Balogh Rudolf a fényképezés Aranykoszorús mestere | fototv.hu

0
0

November 6-án nyitja meg kapuit Balogh Rudolf 1918/1919- es forradalmak alatt készített, eddig a Széchényi Könyvtárban rejtőző eredeti fényképnagyításaiból összeálló tárlat.  

Az ismert és jeles fotográfusról szóló kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban a korábbi bemutatásokhoz képest új kutatási eredmények prezentálásával, valamint a fényképek mellett a könyvtár anyagából származó írásos és sajtó dokumentációval egészül ki.

A tárlaton bemutatásra kerülnek Balogh Rudolfra és családjára vonatkozó levéltári források, a pályakezdő fotóriporter képeit korabeli lapok illusztrálják. Közönség elé kerülnek az 1918/1919- es forradalmak a Széchényi Könyvtárban rejtőző eredeti fényképnagyításai. Balogh sokoldalú munkásságáról az együttműködő intézmények: a Magyar Fotográfiai Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Hadtörténeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum és a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeuma által kölcsönzött felvételek tanúskodnak. A könyvtár állományában lévő, Balogh Rudolf képeit tartalmazó magyar és idegen nyelvű könyvek, képes újságok mellett a családi örökség relikviái is helyet kapnak a tárlókban.


Megnyitó: 2012. november 06. 17 órakor. A kiállítást Keleti Éva nyitja meg.

Cím: Országos Széchényi Könyvtár, 1014 Budapest, Budavári Palota „F” épület, Budapest, I., Szent György tér 4-6.

2012. november 06 – 2012. december 22

Megtekinthető: 2012. november 06 – 2012. december 22. Kedd-szombat 10-18 óra között.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!