29.5 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Canon PowerShot S90 | fototv.hu

A mai bejelentések legizgalmasabb tagja kétségtelenül az S90-es kompakt masina, mely a néhány éve ”kihalt” S-széria legfrissebb tagja. A nagyméretű érzékelővel, precíz objektívvel és rengeteg manuális beállítással rendelkező fényképezőgépet talán a Panasonic LX3-mal szemben küldi csatatérre a Canon.  

Az S90 megalkotásakor a gyártó mérnökei a minőségre helyezték a hangsúlyt és nem érték be a megapixel növeléssel. Az új 1/ 1.7” méretű 10 millió képpontos CCD a DIGIC IV-es processzorral kiegészülve kivételesen alacsony zajszintet ígér. Az érzékenység alaphelyzetben ISO 80 és 3200 között állítható 1/3 Fé-kenként, de csökkentett 2.5 megapixeles felbontásban akár 12800-as értéket is beállíthatunk, ilyenkor a sorozatfelvétel sebessége 2.4 kép/mp rúg. Profi kompakthoz méltóan támogatja a RAW nyers fájlformátum készítését is.

A készülékbe egy f2.0 nagy kezdő fényerejű objektívet építettek, mely természetesen optikai stabilizátorral is fel van vértezve. A 3.8x átfogású lencserendszer 28-105mm-es gyújtótávolságokat fed le. A 9 fókszpontos AiAF élességállító rendszer arckövetésre is képes és persze ebből a modellből sem hiányozhatnak a tökéletes portréfelvételhez szükséges arcfelismerésen alapuló funkciók. Megtalálhatjuk benne az intelligens témafelismerést, vörössszem javítást és még megannyi szuper intelligens funkciót.

Az S90-es objektívje körül egy manuálisan tekerhető de elektronikusan mozgató gyűrű is helyett kapott, mellyel nem csak a gyújtótávolságot és az élességet állíthatjuk kézzel, hanem pl. az élességet, blendét, záridőt.

A kisméretű gépváz hátuljára egy 3”-os PureColor II LCD kijelző került 461 000 képponttal.

Bár a készülék miniHDMI csatlakozót is kapott, ezen fajta adatátvitelt csak a fényképeink TV való vetítésekor használhatjuk ki. Ugyanis az S90-nel csak VGA felbontású mozgóképet rögzíthetünk, ami némileg meglepő húzás a Canontól, de legalább nem motionJPEG formátumú lesz.

A masina kb. 470 eurós áron kerül majd a boltokba, idén szeptember/októberben.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles