8.5 C
Budapest
Thursday, April 18, 2024

Canon IXUS 1000 HS | fototv.hu

Az IXUS modellek 10 éves fennállásának ünnepére egy igazán nagy tudású, ám igen keskeny készülékkel rukkolt elő a Canon. Az IXUS 1000 HS a gyártó második gyors fényképezőgépe, mely 8.8 kép/mp-ces képsorozatra, Full HD vagy 240kép/mp-ces gyors videó felvételre képes.

Sajtóbejelentés:

Budapest, 2010. augusztus 19. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata a stílusos IXUS 1000 HS kiadásával ünnepli az IXUS digitális kompakt fényképezőgépek tíz éves születésnapját. Az új modell luxus kivitelű fém házban ötvözi a Canon fejlett optikai megoldásait a vezető képalkotó technológiákkal, miközben szemet gyönyörködtető kivitelezést, és prémium képminőséget kínál.

Az ezüst, rózsaszín és barna színekben kapható IXUS 1000 HS a folyamatos innovációnak köszönhetően az eddigi lefejlettebb IXUS modellek egyike. Az új modell a legvékonyabb 10-szeres optikai zoom-mal rendelkező fényképezőgép a világon, miközben a Full HD minőségű videók rögzítésére szolgáló funkcióval 1080p felbontású mozgóképeket is rögzít. A kiváló képminőség és nagysebességű felvételkészítés a HS rendszernek, a 10,0 megapixeles CMOS érzékelőnek, és a hatékony DIGIC 4 processzornak köszönhető.

Egyedülálló kivitelezés, kimagasló teljesítmény

AZ IXUS 1000 HS a teljesítmény és hordozhatóság tökéletes kombinációja, így a fejlett szolgáltatások segítségével a felhasználók mindig kiváló felvételeket készíthetnek. Az egyedülálló, kompakt, 10-szeres optikai zoom-nak köszönhetően a felhasználók a nagy-látószögű objektívek minden előnyét kihasználhatják. Az egyedülálló tervezés eredményeként az IXUS 1000 HS hihetetlenül vékony külsővel rendelkezik, így kényelmesen elfér a zsebben vagy a kézitáskában. Emellett egy rendkívül hatékony, fejlett lencseeltolási technológiával tervezett optikai képstabilizátor teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy sötétebb fényviszonyok között, vagy kitolt zoom esetében is éles kontrasztú, elmosódás-mentes képeket készíthessenek. A kézi Éjszakai üzemmód biztosítja, hogy a felhasználók állvány nélkül is tiszta éjszakai képeket készíthessenek, miközben az IXUS 1000 HS a sorozatban rögzített felvételeket egyetlen éles, optimálisan exponált képpé alakítja.

HS rendszer – a sebesség és csúcsteljesítmény kombinációjaAz integrált HS rendszer gyenge fényviszonyok esetén is garantálja a kitűnő teljesítményt: a prémium képminőség, és az akár 60 százalékkal alacsonyabb zajszint biztosítása érdekében minden ISO érzékenységnél kihasználja a 10,0 megapixeles, nagyérzékenységű CMOS érzékelő és a DIGIC 4 processzor nyújtotta előnyöket. A fényképezőgép ISO 3200 érzékenységet kínál teljes felbontásban, míg az ISO 6400, kibővített maximális érzékenység 2,5 megapixeles felbontásnál érhető el. Mindez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgéppel vaku használata nélkül, akár kevésbé megvilágított környezetekről is természetes hatású képek készüljenek.

Az integrált HS rendszer a nagysebességű, folyamatos mozgások rögzítését is lehetővé teszi, amíg a felhasználó fel nem engedi a kioldó gombot vagy meg nem telik a memóriakártya. Az IXUS 1000 HS teljes, 10,0 megapixel felbontás esetén akár másodpercenként 3,7 felvétel sebességű folyamatos felvételkészítést kínál, nagy- sebességű sorozatfelvétel módban, 2,5 megapixel felbontás esetén pedig 8,8 felvétel elkészítését teszi lehetővé. A gyorsan mozgó témák éles rögzítése pedig biztosítja, hogy a felhasználók egyetlen pillanatról se maradjanak le. A Legjobb kép funkcióval a felhasználók engedélyezik a fényképezőgép számára, hogy öt darab, 2,5 megapixeles felbontásban készült, nagysebességű felvétel közül kiválaszthassa a legjobbat, ezzel csökkentve a hasonló képek százai közötti keresgéléssel töltött időt. A rendkívül gyors tempójú jelenetek a Szuperlassú videó mód segítségével is felvehetők, mely 240 képkockát rögzít másodpercenként (fps), majd a témát látványosan bemutatva 30 fps sebességgel játssza le azokat. 



Rejtett részletek rögzítése – Full HD minőségű videók sztereó hanggal

Az IXUS 1000 HS lehetővé teszi HD minőségű filmek rögzítését is akár 1920x1080p felbontásban. A Full HD minőségű filmeket a fényképezőgép másodpercenként 24 kép sebességgel rögzíti – egyenletes, moziszerű beszámolót biztosítva a felvett cselekménynek –, míg a sztereó hang tiszta, CD-minőségű hangzással egészíti ki a képeket.

Az objektív halk motorjának köszönhetően a felhasználók Videó módban, is használhatják az optikai zoom-ot, minimális hanginterferencia mellett. A Dinamikus optikai képstabilizátor pedig a videó mozgás közbeni rögzítése esetén csökkenti a fényképezőgép rázkódásából eredő zavarokat.

A integrált Smart Auto technológiaVideo módban is azonnal azonosítja a felvételi körülményeket, és a 21 különböző jelenettípus közül kiválasztja az optimális beállítást. AMiniatűr mód teljesen új dimenziót ad a mozgóképek rögzítéséhez: a drámai és lenyűgöző, miniatűr stílusú időkieséses videók készítése érdekében alacsony képsebességgel is lehetővé teszi a felvételkészítést, miközben a kép kijelölt részeit a készülék elhomályosítja. A beépített HDMI-mini csatlakozó segítségével a képek és videók a HDMI-kompatibilis képernyőkön – például nagyfelbontású TV-készüléken is – azonnal megoszthatók.

IXUS minőség, IXUS intelligencia

A korábbi IXUS modellekhez hasonlóan az IXUS 100 HS kompakt váza fejlett szolgáltatásoknak ad otthont: elegáns, fényes külsőbe csomagolt technológiák széles skáláját nyújtja. Az IXUS termékcsaládra jellemző, teljes mértékben fémes borítás különleges külsőt biztosít, miközben a fényképezőgép kezelését a finoman szögletes kivitelezés és a könnyen elérhető kezelőszervek teszik még egyszerűbbé. 

A 7,5 cm (3,0”) PureColor II G LCD kijelző edzett üveg előlapja magas kontrasztot és széles látószöget kínál a nagyobb csoportok vagy témák különleges szögekből való fényképezéséhez is. A 16:9 arányú, széles kijelző továbbá lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy teljes képernyőn kezeljenek és játsszanak le Full HD minőségű videókat, a képek tetején és alján megjelenő fekete sávok nélkül.

Az IXUS 1000 HS segítségével a kezdők is felfedezhetik, és technológiák egész sorával fejleszthetik kreativitásukat.

Az integrált Smart Auto technológiának köszönhetően az új IXUS 1000 HS egyszerűen használható, hiszen az intelligens témafelismerő technológia minden körülmények között a legjobb eredményeket biztosítja: automatikusan észleli a jelenet jellegét, és 28 jelenettípus közül kiválasztja az optimális beállítást. Egyedülálló módon, a piacon ebben a Canon fényképezőgépben található a legnagyobb számú érzékelhető, és megjeleníthető jelent.

Az Intelligens vakuexpozíció a felvételkészítés körülményeinek megfelelően szabályozza a vakuszinteket, melynek köszönhetően minden esetben – a gyengén megvilágított szobáktól a vakító napsütésig – tökéletesen exponált felvételek készíthetők.

Kreatív felvételkészítési módok egész sora teszi egyszerűvé és szórakoztatóvá az izgalmas felvételek készítését. A halszem effektus a hal szemének torzító hatását utánozza, míg a miniatűr effektus kis léptékű modellekként jeleníti meg a témákat. Az Intelligens zár funkció biztosítja az egyszerű önarcképek készítését: arcfelismerő technológiát használ a zár kioldására, mely mosolyra vagy kacsintásra reagál. Az Arcra induló önkioldó segítségével a felhasználók úgy is beállíthatják a fényképezőgépet, hogy az automatikusan elkészítse a felvételt, amint egy új arcot észlel a keretben.

A vezeték nélküli tartalomátvitelt a beépített Eye-Fi connected functions támogatja, mely lehetővé teszi a távoli feltöltést olyan képmegosztó webhelyekre, mint a CANON iMAGE GATEWAY. A fényképezőgép felhasználói felületén egy külön Eye-Fi részt alakítottak ki, mely letiltja az automatikus kikapcsolási funkciót, miközben az Eye-Fi kártya adatokat továbbít. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a tartalmakat egyszerűen, megszakítás nélkül továbbítsák

CANON iMAGE GATEWAY

A fotók és videók megosztásához az IXUS 1000 HS tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló minőségű fényképek százait. A webhely támogatja a mobil böngészést is, mely a barátoknak és családtagoknak megkönnyíti a fotók utazás közbeni megtekintését.

Az IXUS 1000 HS legfontosabb jellemzői:

·         Kompakt, stílusos fémváz

·         10-szeres optikai zoom, optikai képstabilizátor

·         HS rendszer 10,0 megapixeles CMOS érzékelővel

·         Full HD minőségű videók

·         Dinamikus képstabilizátor

·         7,6 cm (3,0”) képátlójú PureColor II G LCD kijelző

·         Szuperlassú videó

·         Integrált Smart Auto technológia és Intelligens vakuexpozíció

·         Felvételkészítési módok

·         Legjobb kép kiválasztása

·         Kacsintásra induló önkioldó

·         Tippek és javaslatok

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles