Canon EOS 80D | fototv.hu

0
0

A Canon bejelentette az EOS 70D utódját a 24.4 megapixeles APS-C CMOS érzékelővel rendelkező EOS 80D. Ez az új DSLR gép több újdonságot is tartalmaz elődjéhez képest. Érzékenysége ISO 100-16.000-ig terjed, amely ISO 25.600-ra kiterjeszthető. DiGiC 6 processzoros, 45 kereszt típusú pontból álló autófókusz rendszerrel rendelkezik, érintésérzékeny LCD kijelzője 3"-os, kihajtható és elfordítható. A fényképezőgép márciusban kerül a boltokba, várhatóan 770 euró áron.

Canon EOS 80D 24,4 megapixeles, APS-C CMOS érzékelőt kapott.

Sajtóbejelentés:

Távolról vezérelhető zoom+élességállítás és egy új, gyors, pontos középkategóriás DSLR

Canon EOS 80D, EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM, PZ-E1 Power Zoom Adapter

Budapest, 2016. február 18. – A Canon bemutatta az EOS 80D-t, mely a vállalat első olyan DSLR fényképezőgépe, amelyhez távolról vezérelhető zoom- és élességállítást lehetővé tévő adaptert illetve objektívet fejlesztettek. Az EOS 80D rendkívül jól személyre szabható, elképesztően gyors, és könnyű kezelni. Megtalálható benne minden modern képalkotó technológia – köztük az új 24,4 megapixeles CMOS-érzékelő és a DIGIC 6 processzor, valamint az új, 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer és a villámgyors, másodpercenként 7 kép készítésére képes sorozatfelvétel funkció is. A lenyűgöző fotók mellett természetesen a 80D is alkalmas csodálatos Full HD videók készítésére.

A Canon az új DSLR fényképezőgéppel együtt új Nano USM technológiát használó, általános felhasználási célra tervezett EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM objektívet, valamint az opcionális PZ-E1 Power Zoom Adapter-t is bemutatta, melyekkel video üzemmódban a kézi zoomolásnál sokkal egyenletesebb mozgást lehet elérni, akár távolról történő Wi-Fin keresztüli vezérlés esetén is.

Canon EOS 80D

Az új szenzor és a hozzá tartozó 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer gyönyörű éles képeket eredményez, ráadásul az AF pontok egyenként is kiválaszthatóak, és területenként csoportosíthatóak. Ennek köszönhetően mi határozhatjuk meg, hogy a képnek hol legyenek a fókuszpontjai. Bizonyos extenderek és teleobjektívek használata esetén az új AF rendszer mostantól f8-as AF támogatást biztosít 27 pontra vonatkozóan. Így az új EOS 80D-vel készített éles képek egyes részleteit is bátran lehet használni akár még nagyobb nyomatok elkészítésére is.

Az új fényképezőgép tervezésekor fontos szempont volt, hogy változó fényviszonyok mellett is tökéletesen helytálljon, így natív ISO tartománya ISO 100-tól 16 000-ig terjed, és ISO 25 600-ig bővíthető, illetve – akár csak a nem rég bemutatott EOS 1Dx Mark II esetében – még a telihold fénye mellett is (-3EV) megbízhatóan működik az autofókusz. A 7560 pixeles RGB+IR fénymérő a látható fényt és a láthatatlan infravörös fényt is méri, ami ugyancsak a pontos expozíciót támogatja. Az EOS 7D Mark II-ből és EOS 1Dx Mark II-ből ismert Flicker Detection (Villodzás-érzékelés) technológia abban segít, hogy egyenleten mesterséges fényben (például fénycsövek esetén) is egységes megvilágítású képek készüljenek. Az új White Priority beállítás tovább segíti a melegebb tónusok lecsökkentését.

A Canon EOS 80D sorozatfeltéveleinek sebesség 7 kép/mp.

Az EOS 80D kezelése teljesen személyre szabható, a leggyakrabban használt módokhoz és beállításokhoz a megfelelő kezelőszerveket lehet hozzárendelni. A gép intelligens keresője a teljes lefedettség mellett megjeleníti az aktuális beállításokat is. Ha valaki az élőképet részesíti előnyben – ami videózáskor különösen hasznos és gyakorlatilag elengedhetetlen- könnyen át lehet váltani a 7,7 cm-es (3,0-os) Vari-angle Clear View LCD II érintőképernyőre. Az EOS 80D-vel lehetőség nyílik Full HD-s MP4videók rögzítésére 60 képkocka/másodperc sebességgel, ami ideális lehet például utazó vloggerek számára. A minőségi felvételeket támogatja továbbá a fejhallgató- és mikrofonbemenet.

Könnyű csatlakoztathatóság, távoli felvételkészítés és a végeredmény megosztásaA Canon Camera Connect alkalmazás használatával okostelefonról vagy táblagépről is vezérelni lehet a felvételek készítését. A beépített Wi-Fi és NFC-funkció leegyszerűsíti a más eszközökhöz való kapcsolódást, valamint a képek megosztását. A fényképezőgépet nem csupán telefonhoz vagy táblagéphez, hanem akár PC-hez is csatlakoztathatjuk, és onnan is irányíthatjuk akár Wi-Fi router nélkül is. Természetesen a gép a Canon Connect Station CS100 képmegosztó berendezésével is kompatibilis.

Lenyűgöző fotók és videók készítése az EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM-mel és a PZ-E1 Power Zoom AdapterrelAz EOS 80D sokoldalúságához tökéletesen illeszkedő új EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM szupergyors autofókuszt biztosít. Az új objektív képstabilizátorának köszönhetően 4 értékkel is csökkenthetjük a zársebességet, ráadásul a rendszer felismeri, hogy egy gyorsan mozgó tárgyat követünk, vagy megszokott módon fotózunk.

Az EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM az első olyan Canon objektív, amely a Nano USM fókusz technológiát használja – ez a gyorsasága mellett csendes fókuszálást tesz lehetővé. Az új PZ-E1 Power Zoom Adapter egy kompakt és könnyű kiegészítő, amelyet az EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM-hez terveztek. Az adapterrel a kézi mozgatásnál sokkal finomabban lehet szabályozni a zoomolást videórögzítés közben. Ha nincs arra lehetőség, hogy a fényképezőgép mellett legyünk – így például egy fészek közelében kihelyezett gép esetében – az adapterrel Wi-Fi-n keresztül távolról is változtathatjuk a beállításokat .

Az EOS 80D legfontosabb jellemzői:

 • 7 képkocka / másodperc
 • -3EV mellett is működő autofókusz
 • ISO 100-tól 16 000-ig állítható, ISO 25 600-ig bővíthető
 • Vari-angle Clear View LCD II érintőképernyő
 • DIGIC 6 processzor; 24,4 megapixeles CMOS-érzékelő
 • 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer, f8-as AF támogatás 27 AF pontra vonatkozóan

A Canon EOS 80D időjárássálló szigeteléssel rendelkezik.

Az EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM legfontosabb jellemzői:

 • Széles fókusztartomány sokféle téma rögzítéséhez
 • Nano USM technológia: gyors és csendes AF
 • 4 értékkel is csökkenthetjük a zársebességet
 • Remegés mentes videók készítése a dinamikus képstabilizátorral

A PZ-E1 Power Zoom Adapter legfontosabb jellemzői:

 • Kompakt és hordozható
 • Egyenletes, lassú zoom videók készítésekor
 • A zoomolás Wi-Fi-n keresztül történő távvezérlése a Canon Camera Connect alkalmazás segítségével (csak kompatibilis eszköz csatlakoztatásakor)
 • Könnyen állítható zoom sebesség az optimális használathoz