0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Canon PowerShot G11 | fototv.hu

Bármilyen hihetetlen is, de úgy tűnik a Canonnál meghallgatták a felhasználók imáit. Megszületett egy gép, melyet ha kizárólag számszakilag néznénk, akár visszalépést is feltételezhetnénk, pedig azt már régóta tudjuk, hogy az ész a fontos, nem a haj…  

Az S90-hez hasonlóan a G11 is megkapta a nagy érzékenységű 10 megapixeles, 1/ 1.7” méretű CCD érzékelőt, így a G10-hez képest 2/3-ra csökkent a felbontása. Végre!

A kissé robosztus de kényelmes fogást biztosító fém vázba 5x átfogású Canon zoom objektív került, mely 28mm-es nagylátószögről indul és 140mm-es teleállásban végződik. Optikai képstabilizátort itt találunk, illetve akár 1cm-ről makrózhatunk. A G11 teljes manuális vezérlést kínál a felhasználóknak, készíthetünk vele felvételeket RAW-ban is.

Újabb örömforrás a kihajtható LCD kijelző, melyet a G6 óta visszavárnak a nagy tudású Canon kompaktra szomjazó fotósok. Maga a kijelző egy 2.8”-os PureColor II-es LCD képernyő mely forgatható és kihajtható, 461 000 képpontot tartalmaz. A G-szériához híven hagyományos átnézeti keresőt kapott a készülék, de mivel a hivatalos magyarországi sajtótájékoztatóra nem érkezett meg a bemutató darab, azt nem tudjuk megmondani, hogy szokás szerint belelóg-e az optika a képbe…

Az érzékenység ISO 80 és 3200 között állítható, de itt is mód van a felbontás csökkentése mellett nagyobb érzékenység használatára. Megmaradt a beépített ND szűrő és megkapott a G11 minden olyan intelligens és korszerű funkciót, melyek az egyszerű és minőségi képalkotáshoz kellenek.

A vakusarunak hála külső villanókat is használhatunk a legújabb high-end Canon kompakttal, azonban miniHDMI csatlakozó ellenére itt is CSAK VGA felbontású mozgóképet rögzíthetünk.

A PowerShot G11 590 euró környékén kerül majd forgalomban az őszi hónapok valamelyikében.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles