30.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!frissítveCanon EF 50mm f1.8 STM | fototv.hu

Canon EF 50mm f1.8 STM | fototv.hu

A Canon bejelentette az EF 50mm f1.8 II utódját, az EF 50mm f1.8 STM objektívét. Az áttervezett EF 50mm f1.8 STM újdonságai az előző modellhez képest a Canon Super Spectra bevonat, a hétlamellás írisz és a sima, szinte teljesen néma fókuszállítást eredményező STM-technológia.

Canon EF 50mm f1.8 STM

Sajtóbejelentés:

Canon EF 50mm f1.8 STM objektív kontrasztos portrék és gyönyörű elmosott hátterek

  • Fantasztikus portréfotók
  • Gyors, gyakorlatilag néma fókuszállítás
  • Remek teljesítmény alacsony megvilágítású környezetben
  • Szuperéles képek
  • Kompakt méret, 160g súly

Budapest, 2015. május 11. ? A Canon bemutatta az EF 50mm f1.8 STM jelzésű új fix objektívet, amellyel olyan képek készíthetők, ahol a tárgy szinte kiugrik a háttérből, és maga a háttér gyönyörűen elmosott lesz.  A rendkívül népszerű EF 50mm f1.8 II utódjának tekinthető objektív ideális második optika mindenkinek, aki magasabb szintre szeretné emelni a fotózást. Az objektív különösen portréfotózáskor és gyenge megvilágítás mellett készült képek esetében használható kimagasló eredménnyel, vagy ha a felhasználó művészi hatást szeretne elérni mindennapos tárgyak vagy kompozíciók megörökítésekor. Jellemzőit a nagy, f1.8-as maximális rekesznek és a fix 50 mm-es fókusztávolságnak köszönheti.

Az áttervezett EF 50mm f1.8 STM újdonságai az előző modellhez képest a Canon Super Spectra bevonat, a hétlamellás írisz és a sima, szinte teljesen néma fókuszállítást eredményező STM-technológia.

Kreatív portréfotózás és alacsony megvilágítású képek

Az új objektívvel könnyen készíthetők szép portrék vagy látványos fotók és videók ? a nagy, max. f1.8 rekesszel tökéletesen kézben tartható a mélységélesség. Az objektív megfelelő szabadságot biztosít ahhoz, hogy a fotós a tárgyra fókuszáljon és a képmező többi részét puha ködben hagyja ? vagyis a néző figyelmét egy adott területre irányítsa. A rekesz emellett több fényt enged át az objektíven, vagyis kényelmesen készíthetők képek félhomályos környezetben is.

Az 50 mm-es fix fókusztávú objektívvel élesebb és kontrasztosabb képek készíthetők, mintha zoom objektívet használnánk. APS-C EOS DSLR géppel használva az optika ideális a portrék fotózásához, tökéletes váll-arc kompozíciók készíthetők vele. Nagyon hasznos mindennapos optika lehet a teljes képmezős (full frame) DSLR-gépekhez, különösen tárgyfotózás esetén.

Az objektív minimális fókusztávolsága mindössze 0,35 m, vagyis még közelebb lehet vele menni a témához és még nagyobb nagyítás érhető el vele. A Canon Super Spectra bevonatnak köszönhetően pedig  minimálisra szoríthatók a belső tükröződések, a szellemképek és becsillanások.

Minden fotóstáska tökéletes kiegészítője

Az objektív kompakt és könnyű kialakítása miatt mindössze 160 g, külső formája a Canon fogyasztói és középkategóriás EOS DSLR-gépei előtt tiszteleg, az új fémfoglalat pedig biztos csatlakozást ígér a kamerák vázához. Az objektív kézi fókuszállító gyűrűje emellett még nagyobb szabadságot ad az éles területet megválasztásához.

További információk az alábbi linken olvashatók: http://www.canon.hu/for_home/product_finder/cameras/ef_lenses/fixed_focal_length/ef_50mm_f1.8_stm/

Budapest
tiszta égbolt
30.8 ° C
31.6 °
29.3 °
25 %
4.1kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
29 °
szo
27 °
vas
33 °

További friss hírek