3.4 C
Budapest
Monday, December 11, 2023

Canon PowerShot G3 X | fototv.hu

Budapest, 2015. június 18. ? A Canon ma mutatja be a prémium Powershot G-sorozat egyik legerősebb tagját, a PowerShot G3 X-et. Ez az első olyan kompakt Canon szuperzoom kamera, melyben megjelenik az 1.0-ás háttér-világítású CMOS szenzor.

A PowerShot G3 X tökéletesen kiszolgálja majd azokat, akiknek fontos a kis méret, de nem engednek a tökéletes képminőségből fotók és videók készítése esetén. A készülékben megtaláljuk a tükörreflexes gépekre jellemző kézi beállítások széles tárházát és a Canon kiemelkedő optikáját, melynek a 25×-ös optikai zooomja  ideális társsá teszi utazás közben, hogy valóban közel kerülhessünk a témához. De a hobbi természet- vagy sportfotósok számára is ideális választás, ha minden részletet tökéletesen akarnak megörökíteni.

Prémium szuperzoom a professzionális minőségű képek készítéséhez

A PowerShot G3 X jelenleg a Canon legnagyobb teljesítményű kompakt szuperzoom fényképezőgépe. Az 1.0-ás háttérvilágítású, 20,2 megapixeles CMOS érzékelő felel a szín- és részletgazdag képekért, míg a 9-lamellás, f/2,8-5,6 objektív gondoskodik a  a téma kiemeléséről és a gyönyörűen elmosódott háttérről. Akár sporteseményen, akár egy erdei vad nyomában jár a tulajdonosa, a fényképezőgép 25-szörös optikai zoomja lenyűgöző közelségbe hozza a témát, és részletgazdag éles képet biztosít.

A professzionális fotósok által megkövetelt gyorsaság és teljesítmény biztosítása érdekében a PowerShot G3 X-et a Canon rendkívüli sebességű DIGIC 6 processzora hajtja. Ahhoz, hogy rossz fényviszonyok közt is jó minőségű képeket lehessen készíteni, a fényképezőgép HS rendszere ISO 12800-ig terjedő érzékenységi tartományával még alacsony megvilágítás mellett is csodálatosan élénk képeket garantál. A mozgó tárgyak megörökítéséhez a PowerShot G3 X sorozatkép funkciója másodpercentként 5,9 képet képes készíteni. A fényképezőgép gyors autofókusz rendszerének köszönhetően minden fotó éles és tökéletesen fókuszált lesz.

Canon PowerShot G3 X

Már csak a rendezői szék hiányzik?

A filmezés iránt fogékony felhasználók lenyűgöző Full HD minőségű felvételeket készíthetnek olyan beállítási lehetőségekkel, melyek elsősorban a  professzionális kamerákra jellemzőek.  A PowerShot G3 X esetében a képkocka sebesség 24p és 60p között állítható, továbbá ugyancsak kézzel állítható a rekeszérték, a záridő és az ISO. A fényképezőgép kiterjesztett dinamikus tartományú kristálytiszta hangot is képes rögzíteni, valamint külön jack csatlakozóval rendelkezik a mikrofon és fejhallgató számára. A HDMI kimenetnek köszönhetően már a film készítése közben is lehetőség van arra, hogy külső monitoron tekintsük meg a felvételt. Az intelligens képstabilizátor és a modern 5-tengelyes dinamikus IS üzemmód révén minden helyzetben stabil videókat lehet készíteni, akár az utcán sétálva, akár nagy sebességű gépjárműből forgatunk.

A még spontánabb filmhatás érdekében a Short Clip Movie funkcióval négy, öt vagy hat másodperces klipeket készíthetünk, amelyeket többféleképpen is lejátszhatunk. A Story Highlights funkció a kiválasztott emberekről, eseményekről a vagy megadott dátum alapján intelligens módon válogat össze fotókat és filmeket, majd pedig rövid, másokkal is könnyen megosztható filmmé fűzi őket össze.

A tükörreflexes fényképezőgépekre jellemző beállítások

Canon PowerShot G3 X

A kompakt méret nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kellene kötni a funkciók terén: a PowerShot G3 X-ben  minden benne van, ami a tökéletes képek készítéséhez szükséges. A nagyméretű, 1,62 millió képpontos felbontású, 8 cm-es (3,2 colos) dönthető érintőképernyő segítségével bármilyen szögből elkészíthető a fotó, az EOS gépekéhez hasonló kezelőfelületen pedig könnyedén megtalálhatók a kedvenc beállítások és funkciók. A még rugalmasabb készülékhasználat érdekében a finoman állítható objektívvezérlő gyűrűhöz (Lens Control Ring) különböző funkciók rendelhetők hozzá, például a fókuszállítás, ami a teljesen manuális vezérléssel (Full Manual Control), valamint a RAW filmrögzítési lehetőséggel és a BULB expozíciós üzemmóddal kiegészítve a felhasználó kezébe adja az irányítást. Jöjjön eső, vagy süssön a nap, a felvételt nem kell elhalasztani a PowerShot G3 X por- és cseppálló készülékházának köszönhetően, a DSLR-szerű kezelés érdekében pedig nagyfelbontású elektronikus keresőt és a Canon Speedlite vakuinak egész sorát lehet csatlakoztatni a vakupapucshoz.

Canon PowerShot G3 X

Korlátlan kreativitás és sokrétű csatlakoztathatóság

Ha furcsa helyzetekből és szokatlan szögekből szeretne egyedi perspektívájú felvételeket készíteni a felhasználó, akkor a Wi-Fi-n keresztül működő távoli filmfelvétel és az új Camera Connect alkalmazás révén okos készülékekről is vezérelheti a fényképezőgép főbb funkcióit, beleértve a kézi vezérlés valamennyi elemét is. Ha elégedett a végeredménnyel, és meg szeretné osztani azt másokkal, akkor a dinamikus NFC funkció révén a képeket egyszerűen továbbíthatja egy Cannon Connect Stationre, vagy a saját okos készülékére. Az Image Sync funkció pedig lehetővé teszi, hogy felhőalapú tárhelyre ? akár a Canon irista nevű saját platformjára ? mentsünk egy másolatot minden képről a saját megnyugtatásunk érdekében.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles