Canon PowerShot SX130 és S95 | fototv.hu

0
0

A Canon bemutatta PowerShot családjának két új tagját, a 12x-es optikai zoomátfogású SX130 IS-t és a HD felbontású videót és HDR funkciót kínáló S90 utódot, a PowerShot S95-öt.

 

PowerShot SX130 IS – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta legújabb, PowerShot SX130 IS típusú fényképezőgépét. A családbarát programokhoz ideális, szuperhatékony, nagy-látószögű zoom-mal felszerelt kompakt digitális készülék a népszerű PowerShot SX120 IS modellt váltja fel, és a fotókhoz és nagyfelbontású videókhoz számos intelligens funkcióval teszi egyszerűbbé a fontos pillanatok megörökítését.

A kompakt kialakításnak, az intuitív vezérlőfelületnek és a 12-szeres optikai zoom-nak köszönhetően a készülék tökéletes választás mindazok számára, akik olyan, könnyen használható digitális fényképezőgépet szeretnének, melyet bárhová magukkal vihetnek. Az új PowerShot SX 130 IS modell segítségével a felhasználók különleges állóképeket és videókat készíthetnek, a családi összejövetelektől kezdve, a tájképeken keresztül, a távoli témák közeli felvételéig egyaránt.A Canon teljesítmény lenyűgöző értékekkel párosul

A DIGIC 4 processzorral és a nagy, részletgazdag nyomatokhoz szükséges 12,1 megapixeles érzékelővel felszerelt fényképezőgéppel kiemelkedő minőségű felvételek rögzíthetők. A 12-szeres optikai zoom a nagy látószögtől (28 mm) a teleobjektívig (336 mm) terjed, így a fényképezőgép a csoportképekhez és a városnéző utakon készített fotókhoz egyaránt ideális választás.

Az integrált optikai képstabilizátor három állást biztosít, melyek segítségével gyenge fényviszonyok és hosszú expozíció mellett is kiváló minőségű felvételek készíthetők. A képstabilizátor emellett csökkenti a fényképezőgép elmozdulása miatti homályos hatást, amikor a felhasználók a zoom teleobjektív tartományával távoli témákat fényképeznek.

A 230.000 képpontos felbontású, nagyméretű 7,5 cm (3.0”) LCD kijelző, és a képernyőn megjeleníthető tippek és javaslatok megkönnyítik a továbbfejlesztett menürendszer használatát és a tökéletes fényképek komponálását. A felhasználók a nagy látószögnek köszönhetően különleges szögekből is készíthetnek felvételeket, melyeket azonnal megoszthatnak a barátaikkal.Örökítse meg a pillanatot

A PowerShot SX130 IS fényképezőgéppel 720p HD videó is rögzíthető sztereo hanggal, így a kényelmesen használható kompakt fényképezőgépen azonnal válthatunk a fényképek és a kiváló minőségű videók között. Az objektív halk motorjának köszönhetően a videofelvételek készítése közben az objektív teljes fókusztartománya kihasználható, a folyamatos autofókusz pedig biztosítja, hogy a mozgó elemek is élesek maradjanak. Így a készülék tökéletes eszköz például iskolai rendezvények, bulik és családi összejövetelek megörökítéséhez.

A modell támogatja az új SDXC memóriakártyákat, ezáltal akár 2 TB videót és teljes felbontású állóképet tárolhat anélkül, hogy kártyát kellene cserélnie.


Könnyen használható az egész család számára

Az új PowerShot SX130 IS fényképezőgéppel az intelligens képrögzítési szolgáltatásoknak és a kreatív üzemmódoknak köszönhetően a család bármely tagja nagyszerű felvételeket készíthet. Egyszerű módban a fényképezőgép tökéletes gyorsfényképező, hiszen annak érdekében, hogy könnyebb legyen megkomponálni és rögzíteni a lehető legjobb felvételeket, letiltja a legtöbb beállítást, és az ikonok többségét is eltávolítja a képernyőről. Így a felvétel elkészítésekor a felhasználóknak nem kell bajlódnia a beállításokkal.

Az integrált Smart Auto technológiának köszönhetően az új PowerShot SX130 IS egyszerűen használható, hiszen az intelligens témafelismerő technológia automatikusan észleli a jelenet jellegét, és 28 jelenettípus közül kiválasztja az optimális beállítást. Az Intelligens vakuexpozíció a felvételkészítés körülményeinek megfelelően szabályozza a vakuszinteket, melynek köszönhetően minden esetben – a gyengén megvilágított szobáktól a vakító napsütésig – tökéletesen exponált felvételek készíthetők.

A Szervo AF és AE mozgó tárgy követése esetén észleli a mozgó tárgyakat, és automatikusan beállítja a fókuszt és az expozíciót. A kacsintással, mosollyal vagy egy új arc belépésével induló, arcfelismerő technológiával rendelkező Intelligens zár funkció segítségével nagyszerű csoportképek készíthetők. A legjobb felvételek elkészítése érdekében a kacsintás érzékelő például arra is figyelmezteti a felhasználót, ha az egyik szereplő szeme csukva van.

A kézi vezérlés segítségével a tapasztaltabb fényképészek a zársebesség és a rekeszérték szabályozásával, saját beállításaikkal, és effektusaikkal készíthetnek felvételeket.

A PowerShot SX130 IS fényképezőgép számos kreatív funkciót is biztosít a felhasználók számára, melyek segítségével további utómunkálatok nélkül javíthatják az elkészült fényképeket. A miniatűr effektus videók, és állóképek rögzítése esetén egy eltolható tengelyű objektív effektusait utánozza, amellyel makettszerű külsőt kölcsönöz a témának. A halszem effektus a hal szemének torzító hatását utánozva nyújt új látószöget a portrékhoz és a tájképekhez. A szuperélénk mód növeli a színtelítettséget, a poszter effektus pedig retro hangulatot kölcsönöz a képeknek, így a felhasználók képei igazán kiemelkedhetnek a többi közül.CANON iMAGE GATEWAY

A fotók és videók megosztásához a PowerShot SX130 IS tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló minőségű fényképek százait. A webhely támogatja a mobil böngészést is, mely a barátoknak és családtagoknak megkönnyíti a fotók utazás közbeni megtekintését.*PowerShot SX130 IS legfontosabb jellemzői


• 12-szeres, nagy-látószögű (28 mm) objektív IS funkcióval

• 12,1 MP CCD

• Az integrált Smart Auto technológia és az Egyszerű mód 28 féle környezetet érzékel

• 7,5 cm (3,0") LCD kijelző

• HD videók

• Intelligens zár kacsintásra induló önkioldóval

• Felvételi módok, például videó miniatűr effektussal

• Tippek és javaslatok

• Teljes kézi vezérlés

• i-Contrast

 

PowerShot S95 – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta sikeres PowerShot S-sorozatának legújabb tagját, az új PowerShot S95 modellt. A fényképezőgép egy rendkívül praktikus, kompakt vázban ötvözi a kézi vezérlést és a kitűnő teljesítményt. A könnyű kezelhetőséget, magasabb szintű kézi irányítást, HD videó rögzítési lehetőséget, HS rendszert és Hybrid IS technológiát kínáló géppel gyenge fényviszonyok mellett is kiváló minőségű felvételek készíthetők. A gép széles körű beállítási lehetőségeket, és továbbfejlesztett funkciókat biztosít a prémium képminőséget igénylő felhasználók számára. A rugalmasabb, és továbbfejlesztett népszerű objektív vezérlőgyűrű, a világos, f/2.0 objektív és a Canon HS rendszere lehetővé teszi a kreatív és gyenge fényviszonyok közötti fényképezést egyaránt. A PowerShot S95 az első Hybrid IS technológiát használó kompakt fényképezőgép, amellyel a makró fényképezés során a legjobb képstabilizáció érhető el.

A PowerShot S95 váza mindössze 29,5 mm vastag1, továbbfejlesztett többfunkciós tárcsával rendelkezik, valamint a jobb fogás és a csúszásgátlás érdekében az EOS 7D modelleken található külső borítás fedi. A fényképezőgép könnyedén illeszkedik a fényképészek munkafolyamataiba, valamint támogatja a RAW formátumú felvételek készítését, és a Canon Digital Photo Professional (DPP) szoftvert is.

Felvételkészítés sötétebb helyeken f/2.0 blendével és a HS rendszerrel

A PowerShot S95 nagyérzékenységű 10,0 megapixeles CCD érzékelőből és a DIGIC 4 processzor kombinációjából álló Canon HS rendszert tartalmaz, amely gyenge fényviszonyok között is kiváló teljesítményt biztosít. A HS rendszernek köszönhetően a fényképezőgép teljes felbontás esetén akár ISO 3200 érzékenységet kínál, és a kiváló képminőség érdekében minden ISO érzékenység mellett csökkenti a zaj előfordulását. A felhasználók az Auto ISO módban saját paramétereiket is megadhatják, valamint a felvétel során használni kívánt maximális ISO érzékenységet is korlátozhatják.

Gyenge fény üzemmódban a fényképezőgéppel ISO 320 és ISO 12800 közötti ISO értéktartomány érhető el és 2,5 megapixel felbontású képek rögzíthetők. Az ISO beállításokkal és a fehéregyensúly kézi vezérlésével, a Gyenge fény módban a sötétebb körülmények között készített felvételek jobban beállíthatók, így a felhasználók pontosan úgy rögzíthetik a gyenge megvilágítású környezet hangulatát, ahogyan látják. A Gyenge fény mód gyorsabb, akár másodpercenkénti 3,9 felvétel készítését is lehetővé teszi, mely garantálja, hogy a felhasználó egy fontos pillanatról sem marad le.

Az új PowerShot S95 nagyérzékenységű érzékelője segítségével – mely a hagyományos érzékelő típusoknál nagyobb dinamikus tartományt biztosít – vaku nélkül is megfelelően exponált felvételek készíthetők. Ennek eredményeképpen jobb a tónustartomány ábrázolása, így minden körülmény között természetes hatású kép készíthető. A HS rendszert tökéletesen kiegészítő világos, f/2.0 eredeti Canon objektív több fényt juttat a fényképezőgépbe, valamint megkönnyíti a magasabb zársebességek használatát és a mozgó tárgyak mozgásának kimerevítését.

Eredeti Canon objektív Hybrid IS technológiával

A PowerShot S95 28mm nagy-látószögű objektívje 3,8-szoros optikai zoom-ot biztosít, így a felhasználók közelebb kerülhetnek a távoli témákhoz. A Canon, az objektívtervezés területén szerzett jelentős tapasztalata ebben a fényképezőgépben is megmutatkozik, hiszen ugyanazokkal az eljárásokkal és minőségi szabványok szerint készült, mint a minden felvételkor éles, nagyfelbontású képeket biztosító Canon EF objektívek.

A Canon optikai képstabilizátora (IS) ellensúlyozza a fényképezőgép elmozdulását, ezáltal csökkenti a kép életlenségét. Sötétebb környezetben is lehetővé teszi a felvételt, valamint a körülbelül a 4 értékkel hosszabb zársebesség használatát, mint ami egyébként szükséges lenne egy éles kép készítéséhez. A Hybrid IS a közeli felvételeknél megelőzi a kép elhomályosodását, valamint ellensúlyozza a makró fényképezés esetén hangsúlyosabban jelentkező elfordulást és elmozdulást.


Páratlan irányítás

A PowerShot S95 egyedi és továbbfejlesztett objektív vezérlőgyűrűjével számos felvételi beállítás megadható, mint például az ISO (1/3 lépésekben), a zársebesség, a blende, a fókusz és az expozíció-kompenzáció. Az egyéni beállítási lehetőségekkel a felhasználó a különböző felvételi módokban előre beállíthatja a többfunkciós tárcsa és az objektív vezérlőgyűrű funkcióját. Kijelölhet egy gyorselérési gombot is, amelynek segítségével azonnal hozzáférhet az előre kiválasztott funkciókhoz, és így könnyen elérheti a beállításokat felvétel közben is.

A felhasználók a mozgó tárgyak követéséhez vagy kreatív kompozíciók összeállításának elősegítéséhez az új Szervo AF módban kiválaszthatják a kép közepén található témákat, és követhetik őket, ha elmozdulnak, vagy ha újra összeállítják a képet.

Az ügyfelek visszajelzései alapján a többfunkciós tárcsa kezelése szintén megváltozott. A hangsúlyosabb „kattanó” mechanizmusnak köszönhetően megakadályozható a beállítások véletlen módosítása. A mindennapi használat megkönnyítése érdekében megváltozott a „Ring Func.” és az „On/Off” gombok helye is.

Az edzett üveg előlappal ellátott 7,5 cm (3,0”), 461 000 pixeles PureColor II G LCD kijelző vakító fényben is jobban látható, valamint erősebb, nagyobb kontrasztot és nagy-látószöget biztosít a felhasználók számára. A Lejátszási módban elérhető új RGB hisztogrammal a fényképészek azonnal és részletesen ellenőrizhetik a felvételek expozícióját.


HD videók sztereó hanggal

A PowerShot S95 géppel 720p HD 24 kép/másodperc sebességgel, sztereó hanggal ellátott videó is rögzíthető. Videó módban a Miniatűr effektus teljesen új dimenziót biztosít a videók rögzítéséhez: az alacsonyabb képsebességgel készített felvételek esetében drámai és izgalmas, „felgyorsított stílusú” videókat eredményez, melyek szinte makettként ábrázolják a témát. Az integrált, CEC-kompatibilis HDMI csatlakozónak köszönhetően a videók és állóképek megtekintése egyszerű, és egy kompatibilis HDTV és egy távirányító használatával közvetlenül beállítható.


A jelenet valósághű rögzítése

Magas dinamika tartomány módban a felhasználók magas kontrasztú jeleneteket rögzíthetnek hasonlóan ahhoz, ahogy az emberi szem látja azokat. A PowerShot S95 a hagyományos fényképezőgépek korlátait átlépve ugyanarról a jelenetről2 három különböző expozícióval készít felvételt, mielőtt elemzi és kombinálja a képeket, hogy a fényképezőgépen belül egyetlen képet alkosson belőlük. Az eredmény egy olyan kép, amely hasonlóan rögzíti a fény és az árnyék részleteit, mint ahogy a fényképész látja.

Azonnali, kreatív eredmények

A készülék a különböző képességű fotósok által igényelt beállítási szinteknek megfelelő számos felvételi módot tartalmaz. A teljes kézi vezérlés és a blende-előválasztás (Av), a zárelőválasztás (Tv) és a Program AE módok mellett integrált Smart Auto üzemmóddal is rendelkezik azok számára, akik azonnal prémium minőségű képeket szeretnének készíteni.

Az integrált Smart Auto technológiának köszönhetően a PowerShot S95 egyszerűen használható, hiszen az intelligens témafelismerő technológia minden körülmények között a legjobb eredményeket biztosítja: automatikusan észleli a jelenet jellegét, és 28 jelenettípus közül kiválasztja az optimális beállítást. A felhasználói felületen megjelenő tippek és javaslatok végigvezetik a felhasználót a fényképezőgép menüjén, és a kiválasztás előtt rövid magyarázatot nyújtanak az egyes funkciókról, így a lehető legegyszerűbb a mindennapi használat.

Az Intelligens vakuexpozíció a felvételkészítés körülményeinek megfelelően szabályozza a vakuszinteket, melynek köszönhetően minden esetben – a gyengén megvilágított szobáktól a vakító napsütésig – tökéletesen exponált felvételek készíthetők. A többféle képarányú felvételt kínáló PowerShot S95, támogatja a 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 és 4:5 formátumokat egyaránt: a felhasználó a kép készítése közben kiválaszthatja, hogy melyik kompozíciót és eredményt kívánja rögzíteni. Így a téma vagy a kép kívánt felhasználási módja szerint készíthető el a felvétel, és sincs szükség utómunkálatokra.

A vezeték nélküli tartalomátvitelt a beépített Eye-Fi connected functions támogatja, mely lehetővé teszi a távoli feltöltést olyan képmegosztó webhelyekre, mint a CANON iMAGE GATEWAY. A fényképezőgép felhasználói felületén egy külön Eye-Fi részt alakítottak ki, mely letiltja az automatikus kikapcsolási funkciót, miközben az Eye-Fi kártya adatokat továbbít. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a tartalmakat egyszerűen, megszakítás nélkül továbbítsák3.

A PowerShot S95 amellett, hogy kiváló általános képminőséget biztosít, és tökéletes teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között is, a kimagasló teljesítmény elérése érdekében átfogó funkciókészletet kínál. A fényképezőgép azoknak a felhasználóknak készült, akik a hordozhatóság, a teljesítmény és a fejlett beállítási lehetőségek tökéletes kombinációjára vágynak. Így a PowerShot S95 legjobb hordozható fényképezőgép a leggyakorlottabb fényképészek számára is.

Történetek megosztása a CANON iMAGE GATEWAY segítségével

A fotók és videók megosztásához a PowerShot S95 tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló minőségű fényképek százait. A webhely támogatja a mobil böngészést is, mely a barátoknak és családtagoknak megkönnyíti a fotók utazás közbeni megtekintését.4

A Canon PowerShot S95 legfontosabb jellemzői


• HS rendszer és f/2 objektív

• Nagyérzékenységű 10 MP CCD érzékelők

• 28 mm nagy-látószögű, 3,8x zoom objektív, Hybrid IS

• Objektív vezérlőgyűrű, teljes kézi vezérlés és RAW

• 7,5 cm (3,0”) képátlójú PureColor II G LCD-kijelző

• HD videók, HDMI

• Magas dinamika tartomány mód

• Integrált Smart Auto technológia

• Többféle képarányú felvétel

• Opcionális vízálló tok