34.7 C
Budapest
szerda, augusztus 17, 2022
Kezdőlap!frissítveCanon IXUS 230 HS és 1100 HS | fototv.hu

Canon IXUS 230 HS és 1100 HS | fototv.hu

A Canon két IXUS modellt jelentett be, melyekben közös a ”CMOS alapú” 12 megapixeles HS rendszer, az új intelligens képstabilizátor és a Full HD videózás lehetősége. Az IXUS 230 HS és 1100 HS esetén egy igazán kompakt testben csomagolták bele a 12x optikai zoomot, a nagytesó ráadásul érintés érzékeny LCD kijelzőt is kapott.  

 Az IXUS 230 HS legfontosabb jellemzői:

 • 12-szeres, nagy látószögű (28 mm) objektív, intelligens képstabilizátor
 • HS System rendszer (12,1 megapixel)
 • Elegáns, karcsú fémváz
 • 7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor II G LCD kijelző
 • Full HD videó
 • Intelligens képstabilizátor
 • 32 téma felismerésére képes integrált Smart Auto technológia
 • Nagy sebességű sorozatfelvétel és Szuperlassú videó mód
 • iFrame videó és videomontázs
 • Kreatív üzemmódok
 • Tanácsok és tippek

 

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta felső kategóriás IXUS terméksorozatának új tagját, az IXUS 230 HS fényképezőgépet. Az elegáns és szupervékony, 8-szoros optikai zoommal rendelkező modell a vezető optikai technológiát megkapó kialakítással ötvözi. A hat különböző színben kapható fényképezőgép karcsú fémvázában található Canon objektívvel a fontos pillanatok nagy részletgazdagsággal örökíthetők meg.

Az IXUS 230 HS modellben található HS System rendszer gyenge fényviszonyok között is kiemelkedő képminőséget biztosít. Az összejövetelekhez, különleges alkalmakhoz és nyaralásokhoz egyaránt ideális fényképezőgép 28 mm-es, 8-szoros optikai zoomra képes objektívet tartalmaz, mindössze 22,1 mm-es vastagságának köszönhetően pedig kategóriájának legvékonyabb fényképezőgépe. A modellben található új Canon Intelligens képstabilizáló rendszerrel a felhasználók könnyedén készíthetnek részletgazdag, bemozdulás nélküli állóképeket és remegésmentes Full HD (1080p) mozgóképeket.

IXUS stílus és HS System rendszer

Az IXUS 230 HS fényképezőgép a Canon HS System rendszerét – a 12,1 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS érzékelő és az erőteljes DIGIC 4 képfeldolgozó processzor egyedülálló kombinációját – használja. A kiemelkedő képminőséget, színeket és részletgazdagságot biztosító HS System rendszerrel a felhasználók könnyedén – még állvány használata, illetve vaku nélkül is – alacsony zajszintű, kiváló minőségű fényképeket készíthetnek.

Kompakt precizitás és rugalmasság

A készülékben található sokoldalú, ám rendkívül kompakt Canon objektív fókusztartománya a 28 mm-es nagy látószögtől indul és a 224 mm-es teleobjektív tartományig tart, így a felhasználók akár a tájról, egy csoportról vagy távoli témákról is könnyedén készíthetnek felvételeket. A hordozható modell így kiemelkedő teljesítményt biztosít egy olyan vázban, amely a legkisebb zsebben is elfér.

Intelligens képstabilizátor – több részlet, kevesebb elmosódás

Az IXUS 230 HS az első olyan fényképezőgép, amelyben megtalálható a Canon egyedülállóan hatékony, intelligens képstabilizátora, az Intelligens képstabilizáló rendszer. A rendszer a 3,5 lépéses optikai képstabilizátort használja annak érdekében, hogy állóképek és Full HD videók készítésekor a fényképezőgép ellensúlyozza a kéz remegése okozta bemozdulást. Azonosítja a felvételkészítés körülményeit és a hét lehetséges üzemmód közül automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbbet, hogy az a leghatékonyabban korrigálja a fényképezőgép remegését.

A makró képstabilizátor makró üzemmódban a ráközelítés során előforduló, jelentős mértékű oldalirányú bemozdulásokat korrigálja. A hálózati képstabilizátor a videorögzítés során a leghatékonyabb, amikor azt a fokozott remegést kell ellensúlyozni, amely a távoli témák rögzítése során a zoom használatánál merül fel. Az integrált Smart Auto technológiával együttműködve az Intelligens képstabilizáló rendszer automatikusan működik annak érdekében, hogy a felhasználók részletgazdag, elmosódástól mentes képeket készíthessenek.

 

Full HD minőségű videók

Az új IXUS 230 HS másodpercenként 24 képkockás sebességgel lenyűgöző, sztereo hanggal ellátott Full HD videókat készít. A különálló videofelvételi gombbal a videorögzítés azonnali elindítható, így a felhasználók egyetlen pillanatról sem maradnak le. A 8-szoros optikai zoom a videók rögzítésekor is használható, a dinamikus képstabilizátor pedig a mozgás közbeni videofelvételek készítésekor korrigálja a fényképezőgép remegését. A HDMI-CEC csatlakozó megkönnyíti a videók megosztását: lehetővé teszi a képek visszajátszását HDMI-kompatibilis HD felbontású televíziókon, és a lejátszás vezérlését a tv távirányítójával.

A nagyméretű, 7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor LCD II G kijelző tökéletes a képek megkomponálásához és lejátszásához, valamint 460.000 képpontos felbontásával kiváló részletességet, nagy kontrasztot és kiemelkedő színvisszaadást biztosít. Az edzett üvegből készült réteg pedig ellenállóvá teszi a készüléket a karcolásokkal szemben. A felhasználói felületen elérhető tanácsok és tippek megkönnyítik a kezelést, hiszen segítségükkel a felhasználók felvételkészítés közben tanulhatják meg a fényképezőgép használatát.

Lenyűgöző képek, egyszerűen

A sokoldalú és egyszerűen használható integrált Smart Auto technológia észleli a felvételkészítés körülményeit, majd a lehető legjobb eredmény érdekében meghatározza az optimális beállításokat, így megkönnyíti a fényképezést.

Az arcfelismerő-, és fejlett témafelismerő technológiát alkalmazó integrált Smart Auto technológiai segítségével a fényképezőgép felismeri az emberi arcokat, állatokat vagy más témákat. Ezután a Szervo AF/AE funkció segít folyamatosan a témára fókuszálni és kiválasztani a megfelelő expozíciós beállításokat, egészen addig, amíg a felhasználó el nem készíti a felvételt. Az üzemmód i-Contrast és intelligens vakuexpozíció funkciói pedig csökkentik az éles árnyékok és a túlexponált fényes területek előfordulását a felvételeken.

Nagy sebesség, korlátlan kreativitás

A nagysebességű felvételkészítési üzemmódoknak köszönhetően a gyorsan mozgó témákról is tökéletes felvételek rögzíthetők. Ideális sporteseményeken és összejöveteleken, mivel 8,7 kép/mp sebességgel készíthetők 3,0 megapixel felbontású, 3,5 kép/ mp sebességgel pedig 12,1 megapixeles, nagy felbontású képek, egészen a memóriakártya kapacitásáig. A Szuperlassú videó mód a nagyon gyors események drámai hangulatának megragadására ideális, hiszen 240 képkocka/mp sebességgel készít QVGA, 120 képkocka/mp sebességgel pedig VGA minőségű videókat, majd a valódi sebesség töredékével játssza vissza azokat.

A Kézi éjszakai mód a nagysebességű sorozatképek adatait összegzi egyetlen, a lehető legjobb minőségű fénykép megalkotásához, míg a Legjobb kép kiválasztása mód pedig öt nagysebességű sorozatkép közül választja ki a legtökéletesebbet. Az innovatív szűrők használatával – mint például a miniatűr effektus, a halszem effektus, a szuperélénk mód, a poszter effektus, a játék-fényképezőgép és monokróm effektus – különböző perspektívákba helyezhetők a képek. A miniatűr effektussal például 1,5, 3 vagy 6 képkocka/másodperc sebességgel hosszú időközű, makettnek tűnő videók készíthetők.

Videomontázs módban a fényképezőgép automatikusan rögzíti az állóképek elkészítése előtti négy másodpercet, és a videoklipeket egyetlen VGA minőségű filmmé fűzi össze az adott napról. Az IXUS 230 HS a HF-DC2 külső vakuval is kompatibilis, amellyel kiegészíthető a beépített vaku.

 

A legvékonyabb érintőképernyős fényképezőgép: Canon IXUS 1100 HS

Az IXUS 1100 HS legfontosabb jellemzői:

 • 12-szeres, nagy látószögű (28 mm) objektív, intelligens képstabilizátor
 • HS rendszer (12,1 megapixel)
 • Ultrakompakt fémváz
 • 8,0 cm (3,2 ”) képátlójú PureColor II Touch LCD kijelző
 • ·Full HD videó
 • Intelligens képstabilizátor
 • 32 téma felismerésére képes integrált Smart Auto technológia
 • Nagysebességű sorozatfelvétel és Szuperlassú videó mód
 • iFrame videó formátum, és videomontázs
 • Kreatív üzemmódok
 • Tanácsok és tippek

 

A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új csúcskategóriás IXUS 1100 HS modellt. Az érintőképernyős fényképezőgép 28 mm-es nagy látószögű, 12-szeres optikai zoomos objektíve teljesen visszahúzható a rozsdamentes acél vázba, így a modell kategóriája legvékonyabb fényképezőgépe. Az új modellel – a Canon fejlett HS System rendszerének köszönhetően – alacsony zajszintű, kiváló minőségű fotók készíthetők. Az új, Intelligens képstabilizáló rendszer pedig biztosítja, hogy a téma – akár közelről, akár gyenge fényviszonyok között fotózva is – éles és részletgazdag maradjon.

A legújabb képalkotási technológiákat a Canon egyedülálló IXUS stílusával ötvöző fényképezőgép segítségével a felhasználók tökéletes állóképeket és kiváló minőségű, sztereo hanggal ellátott Full HD videókat rögzíthetnek. A nagyméretű, 8,0 cm (3,2") képátlójú érintőképernyő kifinomult érintésvezérlést biztosít, amely megkönnyíti a fotók és videók készítését és visszanézését.

Tökéletes képek, könnyedén

A Canon optikával és 4 fokozatú optikai képstabilizátorral rendelkező 12-szeres zoom objektívnek köszönhetően még a legtávolabbi témák is rendkívül élesek maradnak. Az objektív – a teljes fókusztartományban, a nagy látószögtől kezdve a teleobjektív módig – kiváló képminőséget és részletgazdagságot biztosít a felhasználók számára. Az Intelligens képstabilizáló rendszer – az új intelligens képstabilizátor – azonosítja a felvételkészítés körülményeit és a hét lehetséges üzemmód közül automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbbet, így az állóképek és a videók rögzítésekor is garantált a tökéletes képminőség. Ha például egy virágról készítünk közeli felvételt, a fényképezőgép automatikusan hibrid képstabilizátorral rendelkező makró üzemmódra kapcsol, amely javítja a videó stabilitását.

A 12,1 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS érzékelőből és a Canon DIGIC 4 képfeldolgozó rendszerből álló HS rendszerrel a felhasználók vaku vagy állvány használata nélkül is éles, és alacsony zajszintű felvételeket rögzíthetnek. A továbbfejlesztett integrált Smart Auto technológia fejlett témafelismerő technológiája 32 különböző jelenetet képes megkülönböztetni, így biztosítja, hogy a téma jól exponált és éles legyen.

A nagy érzékenységű CMOS érzékelő több nagysebességű felvételkészítési üzemmódot is biztosít a felhasználók számára. A Kézi éjszakai mód a nagysebességű sorozatképek adatait összegzi egyetlen, a lehető legjobb minőségű fénykép megalkotásához, míg a Legjobb kép kiválasztása mód pedig öt nagysebességű sorozatkép közül választja ki a legtökéletesebbet. Nagysebességű sorozatfelvétel üzemmóddal 7,8 képkocka/mp sebességgel 3,0 megapixeles, vagy 3,3 képkocka/mp sebességgel maximális felbontású képeket rögzíthetünk. A Szuperlassú videó mód pedig lelassíthatja a témát és 120 képkocka/mp sebességgel VGA, vagy 240 képkocka/mp sebességgel QVGA felbontású videót készít. A felvételt a tényleges sebesség töredékével játssza vissza, amely tökéletes egy gyors mozdulatsor rögzítéséhez vagy elemzéséhez.

Full HD videók – Foglaljon helyet a rendezői székben!

A Full HD (1080p) felbontást, optikai zoomot és kiváló minőségű sztereóhangzást biztosító szupervékony fényképezőgépen a felhasználók könnyedén válthatnak az állóképek és a videók rögzítése között. Videomontázs módban a fényképezőgép automatikusan rögzíti az állóképek elkészítése előtti négy másodpercet, és a videoklipeket egyetlen VGA minőségű filmmé fűzi össze.

A világ egy karnyújtásnyira

A fényképezőgép hátlapján egy nagy, 8,0 cm (3,2") képátlójú PureColor II Touch LCD kijelző található, amely 460.000 képpontos felbontásával éles, részletgazdag képet és kiváló kontrasztokat biztosít az állóképek és videók megkomponálásához és visszajátszásához. A különböző beállítások egyetlen ujjmozdulattal módosíthatók: csak egy érintés a képernyőn, és az érintéses AF a témára fókuszál, az érintéses zárkioldó pedig azonnal elkészíti a felvételt. A leggyakoribb menüelemek elérését megkönnyítik az előre beállított, testreszabható parancsikonok, így az érintőképernyős felületen gyorsan és egyszerűen lehet navigálni.

Ossza meg kreativitását!

Az IXUS 1100 HS modell hat kreatív és szórakoztató üzemmódot tartalmaz a kísérletezni vágyó felhasználók számára. A már jól ismert miniatűr effektus, szuperélénk mód, halszem effektus, és a Full HD videók készítése során is alkalmazható poszter effektus mellett elérhető a játék-fényképezőgép effektus és a monokróm üzemmód is, amellyel a korai lyukkamerák stílusára emlékeztető, retró hangulatú képet készíthetünk. A többféle oldalarányú felvételi funkciónak köszönhetően a tökéletes négyzettől kezdve a 16:9 képarányig különböző formájú és méretű képek rögzíthetők. Az új Fotókönyv-beállítás üzemmóddal saját fotókönyvek készíthetők, így a fényképezőgépet Canon nyomtatókhoz csatlakoztatva teljesen személyre szabott ajándékokat és albumokat alkothatunk. A kedvenc felvételek és videók akár azonnal, közvetlenül is megoszthatók a fényképezőgépről HDTV-n vagy monitorokon HDMI-kapcsolaton keresztül. Az IXUS 1100 HS beépített vakuja HF-DC2 külső vakuval is kiegészíthető.

Történetek megosztása a CANON iMAGE GATEWAY segítségével

A fotók és videók megosztásához az IXUS 1000 HS tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló min

Budapest
tiszta égbolt
34.7 ° C
36.6 °
33.9 °
28 %
2.6kmh
0 %
sze
34 °
csü
36 °
pén
39 °
szo
30 °
vas
24 °

További friss hírek