőségben, 12,0 megapixeles felbontásban fotózhatnak, a 4K-s videofelvételekből 8,29 megapixeles állóképeket is kinyerhetnek.

A Canon XC10 elforgatható markolatú.

Kompromisszummentes kialakítás a könnyű kezelésért

Az XC10 forgatható markolattal bír, így sokféle felvétel készítési stílushoz illik, de mindemellett a jól kézreeső funkcióvezérlők, és kézi zoom-és fókuszállító gyűrű használata is rendkívül egyszerű. A bármilyen forgatási helyzethez igazodó gép 7,66 cm-es állítható szögű LCD-vel rendelkezik, amely 100%-ban lefedi a képmezőt, és közvetlen hozzáférést kínál a menürendszerhez a kereszt alakban elrendezett gombokkal. Emellé társul az LCD-hez illeszkedő optikai nagyítós kereső. A szabványos, professzionális kodekeknek és felvételi módoknak köszönhetően a profi operatőrök könnyedén beépíthetik az XC10-et a meglévő produkciós készletekbe és munkafolyamatokba. A Canon új XF-AVC H.264 kodekje a 4K-s és Full HD minőségű felvételeket is támogatja, ezért könnyen integrálható az iparági szabványnak számító nemlineáris vágórendszerekkel (NLE). A Canon Log Gamma funkció maximális posztprodukciós szerkesztési és feldolgozási szabadságot kínál, és minőségében problémamentesen illeszkedik a Cinema EOS kamerákkal készített felvételekhez. A kamerával készült 4K-s snittek később is átalakíthatók Full HD felbontásra, amivel nem csak jobb minőségű végtermék készülhet, de ez a vágásnál is növeli a rugalmasságot.

A többféle választható gyorsított és lassított ? akár 1200x-os 4K/Full HD gyorsított, illetve akár 1/4-es HD lassított ? felvételi mód, valamint a szakaszos felvételek készítésének lehetősége tovább bővíti a kreatív lehetőségeket.

Az XC10 emellett Wi-Fi-kompatibilis is: legfontosabb funkciói egy böngészőfelületen, okostelefonról vagy táblagépről is távvezérelhetők.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles