8.5 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Canon PowerShot SX210 IS | fototv.hu

Teljesítmény, rugalmasság és lenyűgöző stílus: bármit lefényképezhet az új PowerShot SX210 IS fényképezőgéppel

London, 2010. február 8. ? A Canon ma megerősíti PowerShot sorozatát kompakt, nagy-látószögű, erős zoom-os modelljével a széles körben elismert PowerShot SX200 IS modell helyett bevezetett új PowerShot SX210 IS azon felhasználók számára készült, akik nagy teljesítményt várnak el egy kisméretű készüléktől, fejlett funkciókkal, személyre szabható vezérlőelemekkel, amelyekkel bármely fényképészeti kihívásnak meg lehet felelni. A PowerShot SX210 IS eredeti Canon nagy-látószögű, 14-szeres zoom objektívvel készül, 14,1 megapixel felbontással és DIGIC 4 feldolgozással. Rendkívül sokoldalú kompakt fényképezőgép, amely rugalmasságot kínál minden helyzetben. Minden téma hihetetlen részletességgel rögzíthető, a bámulatos állóképek mellett minőségi 720p HD videó is rögzíthető sztereó hanggal ? mindez egy karcsú, zsebben hordható, fémházas készülékben.

Rögzítse a nagyobb képet!

A PowerShot SX210 IS fekete, lila és arany színben kapható, a tömegből tényleg kitűnik. A 14,1 megapixeles képérzékelő és a 28 mm-es nagy-látószögű objektív nagyfelbontású, lendületes tájképek készítésére alkalmas, a nagyteljesítményű, 14-szeres optikai zoom pedig a 392 mm-rel (35mm-es filmnek megfelelően) egyenértékű legnagyobb fókusztávolságot kínál, amivel a távoli tárgyak is könnyedén fotózhatók. A Canon fejlett optikai képstabilizátora (IS) precízen kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódásából adódó bemozdulásokat, elmosódás-mentes képeket eredményezve minden fókusztáv mellett és kevés fény esetén is. Az új, 7,6 cm (3,0?) képátlójú, széles PureColor II G LCD képernyő 230 000 képpontjával a képeket tűélesen jeleníti meg. A PureColor II G LCD edzett üvegréteggel van ellátva, ettől erősebb, vékony felépítése jobb kontrasztot és láthatóságot eredményez felvételkor és lejátszáskor is. A nagy láthatósági szögnek köszönhetően a felhasználó rögtön a felvétel után megoszthatja a képeket a barátokkal, a 16:9 oldalarány ideális a videók HD formátumú megjelenítéséhez.

Intelligens automata, arcfelismerés és más funkciók: a DIGIC 4 ereje

A PowerShot SX210 IS a legújabb DIGIC 4 feldolgozó teljesítményét használja ki, ennek köszönhető a kiemelkedő képminőség és a gyors működés. Egy sor nagyteljesítményű, intelligens technológiát működtet a DIGIC 4, amelyekkel a felhasználók legszebb élményeiket úgy rögzíthetik, ahogy azokat átélték. Az intelligens automata funkció a Témafelsimerő technológiával biztosítja, hogy egyszerűen készíthessen minden körülmények között kiemelkedő képet. A funkció intelligens módon felismeri a jelenetet és 22 lehetőségből kiválasztja a leginkább megfelelőt. Az intelligens kontraszt a felvételkészítéskor maximalizálja az árnyalatok számát, kiemelve a sötét részek részleteit is, de közben megakadályozva a világosabb részek expozíciójának elrontását. Ez az eszköz a visszajátszásnál a fotók javításárára is alkalmazható. Az új intelligens vaku expozíció funkció a vaku fényerejét a felvételi körülményekhez igazítja, minden helyzethez a megfelelő vaku fényerőt biztosítja az erős háttérfényű tárgyaktól a makrófelvételekig. A mozgásérzékelő segít legyőzni a fényképezőgép rázkódása és a tárgy mozgása miatti elmosódást a képen az optimális záridő és ISO szint beállítását megelőzően. A szervo AF funkció tartalmaz szervo AE módot is, amely követi a tárgyat és folyamatosan korrigálja az élességet és az expozíciót, hogy a kép felvétele helyesen történjen meg a zárkioldó megnyomásakor. A Canon fejlett arcfelismerési technológiája a képkockában akár 35 arc felismerésére is képes, ami biztosítja, hogy a portré és csoportképek mindig élesek és jól exponáltak legyenek. Az intelligens zárkioldó mód is alkalmazza az arcfelismerést a zár távoli kioldásához, a felhasználó egy mosollyal vagy kacsintással is indíthatja a felvételt. Az arcra induló önkioldónak köszönhetően a fénykép készítője is egyszerűen csatlakozhat a csoporthoz, hiszen ez a funkció elemzi a jelenetet és a felvételt az új arc képkockában történő megjelenését követően készíti el.

Teljeskörű kreatív vezérlés

A PowerShot SX210 IS beállításait kézileg is meg lehet adni, így a felhasználó kreatívan készítheti el fotóit. A rekesznyílás, záridő, ISO érték és élesség mind állítható kézileg is, lehet a képekkel kísérletezni és tapasztalatokat szerezni a fényképezésben. Az új és kreatív felvételi módokkal a kezdők is élvezettel készíthetik a fotókat. Az új halszem effektus a halszemoptika torzítását imitálja, a miniatűr effektus pedig kisméretű maketté változtatja a tárgyat. Aki komponálás után rögtön exponálna, annak a teljesen automatikus Easy mód lehetővé teszi, hogy csak a fényképezni kívánt tárgyra koncentráljon, a bonyolult beállításokhoz nem lehet hozzáférni, a képernyőről az ikonokat pedig eltávolítja.

HD videó sztereó hanggal

Igény szerint minőségi HD videó is készíthető a külön videóindító gombbal, amellyel a felvétel azonnal indítható, még akkor is, ha nincs videó módba kapcsolva a fényképezőgép. A Canon kompakt fényképezőgépek történetében most először alkalmazták az Intelligens automata funkciót a videókra, ez a funkció intelligensen felismeri a felvételi körülményeket és a 18 lehetőség közül kiválasztja az optimális beállítást. A 720p HD videót 30 képkocka/másodperc minőségben, sztereó hanggal veszi fel, a 14-szeres zoom objektívvel pedig a normál esetben hatótávolságon kívüli tárgyra is rá lehet közelíteni. A sima videofelvételekhez a PowerShot SX210 IS új, dinamikus képstabilizátor funkciót is kínál. A dinamikus IS technológia a Canon videokamerákból származik, tovább csökkenti felhasználó mozdulataiból eredő, pl. séta közbeni rázkódás miatti elmozdulások hatását. A videók felvétele után az integrált HDMI mini csatlakozással minőségromlás nélküli módon lehet megosztani a videókat és képeket HDMI kompatibilis készülékeken, többek között HDTV képernyőkön is.

Az SDXC memóriával soha nem kell abbahagyni a felvételt

A PowerShot SX210 IS kompatibilis a 2 TB kapacitású SDHC és az SDXC memóriakártyákkal, amelyekre ezernyi minőségi kép és több órányi videofelvétel elfér, anélkül, hogy kártyát kellene cserélni. Az intelligens lapozás funkció a memóriakártyákon tárolt fotók új és élvezetes módját kínálja, az éppen nézett képhez hasonlókat javasolva. Azok számára, akik a tartalmakat vezeték nélkül akarják továbbítani, a PowerShot SX210 IS tartalmaz Eye-Fi connected funkciókat is. A készüléken külön Eye-Fi rész található a kezelőfelületen ikonokkal; a gép automatikus kikapcsolás funkciója nem működik, ha Eye-Fi kártyát érzékel, így a tartalmak átvitelét megszakítás nélkül végezheti a felhasználó.

YouTube? feltöltés ? ossza meg videóit online, perceken belül

A PowerShot SX210 IS készülékhez mellékelt CameraWindow szoftver rendelkezik YouTube? feltöltési funkcióval, így a számítógépen keresztül automatikus bejelentkezéssel, közvetlenül a fényképezőgépről az Internetre tölthető a képanyag.

CANON iMAGE GATEWAY ? ossza meg történeteit

Az új PowerShot SX210 IS tulajdonosok ingyenesen használhatják a CANON iMAGE GATEWAY nevű fotó és videó megosztót. A felhasználók legfeljebb 2 GB professzionális tárhely lehetőséghez jutnak, ahol több száz minőségi kép elfér. A mobil böngészés is lehetséges, így a barátok és családtagok menet közben is megtekinthetik a fotókat.

Optikai képstabilizátor

A Canon igen hatékony optikai képstabilizátora megelőzi a kép elmosódását, a fényképezőgép rázkódásának hatásait kiküszöbölve. A képek élesek maradnak a rázkódásnak jobban kitett helyzetekben is, pl. sötétben vagy tele zoom használatakor, az optikai képstabilizátor segítségével. A kéz remegése miatti rázkódást érzékelő parányi giroszkóp jeleit az IS vezérlő chip dolgozza fel, mely különbséget tesz a kéz remegése és szándékos mozgása között. A jelek az IS egységbe jutnak, és úgy mozgatják a lencsetagokat ? kompenzálva a remegést ?, hogy a fénysugár az eredeti helyén maradjon.

Dinamikus optikai képstabilizátor (Dynamic IS)

A Dinamikus optikai képstabilizátor technológiát eredetileg a Canon videokamerákhoz fejlesztették ki, először most kerül Canon digitális fényképezőgépbe. Feladata a videó felvétele közben a felhasználó kezének mozgása által okozott elmosódás és a fényképezőgép rázkódásának hatékonyabb ellensúlyozása. A Dynamic IS kiértékeli és kompenzálja a kis frekvenciájú rezgéseket, mint amilyen a séta közben filmezés során keletkezik, ezért a videofelvételen a kép kevésbé elmosódott és nyugodtabb.

Intelligens automata mód

Az új Intelligens automata mód részletesen elemzi a témát ? annak világosságát, kontrasztját, távolságát és színárnyalatait. Ezután a fényképezőgép 22 felvételi mód közül választ egyet, biztosítva a témához tökéletes beállításokat. Az Intelligens automata üzemmódban egy színes ikon jelenik meg az LCD képernyőn, mely jelzi a téma észlelt típusát, és a megvilágítás jellemzőit. Az Intelligens automata módban intelligens kontrasztállítás is működik (ld. alább).

Intelligens kontraszt

Az intelligens kontraszt technológia optimalizálja az egyes felvételek dinamika tartományát (világosság változását) és visszaadja az alulexponált területek sötétjében és a túlexponált részek fehérjében elvesző részleteket. Az intelligens kontraszt felvételi és lejátszás módban is használható.

Easy mód

Az Easy mód bonyolult beállítások nélkül teszi lehetővé az intelligens felvételkészítést, a kezdők számára ez a legegyszerűbb módja a komponálás után azonnali felvételkészítésnek. Az Easy módban az intelligens automata mód aktiválódik, ami kiválasztja a témához leginkább megfelelő beállításokat a legjobb eredmény érdekében. A kijelzőn egyébként megjelenő legtöbb adatot azonban nem jeleníti meg, hogy egyszerűbb legyen a képkomponálás, emellett a funkciógombok legtöbbje sem működik, hogy a véletlenszerű használatot elkerülje.

Intelligens automata videó módban

A PowerShot SX210 IS az első Canon digitális fényképezőgép, amelyben az Intelligens automata funkció videó módban is működik, lehetővé téve, hogy a videóbeállítások felvétel közben automatikusan megváltozzanak. A fényképezőgép kiértékeli a jelenetet felvétel közben, és ahogy változik a téma, például belép egy arc a képkockába, módosítja a beállításokat; az említett esetben portré módra vált. Az Intelligens automata funkció videó módban lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép 18 különböző jelenettípusból kiválassza a legmegfelelőbbet az optimális eredmény érdekében.

Intelligens vaku expozíció

Az intelligens vaku expozíció funkciója minden körülmény esetén vezérli a készülék vakujának energiaellátását és használatát, hogy a kép természetes legyen. A távolságot és a témára vonatkozó mért információkat felhasználva optimális egyensúlyt teremt a téma megvilágítása és a vaku fényereje között. Nagyon világos körülmények között néha árnyékok jelennek meg a modell arcán, ezeket a vaku használatával kiküszöbölheti a készülék. Kis távolságból készített felvételek esetén a túlexponálást elkerüli, úgy hogy érzékeli, mennyire tükrözi a fényt a tárgy, valamint csökkenti a vaku teljesítményét, így kompenzálja a kis távolságot.

Automatikus ISO mozgásérzékeléssel

Az Automatikus ISO mód a mozgásérzékeléssel kiszámítja a fényképezőgép és a tárgy mozgását, valamint a mozgás sebességét. Az ISO érzékenységet és a záridőt automatikusan úgy állítja be, hogy a kép elmosódása minimális legyen és a képminőség minden helyzetben a lehető legjobb legyen.

Arcfelismerés technológia

A Canon arcfelismerési technológiával egyszerű a kiváló portréképek készítése. Ez a fejlett rendszer gyorsan és precízen felismeri a jeleneten az arcokat, majd a fényképezőgép beállításait optimalizálja, hogy mindenki a lehető legjobban nézzen ki a fotón. A képkockán belül képes akár 35 arc felismerésére, ezért csoportképekhez éppúgy megfelelő, mint a portrékhoz.

Ebben a fényképezőgépben a következő Canon arcfelismerési technológiák jelennek meg:

  • Arcfelismerés AF: Az élességet az emberi arcokhoz állítja, nem a legközelebbi tárgyra.
  • Arcfelismerés AE: Minden megvilágítási körülmény esetén optimalizálja az arcokhoz az expozíciót, ez hasznos megvilágított háttér és beltéri fotózás során.
  • Arcfelismerés FE: Megóv a vaku használatakor előforduló részletek nélkül rögzített arcok előfordulásától, tökéletes pl. éttermi, klubhelyiségi és más, gyengén megvilágított helyszíneken készített közelképekhez.
  • Arcfelismerés WB: Optimalizálja a fehéregyensúlyt a természetes bőrszín eléréséhez, a szín valósághű marad függetlenül a bőrszíntől és a megvilágítási körülményektől.
  • Arcválasztás és követés: A felhasználó kiválaszthatja az egyik arcot a csoporton belül, amely elsőbbséget élvez a többivel szemben. A fényképezőgép ezután ezt az arcot tartja a fókuszban, és a beállításokat úgy adja meg, hogy a felvételt készítő a megfelelő pillanatban kiváló eredményű felvételt készíthessen.
  • Vörösszem-korrekció Ellensúlyozza a vaku nemkívánatos hatását. Lejátszáskor gombnyomásra helyreállítható a természetes szemszín. Az eredeti képet lehet módosítani, vagy a javított kép menthető új fájlként.

Intelligens zár

A Canon intelligens zárkioldó funkciója az arcfelismerési technológiával lehetővé teszi a csoportkép és önarckép felvételek kényelmesebb elkészítését. A zárkioldás háromféleképpen indítható távolról:

  • Arcra induló önkioldó: Ez a funkció tökéletes csoportkép és önarckép készítését teszi lehetővé, mert az exponálást automatikusan indítja két másodperccel azután, hogy új arc jelent meg a képkockában.
  • Mosoly felismerés: Kioldja a zárat, ha a képkockán belül mosolygó arcot érzékel.
  • Önkioldás kacsintásra: Kioldja a zárat két másodperccel azután, hogy a személy a képkockában kacsintott, ezért nincs szükség távirányításra.

PureColor II G LCD képernyő

A 7,6 cm (3,0?) képátlójú, 230000 képpontos, PureColor II G LCD képernyő növelia képek és videók rögzítésének és lejátszásának élményét. A képernyő edzett üveg réteggel készül, ami erősebbé teszi, javul a kontraszt és a színvisszaadás. A vékony PureColor II G képernyő nagyon nagyon nagy szögtartományból is jól látható, ezért furcsa szögből is egyszerűen lehet fényképezni és a képek visszajátszásakor is többen látják egyszerre. A 16:9 széles aránynak köszönhetően egyszerűbben rögzíthetők és nézhetők vissza a HD videók az LCD-n, kitöltve a teljes képernyőt a lehető legjobb, a fényképezőgépen történő lejátszási élményhez.

Szervo AF/AE

Ha a tárgy a fényképezőgéphez közeledik, vagy attól távolodik, a szervo AF/AE folyamatosan követve biztosítja, hogy a tárgy éles és jól exponált legyen a rögzítés pillanatában.

HD videó sztereó hanggal és HDMI-vel

A HD videofelvétellel a felhasználó 720p HD minőségű videót készíthet sztereó hanggal, amely később HDTV képernyőn visszanézhető a HDMI csatlakozón keresztül. A HDMI mini csatlakozó biztosítja, hogy a képek és videók visszajátszása minőségromlás nélkül történjen.

DIGIC 4 processzor

A Canon DIGIC 4 (DIGital Imaging Core) processzora a fényképezőgép minden alapvető funkcióját ellátja a maximális hatékonyság elérése érdekében. A továbbfejlesztett képfeldolgozó algoritmusok tökéletes képminőséget és színvisszaadást eredményeznek, pontos fehér-egyensúllyal és minimális zajjal. A nagysebességű feldolgozás eredménye a kiváló reagálási idő, a gyors autofókusz és a hosszabb üzemidő egy akkumulátorról.

Intelligens lapozás

Az intelligens lapozó funkció a kártyán tárolt fotók közötti tallózás kreatív módja. Az éppen megtekintett kép alapján a fényképezőgép négy másik rokon képet ajánl fel kiválasztásra. Az ajánlatok egyikének kiválasztása után másik négyet ajánl. Ez a funkció újfajta megközelítése a tárolt fájlok visszanézésének.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles