8.9 C
Budapest
Tuesday, April 23, 2024

Canon EOS C100 Mark II | fototv.hu

A Canon új, professzionális, nagyérzékelős kamerája, az EOS C100 Mark II azoknak az operatőröknek készült, akik egyedül forgatnak terepen, nehéz körülmények között. Dual Pixel CMOS AF technológiával rendelkezik és egy 8,3 megapixeles Super 35 mm-es CMOS érzékelőt kapott.

Canon EOS C100 Mark II

Sajtóbejelentés:

?A bozótosból küldjük mozgóképes beszámolónkat? – A híradás nem jöhetett volna létre a Canon EOS C100 Mark II nélkül

  • ? A Canon új, professzionális, nagyérzékelős kamerája, az EOS C100 Mark II azoknak az operatőröknek készült, akik egyedül forgatnak terepen, nehéz körülmények között.
  • ? A felvételek SD és HD formátumban is tárolhatók ? előbbi gyorsan, közvetlenül a kameráról, akár FTP-n keresztül is, megosztható.
  • ? A széles ISO tartománynak köszönhetően a kamera gyenge fényviszonyok mellett is használható, ráadásul az arcokat is felismeri.

London, 2014. november 3. – A Canon olyan kamerát mutatott be, amely még több kreativitást és még egyszerűbb vezeték nélküli tartalommegosztást kínál, mint az elődei. Az EOS C100 Mark II a Cinema EOS System termékcsalád legújabb tagja. A nagyérzékelős, professzionális videokamera azoknak az operatőröknek készült, akik egyedül dolgoznak terepen, nehéz körülmények között.

Árnyékban is megtalálja az arcot

Az EOS C100 a zászlóshajónak számító EOS C500-ban már kipróbált és bevált technológiai megoldásokat használja: erős képkezelő alrendszerrel rendelkezik, és ugyanúgy DIGIC DV 4 processzorral látták el. Ez utóbbi ? a Canon Super 35 mm-es, 8,3 megapixeles CMOS-érzékelővel együtt ? ragyogó színeket és széles dinamika tartományt biztosít. Az új, kiterjesztett (320 – 102 400) ISO-tartomány pedig még igen gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a filmezést. A kamera emellett egy új képfeldolgozó rendszert is kapott, amely tovább növeli a teljesítményt a moiré (rácsinterferencia) mérséklésével és a vonalhatárok kiemelésével, vagyis a képek még élesebbek, még tisztábbak.

Az EOS C100 Mark II alapból használja a Canon úttörő Dual Pixel CMOS AF technológiáját, amelynek segítségével még a kezdő operatőr is gyorsan megtalálja a fókuszt és könnyedén helyezheti át egyik tárgyról a másikra, egyetlen felvételen belül. A kamera támogatja a Canon Face Detection AF technológiát, és további kreatív vezérlési lehetőségeket nyújt az arcok automatikus felismerésére és a fókuszkövetésére. (A Face Detection AF csak a kompatibilis objektívekkel használható.)

Még több kreativitás

Az EOS C100 Mark II a különféle produkciók eltérő igényeihez alkalmazkodva két felvételi formátumot kínál.  A kettős formátumú (Dual Format) felvételnél az operatőr egyidejűleg rögzít egy (max. 35 Mbps-es) MP4-es és egy (max. 28 Mbps-es) AVCHD változatot, akár 60P-s képfrissítési sebességgel. A maximális rugalmasság és kényelmes megosztás érdekében a HD és SD felvételek más-más kártyára menthetőek. A sokféle kreatív funkció mellett, az EOS C100 Mark II kamerával lassított és gyorsított felvételek is készíthetők.

Az integrált Wi-Fi-kapcsolat ? a Cinema EOS sorozatban elsőként ? minden eddiginél jobban megkönnyíti a felvételek megosztását a kameráról, így a fájlok már FTP-n is továbbíthatók. A gyors felvételeket igénylő helyzetekben (pl. híradások vagy eseményekről készült mozgóképes beszámolók), a kettős formátumú felvételi mód révén, a kis felbontású SD-fájlokat az operatőr gyorsan, közvetlenül a kameráról megoszthatja, úgy, hogy közben a HD-változat továbbra is biztonságban marad.

Canon EOS C100 Mark II kijelzője már oldalra is kihajtható.

Kompromisszummentes használat, bárhol

Robusztus, kompakt kialakításának köszönhetően az EOS C100 Mark II sokféle helyzetben használható, különösen az olyanokban, ahol az operatőr egyedül dolgozik. A beépített Wi-Fi, a kamera ezzel elérhető böngésző alapú vezérlése és a Canon multifunkciós RC-V100 távirányítójának támogatása lehetővé teszi a kamera elhelyezését olyan helyeken is, amelyek korábban szóba sem jöhettek volna. Így a forgatócsoportok a legszokatlanabb, leglehetetlenebbnek tűnő helyzetekben is használhatják a kamerát.

Az EOS C100 Mark II kijelzőjét is áttervezték: most oldalra kihajtható, így a felhasználó még akkor is beállíthatja a felvételt, ha épp a kamerával szemben helyezkedik el. Az új OLED kijelző jobb kontrasztot, élénkebb színeket és gyorsabb válaszidőket nyújt, még erős fényben is. A kamera emellett továbbfejlesztett, kihúzható és dönthető elektronikus keresőt (EVF) és nagyobb szemillesztéket kapott a rugalmasabb használat és a precízebb felvételkészítés érdekében. Az gép professzionális audiofunkciókkal is rendelkezik. Egy mikrofon található a fogójában, egy másik pedig a kameratestbe van beépítve, így a hangfelvétel a legegyszerűbb kamera konfigurációban is biztosítható.

EF objektívek ? korlátlan lehetőségek

Az EOS rendszer részeként az EOS C100 Mark II kompatibilis a Canon világhírű, cserélhető EF-objektívjeivel és 4K EF moziobjektívjeivel, sőt, ezekhez van optimalizálva. Ez azt jelenti, hogy a kamera olyan teljesítménnyel és rugalmassággal rendelkezik, ami képessé teszi arra, hogy gyakorlatilag bármilyen helyzetben helyt álljon.

EOS C100 Mark II ? legfontosabb jellemzők:

? 8,3 megapixeles, Super 35 mm-es CMOS érzékelő; ISO 102400

? Dual Pixel CMOS AF és Face Detection AF

? Kettős formátumú, AVCHD/MP4 felvétel akár 1080/60p minőséggel

? OLED kijelző; továbbfejlesztett EVF

? Beépített Wi-Fi és távirányítós vezérlési lehetőségek

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
688FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles