6.3 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Búcsú az Öreg Harcostól | fototv.hu

Egy korszak lezárul és elbúcsúzunk a DSLR fényképezőgépek egyik ikonikus darabjától. A Canon ugyanis hivatalosan is bejelentette az EOS 5D Mark II készülékek gyártásának leállítását és a piacon lévő készletek végkiárusítását.  


Több mint négy évig volt jelen a piacon, ami a felgyorsult modellcserélődés korszakában szép teljesítmény. Először a 2008-as Photokina-n láthattuk azt a digitális tükörreflexes gépet, mely forradalmasította a DSLR videózást, ezáltal komoly hatással volt a filmgyártásra, videóklip piacra és az egész mozgókép kultúrára. Bár ez is csak egy képrögzítő eszköz, de minden bizonnyal sokan fognak emlegetni a MK II-t.

A digitális gépek világában a KonicaMinolta 7D után ez volt a második gépváz, ami igazán megfogott és persze elérhető volt számomra. Az én EOS 5D Mark II-m 4 év után is úgy muzsikál, ahogyan azt az elején tette. Reméljük az utódok is ugyan így kiállják az idő próbáját…

Tehát mostantól az EOS 5D Mark III vagy az új EOS 6D gépváz várja a Canon full frame világába betekinteni vágyókat. Illetve a maradék, raktáron lévő MK II példányokat talán csak most érdemes igazán gyorsan elkapkodni.

A cikk végén szeretnénk minden kedves Olvasónknak és Nézőnknek rendkívül boldog karácsonyt és szép felvételekben gazdag Új évet kívánni!



 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles