13.8 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

Canon EOS 7D ? új kategória | fototv.hu

Ahogy az a hivatalos magyarországi sajtótájékoztatón is elhangzott, a Canon mérnökei visszaültek a tervezőasztalok mellé és a modell frissítések helyett, valami teljesen új készüléket alkottak meg.    

Az EOS 7D az 50D és az 5D Mark II között elhelyezkedő, APS-C szenzorral rendelkező tükörreflexes modell, mely a felső-közép kategória legújabb trónkövetelője lehet. A vázon található gombok elhelyezkedését teljesen átreformálták, arrébb kerültek gombok és úgy gyorselérések születtek.

Már csak a specifikáció számadataiból látni lehet, hogy komoly versenyzővel van dolgunk. A 18 millió effektív képponttal dolgozó új fejlesztésű CMOS érzékelőt egy kettős, Dual-DIGIC IV-es képfeldolgozó processzor egészíti ki, melyek egy időjárás álló szigeteléssel rendelkező fém házban foglalnak helyet.

A 7D-ben megtalálható az EOS érzékelő tisztító rendszer és 14bit-es színmélységgel készíthetünk RAW képeket, akár a kisebb smallRAW formátumot használva. Az érzékenység ISO 100 és 12 800 között állítható, a gyors processzornak köszönhetően pedig 8 kép/mp-es sorozat felvételi sebességgel számolhatunk 126 JPEG vagy 15 RAW kép erejéig.

Teljesen új autofókusz rendszer került az EOS 7D-be, melyben a 19 AF pont keresztszenzoros és zónákra is osztott, a szpot AF-fel pedig a fókuszkövetés is lehetséges. A fénymérést is továbbgondolta a Canon és az eddigi legtöbb mérőmezőt tartalmazó, 63 zónás iFCL fénymérő rendszert kapta meg a legújabb EOS, mely a távolság, szín és fényesség információkból számolja ki a pontos expozíciót.

A kereső 100%-os lefedettségű és 1x nagyítású, mely kuriózumnak számít kategóriájában. A keresőbe rácshálót is varázsolhatunk, valamint az új digitális vízszintező itt is látható. Ez a dőlést és a szögelmozdulást is mutatja.


Az LCD kijelző 3”-os és VGA felbontású Clear View II-es monitor, mely különleges hézagkitöltést kapott az LCD panel és a védőüveg között. Így biztosítja a jobb betekintési szöget és erős napsütésben való láthatóságot.

Ez a modell is képes Full HD mozgókép rögzítésre, ráadásul a felhasználói igényeket meghallgatva a 30 kép/mp frissítés mellett elérhető 25 és 24 fps is! Szerencsére külön indítógomb is került a keresőablak mellé, mely fotózáskor az élőképet aktiválja, videózáskor pedig az indítás/leállításért felelős.

Az új EOS 7D-be CF memóriakártyát rakhatunk és természetesen UDMA kompatibilis a masina. Tápellátásul az 5D mark II által is használt LC-E6 Li-ion akkumulátor szolgál. A készülékhez markolat is tartozik, a WFT-E5-be egy plusz aksit rakhatunk, de ennél sokkal fontosabb, hogy wifi vezeték nélküli kapcsolatra is képes, így akár számítógépünkről vagy mobiltelefonunkról is vezérelhetjük a 7D-t.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles