6.3 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Canon 2 új termékkel bővítette Cinema EOS rendszerét | fototv.hu

A Canon első alkalommal bővítette Cinema EOS rendszerét "cine-servo" objektívekkel, a televíziós és kézikamerás felvételekhez kiváló, 4K felbontású optikával.

Canon CN7x17 KAS S

Sajtóbejelentés:

Budapest, 2014. április 2. – A Canon ma újabb termékkel bővítette Cinema EOS rendszerét: a CN7x17 KAS S a legelső szervomotoros egységgel is felszerelt ?filmes? objektív, amelyet kifejezetten a televíziós és kézikamerás felvételekhez terveztek, és elsősorban a nagy érzékelőkkel felszerelt, illetve 4K kamerákhoz szántak.

A Canon újra megerősítette pozícióját a 2/3? TV-s objektívek piacán a HJ18ex7.6B IRSE /IASE, a népszerű HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A utódmodelljének kiadásával, amely kiemelkedő teljesítménye mellett remek specifikációkkal bír és nagyszerűen használható.

CN7x17 KAS S ? objektív Super 35 mm érzékelős kamerákhoz

A CN7x17 KAS S a televíziós produkciókhoz készült ? a gyorsan változó, mobil környezetekhez, amelyekben a hagyományos, Super 35 mm formátumú moziobjektívek nem teljesítenek jól. Hogy az operatőröket ezen a területen is támogassa, a Canon új cine-servo objektívjeiben több évtizedes (a piacvezető televíziós objektívek tervezésében szerzett) tapasztalatát ötvözöte a nagy teljesítményű mozis zoomobjektívekből származó technológiával ? az eredmény pedig egy páratlan minőségű, rendkívül sokoldalú és kiválóan használható eszköz.

A kategória legjobb, 17-120 mm-es fókusztávolságot kínáló objektívei kifejezetten a hagyományos televíziós környezetekben dolgozó operatőrök igényeihez készültek, ugyanakkor megtartották a Canon híres moziobjektívjeinek előnyeit, ha zökkenőmentesebb forgatási stílusra lenne szükség.

A nagyérzékelős kamerák használata gyorsan elterjedtté vált a különféle produkciós kategóriákban, a tévésorozatoktól a dokumentumfilmeken át egészen a friss híradós anyagokig. Az új cine-servo objektívek úgy készültek, hogy kielégítsék a televíziós szakemberek átalakuló igényeit és szervesen illeszkedjenek a különféle forgatási szituációkhoz. Az operatőrök számára mindkét világ legjobb funkcióit kínálva ezek az eszközök a hagyományos televíziós objektívektől elvárt funkciókon túl a moziszerű kinézet érdekében kiemelkedő minőségben képesek videókat rögzíteni. EF- (CN7x17 KAS S /E1), illetve szabványos PL-foglalatos (CN7x17 KAS S /P1) változatban is kaphatók.

A rendkívül szigorú optikai szabványoknak megfelelően gyártott cine-servo objektív kiaknázza a Canon páratlan objektívtervezési tapasztalatait, támogatja a 4K felbontású képrögzítést, 7x nagyításra képes egy rendkívül tág, 17-120 mm-es zoomtartományban, és T2,95-ös minimális T-értékkel rendelkezik. Így egy ilyen objektív rendkívül sokféle forgatási szituációban használható.A szervomotoros kialakítás miatt különösen ideális az olyan dinamikus szituációkban, mint a dokumentumfilmezés. A motoregység ugyanakkora, mint a szokásos hordozható objektíveknél, így használni is ugyanolyan érzés, ami jóval kényelmesebbé teszi a hosszú felvételeket. A nagy sebességű zoom-, rekesz- és fókuszállítási műveleteknek köszönhetően az operatőr gyorsan alkalmazkodhat a jelenetváltásokhoz, az alacsony sebességű motorfunkció pedig fantasztikusan jól szabályozhatóvá teszi az eszközt a lassú ráközelítéseknél, és biztosítja a kívánt hatás precíz elérését. Az azonnali bekapcsolás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mozgalmas helyzetekben sem fog lemaradni egy jelenetről sem.

Az objektív emellett tökéletesen alkalmas állványos használatra is, legyen szó akár stúdiófelvételekről, akár helyszíni közvetítésekről. A zoom, a fókusz és a rekesz a meglévő Canon zoom- és fókuszvezérlőkkel is állítható, így a legfontosabb képbeállítások precízen és kényelmesen végezhetők anélkül, hogy az operatőrnek hozzá kellene nyúlnia az objektívhez. A kifinomult 16 bites kódoló kimenetnek köszönhetően a virtuális stúdiók használata is támogatott.

A Canon páratlan televíziós tapasztalatának megfelelően az új cine-servo objektív nem csak felhasználóbarát, de megbízható és strapabíró is. Olyan a szerkezeti felépítése, hogy a legkíméletlenebb forgatási körülmények között is megbízhatóan működik ? a legjobb minőségű optikát időjárás- és ütésálló szerkezettel ötvözi az extrém körülmények leküzdésére.

A Cinema EOS rendszer részeként az objektív otthon érzi magát a mozifilmes forgatásokon is. A szervomotoros egységnek köszönhetően rendkívül mobil, a legtöbb hagyományos filmes objektívvel nagyon nehezen kezelhető forgatási helyzeteket is jól kezeli; de a szokásos filmes forgatásokhoz az egység teljesen el is távolítható. A visszaszerelés is gyorsan és egyszerűen megy, nincs szükség fokozatállításra. A Canon méltán híres optikai minősége, valamint a szokásos kiegészítők ? például a fókuszkövető rendszerek és árnyékolók ? támogatása együtt roppant rugalmas megoldást eredményez.

A sokféle kamerával használható CN7x17 KAS S a kamera és az objektívközötti kommunikációt is támogatja. Az EF-foglalatos változat a Canon saját rendszerét használja, a PL-foglalatos pedig az első olyan Cinema EOS családtag, amely a Cooke /i technológiáját alkalmazza. 12 tűs soros kommunikáció is használható.

Canon HJ18ex7.6B IRSE /IASE

HJ18ex7.6B IRSE /IASE ? kiemelkedő minőségű, szabványos HD-objektív számos bővítéssel

A Canon bemutatta a HJ18ex7.6B IRSE /IASE termékét is. Egy új és minden részletében továbbfejlesztett ENG objektívről van szó, amely a népszerű HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A utóda. Az objektív gyakorlatilag minden elemét továbbfejlesztették, így jobb teljesítményt kínál, remek specifikációkkal rendelkezik és kiválóan használható, ráadásul a súlya is csökkent a jobb hordozhatóság érdekében1.

A Canon védjegyének számító optikai minőség a gyakorlatban kiemelkedő optikai teljesítményt jelent: az objektív immár 18-szoros nagyításra képes, és fókusztávolsága is nőtt, 7,6-137 mm lett. A minimális tárgytávolság mindössze 56 cm, az új motoregység pedig jobb kezelhetőséget, rendszertámogatást és működtetést kínál.

Elérhetőség

A CN7x17 KAS S 2014 júliusában kerül a boltokba, a HJ18ex7.6B IRSE /IASE pedig már áprilisban megvásárolható lesz. Mindkét új objektív megtekinthető lesz a Canon standján a NAB 2014 rendezvényen.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles