Blahánál száll meg a T-rex és társai | fototv.hu

0
0

Május 20-án a Blaha Lujza térnél, a Courtyard by Marriott Hotelben Réz András nyitja meg Kovács ‘KoPé’ Péter következő ‘Alternative Budapest’ kiállítását. KoPé civilben a grafikusként tevékenykedik. Az ‘Alternative Budapest’ koncepciója egy hobbi instagrammozásnak indult, amelyet az egyre fokozódó online, majd offline érdeklődés tolt fel a Marriott Hoteles státuszig.

Alternative Budapest

Mi az ‘Alternative Budapest’? A képeken jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster-filmek) emblematikus elemeivel megspékelve. Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna parti házak tetejét. De egyik ismertebb képén a Galagtikus Birodalom építkeik a Parlamnet fölött.

Sokan sokféleképpen próbálták értelmezni e képeket: a pop kultúra hazai térnyerésének szimbólumai, a fantázia varázsának meglibbentése, vagy csak öncélú szórakozás? Az alkotó mindeközben titokzatosan mosolyog. Talán nincs is válasz, talán nincs is rá szükség. A lényeg, hogy ha érdekel, hogy néz ki a Mechwart liget ezer majommal, vagy, hogy milyen lenne a Keleti Pályaudvar előtt átkelő Beatles, akkor kerekedj fel május 20-án, és irány a Courtyard by Marriott Hotel.

Alternative Budapest

A kiállításon több olyan kép is látható lesz, amit eddig http://www.facebook.com/BudapestAlternative oldalon, illetve a korábbi kiállításokon nem láthattunk! Ha megnéznéd Budapestet, ahogy még nem láttad, 2014. május 20-június 30. között lépj be a Courtyard by Marriott Budapest City Center Hotelbe (a Blaha Lujza térnél – Budapest, VIII., József krt. 5.)!

Megnyitó: 2014. május 20. kedd / 18:30 óra

A kiállítást megnyitja: RÉZ ANDRÁS – esztéta

A kiállítás megtekinthetö: 2014.  május 20-tól  június 30-ig

Kapcsolódó linkek:

https://www.facebook.com/BudapestAlternative

http://instagram.com/kope0001

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!