15.7 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Canon PowerShot SX30 IS | fototv.hu

Nem kisebb, mint 35x zoomátfogással erősíti a Canon az ultrazoom szegmensben PowerShot modell kínálatát. Az ergonomikus kialakítású SX30 IS 14 megapixeles CCD-t, kihajtható és forgatható 2,7” LCD kijelzőt és HD videó rögzítést kínál.

 

A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új 24 mm-es, ultraszéles, 35x optikai zoomos PowerShot SX30 IS fényképezőgépet. A csúcsminőségű Canon optikát számos fejlett képfeldolgozó technológiával ötvöző nagyteljesítményű modell ideális eszköz azoknak felhasználóknak, akiknek kreatív ötleteik megvalósításához egy mindenre képes, bármilyen helyzetben tökéletesen használható fényképezőgépre van szükségük.

A számos kreatív és automata fényképezési móddal rendelkező fényképezőgép összes funkciója manuálisan is vezérelhető. A 6,8 cm (2,7”) képátlójú kihajtható LCD-kijelző, és a vakupapucs segítségével a felhasználók a legkülönbözőbb szögekből készítenek felvételeket, valamint HD videókat is rögzíthetnek.

Kategóriaelső zoom és kiváló képminőség

A fényképezőgép 14,1 megapixeles érzékelőjének segítségével akár A2 méretnél nagyobb nyomatok is készíthetők. A felvételek részletgazdagságának köszönhetően pedig a részletek kivághatók és nagyíthatók anélkül, hogy ez rontaná a kép minőségét. A 24–840 mm kisfilmes tartománynak megfelelő, 35x optikai zoomos objektív óriási gyújtótávolságának köszönhetően a fényképezőgéppel nagy-látószögű képek és extrém teleobjektíves fotók is készíthetők.

A Canon objektívtervezés területén szerzett jelentős tapasztalata ebben a fényképezőgépben is megmutatkozik, hiszen ugyanazokkal az eljárásokkal és minőségi szabványok szerint készült, mint a minden felvételkor éles, nagyfelbontású képeket biztosító Canon EF objektívek. Az objektív több speciális lencsetagot, többek között UD és Hi-UD – alacsony színszórású – is tartalmaz, amelyek kompenzálják a kromatikus aberrációt, miközben a teljes zoomtartományban kitűnő képminőséget garantálnak. A Hi-UD lencsetagok – amelyek főként a Canon világszerte elismert, broadcast minőségű, professzionális objektívjeiben találhatóak – alacsony objektívtömeg mellett tökéletes képminőséget biztosítanak.

Az ilyen nagy zoom tartományú objektívek nagy kihívást jelentenek a fényképészek számára, abban az esetben, ha rossz fényviszonyok mellett vagy állvány használata nélkül a teleobjektív tartományban szeretnének felvételeket készíteni. Ezért a  PowerShot SX30 IS modellt a leghatékonyabb optikai képstabilizátorral (IS) látták el, amely 4,5 fokozatban képes kompenzálni a beremegést. Az eltolható rendszer hatékonyan minimalizálja az elmosódást, amikor a felhasználó nagy zoomot használ, vagy ha nem lehet gyors záridőt alkalmazni. A gépben az optikai képstabilizátorhoz hasonlóan az állóképek és videók készítése közben is működő ultrahangos (USM) és lengőtekercses (VCM) motorok biztosítják a gyors, pontos és csendes zoomolást és fókuszálást.

Az új zoomtámogató funkció segítségével a felhasználók nagy zoom használata közben is nyomon követhetik a távoli vagy mozgó témákat. Az erre szolgáló gomb lenyomásakor a zoomtámogató funkció visszahúzza az objektívet a három előre beállított kis zoom beállítás egyikére, így a felhasználó többet lát a jelenetből, és a kívánt témát is könnyebben megtalálhatja. Mindeközben az eredetileg használni kívánt nagy zoommal látható képtartományt egy téglalap jelöli. Miután a felhasználó megtalálta a keresett témát és ráillesztette a téglalapot, felengedheti a gombot. Ezután az objektív gyorsan visszaáll az eredeti zoombeállításra és folytathatja a felvételkészítést.

Az állóképeken túl

A PowerShot SX 30 IS fényképezőgéppel, a teljes optikai zoomtartomány kihasználásával sztereo hanggal ellátott, 1280 x 720p HD videó is rögzíthető. Így a kényelmesen használható kompakt fényképezőgépen azonnal válthatunk a fényképek és a kiváló minőségű videók között. A fókusz és az expozíció a videofelvételek készítése közben választhatóan zárolható vagy állítható, a speciális Dinamikus képstabilizátor mód pedig csökkenti a filmezés közbeni mozgás okozta remegés hatását. Az integrált Smart Auto technológia mozgókép rögzítés közben 21 különböző jelenettípust ismer fel. Annak érdekében, hogy optimális legyen az expozíció, prioritást kapjanak az arcok, és szebben jelenjenek meg a világos színek, automatikusan kiértékeli és kiválasztja a beállításokat. A fényképezőgépet a HDMI-mini porton keresztül HDTV képernyőhöz csatlakoztatva megtekinthetők a felvételek. 

Kompromisszumok nélküli minőség, rugalmasság és kreativitás

Az új PowerShot SX30 IS számos olyan tervezési jellemzővel rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználók teljes mértékben átvehetik az irányítást a képek fölött. A 230.000 képpontos felbontású, 6,8 cm (2,7”) képátlójú, kihajtható PureColor II VA LCD kijelző maximális rugalmasságot biztosít minden témához, legyen szó akár egy virágról készült közeli felvételről, akár egy zsúfolt koncertről készült képről. A kijelzőnek köszönhetően a felhasználó szokatlan szögből is készíthet felvételeket, valamint tökéletes színhűséggel és nagy részletgazdagsággal újra lejátszhatja azokat. A gyors fény funkciónak köszönhetően könnyen megtekintheti a képeket, és, még erős napfényben is egyszerűen a kívánt témára fókuszálhat.

A PowerShot SX30 IS modellhez tartozó vakupapuccsal különböző kiegészítők, mint például a Canon EX Speedlite vaku is csatlakoztatható a fényképezőgéphez. Egy külön megvásárolható szűrőlencse-adapternek köszönhetően pedig 67 mm-es szűrők – például a Canon PL-C B 67mm polarizáló szűrő – csatlakoztathatók az objektívhez. A fényképezőgép ideális azok számára is, akik azonnal tökéletes felvételeket kívánnak készíteni anélkül, hogy a manuális beállításokkal töltenék az időt. A témafelismerő technológiát használó intelligens Smart Auto technológia felismeri a felvételkészítési körülményeket, és 28 változó alapján kiválasztja az ideális beállításokat. A készülék számos új jelenettel bővült, így éles fényben erőteljesen árnyékolt arcokhoz, és reflektorokkal megvilágított témákhoz is jól használható. Az intelligens vakuexpozíció a fényképezőgép vakujának teljesítményét vezérli annak érdekében, hogy makrófelvételek és ellenfényes témák esetén is tökéletes legyen az expozíció.

A még kreatívabb felvételek készítéséhez rendelkezésére állnak a halszem-, miniatűr-, poszter- és szuperélénk effektusok is, amelyek segítségével új „megvilágításba” helyezhetők a témák. A videókhoz is elérhető miniatűr effektussal a felhasználó csökkentett, 6, 3 vagy 1,5 képkocka/másodperc sebességgel is rögzíthet felvételeket, így hosszú időközű, makettnek tűnő videók készíthetők.

Történetek tárolása, megtekintése és megosztása

Az új PowerShot SX30 IS támogatja a nagykapacitású SDHC és SDXC memóriakártyák használatát, amelyek segítségével a felhasználók folyamatosan készíthetik a felvételeket anélkül, hogy megtelne a memóriakártyájuk. Annak érdekében, hogy később a több száz kép között gyorsan megtalálják a kedvenceiket, a felhasználók még a gépben felcímkézhetik a képeket, és egy csoportba rendezhetik azokat. Az intelligens véletlenszerű lejátszás az aktuálisan megjelenített képhez hasonló felvételek lejátszását ajánlja fel, és megkeresi a memóriakártyán tárolt, esetleg már elfelejtett, vagy a sok egyéb felvétel között megbújó fényképeket.

A vezeték nélküli tartalomátvitelt a beépített Eye-Fi connected functions támogatja, mely lehetővé teszi a távoli feltöltést olyan képmegosztó webhelyekre, mint a CANON iMAGE GATEWAY. A fényképezőgép felhasználói felületén egy külön Eye-Fi részt alakítottak ki, mely letiltja az automatikus kikapcsolási funkciót, miközben az Eye-Fi kártya adatokat továbbít. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a tartalmakat egyszerűen, megszakítás nélkül továbbítsák

Történetek megosztása a CANON iMAGE GATEWAY segítségével

A PowerShot SX30 IS tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló minőségű fényképek százait. A webhely támogatja a mobil böngészést is, mely a barátoknak és családtagoknak megkönnyíti a fotók utazás közbeni megtekintését

PowerShot SX30 IS legfontosabb jellemzői

  • 35x, ultraszéles látószögű zoom
  • Optikai képstabilizátor (4,5 fokozatú), USM, VCM
  • 14,1 megapixeles CCD
  • 6,8 cm (2,7”) képátlójú, kihajtható LCD kijelző, EVF
  • HD videók, HDMI
  • Integrált Smart Auto technológia
  • Manuális üzemmódok, gyenge fénynél használható üzemmód, és miniatűr effektus használatával készített videók
  • Zoomtámogató funkció
  • Szervo AF/AE
  • Kiegészítők széles választéka

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles