3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Canon PowerShot S100 | fototv.hu

Canon PowerShot S100 legfontosabb jellemzői:

  • Nagy érzékenységű 12,1 megapixeles Canon CMOS (1/1,7 típusú)
  • HS System, nagy teljesítményű DIGIC 5 processzorral
  • Ultraszéles, 24 mm-es, f/2,0, 5-szörös zoom objektív. Intelligens képstabilizáló rendszer
  • Objektív vezérlőgyűrű, NR-vezérlés és RAW
  • GPS
  • Full HD, HDMI
  • Nagyméretű, 7,5 cm (3,0 ”) képátlójú LCD-kijelző
  • Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel
  • Integrált Smart Auto technológia, több területes fehéregyensúly
  • Külön megvásárolható vízálló tok

Profi vezérlés, rendkívül kis méret: új Canon PowerShot S100 fényképezőgép

 

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a sokoldalú és rendkívül kisméretű, új PowerShot S100 fényképezőgépet. Az új modell széles körű manuális beállítási lehetőségegeket, és kiemelkedő képminőséget kínál a fotósok számára. A PowerShot S-sorozat eddigi legnagyobb teljesítményű modellje az új f/2,0 Canon objektívnek és a továbbfejlesztett – nagy érzékenységű érzékelőt és az új DIGIC 5 processzort egyesítő – HS System rendszernek köszönhetően kitűnő választás a felhasználók számára.

A mindössze 26,7 mm-es, matt fekete és titánium ezüst változatban kapható modellben számos újítás található. A 24 mm-es ultraszéles látószög és az 5,0-szörös optikai zoommal rendelkező eredeti Canon objektív nagyobb teljesítményt és rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. A Canon Intelligens képstabilizáló rendszerének köszönhetően pedig éles, tiszta állóképek és videók készíthetők. A GPS funkció segítségével rögzíthetjük a felvétel készítésének helyét és idejét. Az új fényképezőgéppel Full HD minőségű, gyönyörű videók készíthetők, a nagy teljesítményű DIGIC 5 processzor pedig – minden körülmények között – nagy felvételi sebességet és még jobb képminőséget biztosít a felhasználók számára.

A teljesítmény új szintje – Nagy teljesítményű DIGIC 5 processzor és HS System

Az új PowerShot S100 fényképezőgépben az eddigi legnagyobb teljesítményű HS System rendszer található, így még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló minőségű, alacsony zajszintű képek készíthetők. A továbbfejlesztett HS System optimálisan egyesíti a DIGIC 5 processzort és a Canon EOS érzékelők alapján fejlesztett nagy érzékenységű, 12,1 megapixeles, 1/1,7 típusú CMOS érzékelőt, így még nagyobb teljesítménnyel támogatja a gyenge fényviszonyok melletti fényképezést. A teljes felbontás mellett 6400 értékű maximális ISO beállítást támogató fényképezőgép teljes mértékben kihasználja a CMOS érzékelő és a DIGIC 5 processzor teljesítményét annak érdekében, hogy csökkentse a képek zajszintjét.

Az új, fejlettebb képminőség elérésére kifejlesztett DIGIC 5 a képpontok létrehozásakor négyszer több képadatot elemez, így több részletet és színt rögzít a jelenetekből, mint korábban. A képfeldolgozási sebesség az előző processzorhoz képest hatszor gyorsabb, így hatékonyan kezeli a jelenet adatmennyiségének növekedését és a kép zajszintjének egyidejű, akár 75 százalékos csökkenését

 

Eredeti Canon objektív Intelligens képstabilizáló rendszerrel

A PowerShot S100 fényképezőgépben található új, nagy teljesítményű objektív ugyanazzal a módszerrel és szakértelemmel készül, mint a Canon vezető EF objektívei. Az objektív a horizont és a tájképek fényképezéséhez a 24 mm-es ultraszéles látószögű lefedettséget is biztosítja, a távoli témák nagyításához pedig kiterjesztett 5,0-szörös optikai zoomot, illetve nagy fényerejű (f/2,0) maximális blendét és könnyű, kompakt kialakítást kínál a falhasználók számára.

Az Intelligens képstabilizáló rendszer az állóképek és a Full HD videók készítésekor a Canon 4 fokozatú optikai képstabilizátorának segítségével ellensúlyozza a fényképezőgép kézremegés miatti bemozdulását. A hétféle stabilizálási üzemmódot kínáló rendszer automatikusan azonosítja a jelenetet, és beállítja az optikai képstabilizátort az optimális kompenzációra. A Mozgásos képstabilizátor biztosítja, hogy a rendszer csak a mozgás irányára merőleges tengelyen korrigáljon, így ideális a versenypályák eseményeinek követésére. A Makró képstabilizátor a Hybrid képstabilizátor technológiával együtt elősegíti az éles, közeli képek készítését. Az Erőteljes képstabilizátor a zoom használatakor a Canon videokamera-technológiájával rögzíti a távoli témákat, az Állvány üzemmód pedig kikapcsolja a képstabilizátort, amikor a fényképezőgép stabil felületen vagy állványon áll.

Továbbfejlesztett vezérlés

A PowerShot S100 a felvételi beállítások és üzemmódok teljes körű kézi vezérlését biztosítja a felhasználók számára. A fényképezőgép – melyet úgy terveztek, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen a fényképészek munkafolyamataiba – támogatja a RAW formátumú felvételeket, valamint kompatibilis a Canon Digital Photo Professional (DPP) szoftverrel is, így tökéletes második fényképezőgép a DSLR felhasználók számára.

A népszerű objektív vezérlőgyűrű használatával – amelynek neve egybeforrt a modern PowerShot S-sorozattal – könnyedén szabályozhatók az olyan képbeállítások, mint a fókusz vagy az expozíció. A felhasználók számos különböző képparaméterhez – például a zársebességhez, az ISO érzékenységhez és a blendéhez – hozzárendelhetik az objektív vezérlőgyűrűt, így 1/3-os lépésekben végezhetik el az expozíció finomhangolását. A Gyűrűfunkció gomb és a hátsó többfunkciós tárcsa is hozzárendelhető más, előre kiválasztott funkciókhoz, így maximálisan rugalmasan alkalmazkodik a különböző felhasználói stílusokhoz.

Nagy sebesség és rendkívül egyszerű használat

A DIGIC 5 teljesítményének köszönhetően a PowerShot S100 ideális a gyorsan mozgó témák rögzítéséhez. A kiváló minőséget biztosító Nagysebességű sorozatfelvétel üzemmód a sporteseményektől kezdve a különböző rendezvényekig minden eseményhez tökéletes, és akár 9,6 kép/másodperces sebességgel nyolc képet készít teljes felbontásban. A Szuperlassú videó mód – amellyel 240 képkocka/mp (QVGA minőség) vagy 120 képkocka/mp (VGA minőség) sebességű videók is rögzíthetők – kiváló a nagyon gyors események drámai hangulatának rögzítésére.

A Canon integrált Smart Auto technológiája segítségével – amely 32 változó közül kiválasztja a jelenetek optimális beállításait – egyszerűen készíthetünk kiváló felvételeket. Az új, több területes fehéregyensúly érzékeli a két különböző fényforrást tartalmazó jeleneteket, és a természetesebb felvétel eléréséhez az adott területekre érvényes fehéregyensúly-korrekciót alkalmazza. Ha például izzólámpás világítás mellett készítünk portrét, a fényképezőgép egyidejűleg alkalmazza a háttéren az izzólámpás fehéregyensúlyt és az arcon a vakus fehéregyensúlyt, amely biztosítja, hogy a fotóalany és a háttér is természetesen nézzen ki.

Számos további funkció

A PowerShot S100 modellben található beépített GPS-egységnek köszönhetően rögzíthetjük a fényképek készítésének helyét és idejét, így könnyedén nyilvántarthatjuk hol készítettük a felvételeket. A fényképezőgéphez tartozó, a Google Maps szolgáltatással integrálható Map segédprogram segítségével a GPS naplózó funkció rögzíteni tudja a felhasználó útját is annak érdekében, hogy egyszerűen áttekinthetők legyenek az utazások.

A fényképezőgéppel másodpercenként 24 képkockás sebességgel, sztereó hanggal rögzített Full HD (1080p) videókat is készíthetünk. Az 5,0-szörös optikai zoom videorögzítéskor is használható, az Intelligens képstabilizáló rendszerbe integrált Dinamikus és Erőteljes képstabilizátor pedig korrigálja a fényképezőgép remegését, ha mozgás közben, vagy a zoom használatával készítünk videofelvételt. A HDMI-CEC csatlakozó megkönnyíti a videók megosztását, valamint lehetővé teszi a képek visszajátszását a kompatibilis HDTV készülékeken a tv távirányítójával.

A nagyméretű, csúcsminőségű, 7,5 cm (3,0,”) képátlójú PureColor II G LCD-kijelző tökéletes a képek megkomponálásához és lejátszásához, 461.000 képpontos felbontásával pedig kiváló részletességet, nagy kontrasztot és kiemelkedő színvisszaadást biztosít a felhasználók számára. Az edzett üvegből készült külső karcálló réteg nagy látószöget biztosít, a fényképezőgép elején és hátulján található új fogóknak köszönhetően pedig a fényképezőgép jobban kezelhető.

Bővítse ki a lehetőségeit

A PowerShot S100 számos Canon tartozékkal kompatibilis. A beépített vaku kiegészíthető az új HF-DC2 külső vakuval, így a felhasználók többféle témát fényképezhetnek. Az új, külön megvásárolható WP-DC43 vízálló tokkal pedig a víz alatti fényképezést is felfedezhetik. A 40 méterig vízálló tok a portól, szennyeződésektől és sérülésektől is megvédi a fényképezőgépet, ezért ideális a sznorkelezéshez vagy búvárkodáshoz.

Történetek megosztása a CANON iMAGE GATEWAY segítségével

A fotók és videók megosztásához a PowerShot S100 tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló minőségű fényképek százait. A webhely támogatja a mobil böngészést is, amely megkönnyíti a fotók megtekintését út közben is.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles