29.7 C
Budapest
vasárnap, július 3, 2022
Kezdőlap!frissítveBejelentették a Samsung NX rendszerét | fototv.hu

Bejelentették a Samsung NX rendszerét | fototv.hu

A mai napon a Samsung hivatalosan is bejelentette a Micro 4/3-hoz hasonló saját fejlesztésű NX rendszerét. A hangsúly a kiváló képminőségen és a kompakt kialakításon van. Ezt a gyártó mérnökei egy APS-C méretű szenzor és egy ultrakompakt, dizájnos váz kombinációjával oldották meg.


A tükörrendszer itt is kikerült a készülékből, így objektív és az érzékelő közötti távolság is csökkent, melynek eredményeképpen a gépváz mellett az objektívek is kisebbek és nem elhanyagolható módon könnyebbek lettek. Az NX rendszer első példányai 2009 második félévében kerülhetnek forgalomba.

A kereső, a Panasonic G1-hez hasonlóan itt is egy nagyobb felbontású elektronikus kereső (EVF) lesz, de pontos adatokat még nem közölt a gyártó. A Samsung nagyon komolyan veszi az új ”hibrid” rendszerben rejlő lehetőségeket, külön céget hoztak létre a tökéletes fejlesztések elérése végett. A hangzatos marketing mondatokon kívül nem közöltek konkrét termékspecifikációt, így csak az a biztos, hogy az eddigi pletykák valósággá váltak és hamarosan kezünkbe vehetjük a Samsung első NX névre keresztelt, kompakt-cserélhető objektíves rendszerét. A várható objektívparkról szintén nem érkezett még információ.

 

Termékfotók:

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
29.7 ° C
31.3 °
28.4 °
39 %
5.1kmh
0 %
vas
31 °
hét
36 °
ked
31 °
sze
31 °
csü
29 °

További friss hírek