4.7 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

Canon IXUS 300HS | fototv.hu

Hátsó megvilágítású BSI-CMOS technológiával érkezik a Canon legújabb IXUS modellje a 300HS.

Az IXUS 300HS 10 megapixeles érzékelőt kapott, melyet egy 3.8x zoomátfogású, f2-es fényerővel rendelkező 28-mm-es objektív szolgál ki. A DIGIC 4 HS processzor lehetővé teszi, az akár 3.7 kép/mp-ces teljes felbontású képsorozat készítését (2.5mp-en 8.4 kép/mp) és a 240fps képfrissítésű gyors videók készítését.

A készülék alkalmas HD felbontású videók készítésére, a komponálásra és visszanézésre egy 3” átmérőjű 16:9-ces képarányú LCD kijelző szolgál.



Sajtóbejelentés:

Az IXUS 300 HS az első modell, amely a Canon új HS rendszerét tartalmazza, érzékeny, 10,0 Megapixeles CMOS képérzékelője a gyors DIGIC 4 feldolgozással kevés fényben is kimagasló teljesítménnyel működik. A világos, f/2.0 nagy-látószögű objektív lehetővé teszi a rövidebb záridő használatát, a téma kiemelését a háttér viszonylagos elmosásával, egy sor kézi beállítással pedig a művészi rugalmasság új szintje valósul meg mindazon IXUS felhasználók számára, akik fényképezési készségüket fel szeretnék fedezni és tovább szeretnék fejleszteni.


Gyors, nagyteljesítményű, sokoldalú

Az IXUS 300 HS a Canon legmodernebb, fényűző, nagyteljesítményű, zsebben hordható képalkotási technológiát testesíti meg. Az új HS rendszer kiváló teljesítményt nyújt kevés fény esetén, a legtöbbet kihozza a fényképezőgép hátulról megvilágított CMOS képérzékelő és a DIGIC 4 képfeldolgozó képességeiből, teljes felbontásnál legfeljebb 3200-as ISO értékkel működik, és minden ISO értéknél csökkenti a zajszintet . A Kevés fény mód használatakor a fényképezőgép érzékenysége kibővíthető ISO 6400-re, ekkor a képek rögzítése 2,5 MP felbontással történik, ezzel az esti és éjszakai események felvételéhez is ideális eszköz.

A fényképezőgép teljesítménye kevés fény esetén tovább növelhető a világos, f/2,0, 28 mm-es, 3,8-szoros optikai zoomos, nagy-látószögű objektívvel, mellyel a felhasználó közelebb kerülhet az akcióhoz, az érzékelőhöz pedig több fény jut. A Canon elismert optikai képstabilizátora (IS) minimálisra csökkenti a hosszabb expozíció miatti elmosódásokat kevés fényben és a zoom használatával készített felvételek esetén. A fejlett, lencse eltolási technológia használatával rendelkező IS segítségével éles kép készíthető akár úgy is, hogy a normál esetben a támasz nélküli fényképezőgépekhez szükséges fény mennyiségének mindössze 1/8 része áll rendelkezésre – ez megfelel 3 fényértéknyi előnynek.

Az objektív nagy fényereje és a kézzel vezérelhető írisz a mélységélesség jobb kezelését biztosítja, lehetővé teszi lenyűgöző portrék és makró képek felvételét. Az optikai teljesítmény ilyen magas szintjét ugyanazokkal a folyamatokkal és minőségi szabványokkal érte el a Canon, mint amelyeket a professzionális EF objektív sorozat gyártásakor alkalmaz. Ezeket az objektíveket világszerte milliók használják, és megbíznak bennük.

A HS System segítségével a CMOS képérzékelővel nagysebességű akció is rögzíthető legfeljebb 3,7 felvétel/másodperc sebességgel 10 MP felbontás esetén, vagy legfeljebb 8,4 felvétel/másodperc sebességgel 2,5 MP felbontás mellett, a nagy sebességű sorozatfelvétel mód alkalmazásával. Egyik nagy sebességű felvételi módnál sincs korlátozva a felvételek száma, a kártya kapacitásán belül bármeddig használható, így egyetlen fontos pillanatot sem kell elmulasztani . A szélsőségesen gyors ütemű akció rögzíthető a szuper lassított videofelvételi móddal is, amely másodpercenként 240 képkocka/másodperc sebességgel rögzít, de a lejátszást sokkal lassabban, 30 képkocka/másodperc sebességgel végzi, a látványos lassítás érdekében.

Egyedi Canon formatervezés – minőség kívül-belül

Az IXUS 300 HS kitűnik a tömegből különleges alakjával és kompakt, rozsdamentes acél házával, és a divatos külső megfelel a bámulatos képminőségnek.

A 7,5 cm (3,0”) átlójú PureColor II G LCD képernyő erős edzett üveg külső réteggel rendelkezik. A képernyő éles kontrasztú és széles szögből látható, így nagy csoportképek és furcsa szögből készített felvételek készítéséhez ideális. Széles, 16:9 képarányának köszönhetően teljes képernyőn nézhető vissza a HD videoklip, a kép tetején és alján egyébként látható fekete keret nélkül.

Az érintésre érzékeny tárcsával a menük között egyszerű a navigáció, és a képek között is gyorsan, egyszerűen és vidáman lehet keresni. A képernyőn megjelenő tippek és tanácsok keresztülvezetik a felhasználókat a különböző fényképezési beállításokon és hasznos segítséget nyújtanak a rengeteg funkció közötti eligazodásban.

Tegye próbára kreativitását!

Az IXUS 300 HS a legtapasztalatlanabb fényképészek számára is lehetővé teszi kreatív oldaluk felfedezését, hiszen egy sor olyan működésmódot és funkciót kínál, amelyekkel egyszerűen lehet nagy hatású képeket készíteni. A Smart Auto funkció a témafelismeréssel bármilyen körülmény esetén a legjobb eredményt hozza: intelligensen felismeri a jelenetet és kiválasztja a témához az optimális beállításokat a 22 választási lehetőségből. Az intelligens vaku expozíció funkció a vaku fényerejét a felvételi körülményekhez igazítja, minden helyzethez a megfelelő vaku fényerőt biztosítja a tökéletesen exponált képek érdekében.

Új, kreatív felvételi módok teszik az izgalmas felvételek készítését egyszerű és vidám feladattá. A halszem effektus a halszemoptika torzítását utánozza, itt három hatásfokozatból lehet választani, a miniatűr effektus pedig miniatűr maketté varázsolja a témát. Önportré is egyszerűen készíthető az intelligens zárkioldás segítségével, amely az arcfelismerési technológia segítségével mosolyra vagy kacsintásra old ki. Az önkioldó indítása arccal funkció pedig automatikusan elkészíti a felvételt, ha a képkockában új arcot ismer fel. A haladó felhasználók kreatívan vezérelhetik az IXUS 300 HS gépet a rekesznyílás és a záridő állításával Tv illetve Av módban.

HD videofelvétel – további rugalmasság a formás csomagban

A videóra kívánkozó pillanatokat az IXUS 300 HS 720p nagy felbontású videofelvételen örökíti meg minőségi sztereó hanggal. Az objektív csendes meghajtása miatt a felhasználó felvétel közben minimális zavarással zoomolhat, az optikai képstabilizátor is alkalmazható a kamera rázkódásából eredő hatások csökkentésére. A beépített HDMI-mini portnak köszönhetően a képek megosztása egyszerű, a fényképeket és videókat közvetlenül lehet nézni bármely HDMI-kompatibilis képernyőn, például HDTV készüléken is.

Azok számára, akik a tartalmakat vezeték nélkül akarják továbbítani, az IXUS 300 HS része az Eye-Fi connected functions is A készüléken külön Eye-Fi rész található a kezelőfelületen ikonokkal; a gép automatikus kikapcsolás funkciója nem működik, ha az Eye-Fi kártyáról adatátvitel történik, így a tartalmak átvitelét megszakítás nélkül végezheti a felhasználó.

IXUS 300 HS – legfontosabb funkciók:

• Nagyteljesítményű IXUS bámulatos, rozsdamentes acél házban

• 10,0 Megapixeles, nagyon érzékeny CMOS

• Világos f/2,0, 28 mm-es, 3,8-szeres eredeti Canon objektív optikai képstabilizárorral

• DIGIC 4 HS rendszer gyors felvételkészítéshez és a gyenge megvilágításnál is alacsony zajszinthez

• 240 képkocka/másodperces szuper lassított videofelvétel, nagy- sebességű sorozatfelvétel: 8,4 felvétel/másodperc

• 7,5 cm (3,0”) képátlójú széles PureColor II G LCD javított láthatósággal és fényerővel

• Smart Auto és intelligens vaku expozíció: minden helyzetben nagyszerű fotók

• HD videó (720p) optikai zoommal, sztereó hanggal és HDMI csatlakozással

• Kreatív felvételkészítés P, Av és Tv móddal, kevés fény mód, halszem és miniatűr effektussal

• Intelligens zárkioldás mosollyal, önkioldó indítása kacsintással, önkioldó indítása arccal

Az IXUS 300 HS kompatibilis az IXUS kiegészítők kínálatával, többek között a vaku egységekkel, és kapható hozzá puha bőrtasak is, amely kiegészíti és óvja az egyedi formatervezésű modellt.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles