Az év természetfotósa 2013. | fototv.hu

0
0

Az idén 9. alkalommal került megrendezésre a Magyar Természettudományi Múzeumban a naturArt szervezésében a ?GDF ? SUEZ Az év természetfotósa? pályázat eredményhirdetése. Az Év Természetfotósának járó kisplasztikát a pályázaton Máté Bence vehette át. A 14 kategória díjazott és különdíjban részesített képei november 7-től megtekinthetők a múzeumban.

Máté Bence: Tányérajkúak

Helyszín:

1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

Telefon: (36-1) 210-1085

Telefax: (36-1) 210-1075 (mellék: 3032)

http://www.mttm.hu

Időpont: 2013. november 6-tól 2014 január 27.  10-től 18 óráig

A hazai természetfotósok legnagyobb megmérettetésének számító pályázat huszonegyedszer került megrendezésre, 307 pályázó 3822 fényképéből került kiválasztásra az ?Év Természetfotója?: Máté Bence Tányérajkúak című képe. Az Év Természetfotósa címet immár negyedszer szintén Máté Bence nyerte, aki a ?Kezünkben a Föld? kategóriában dankasirályt ábrázoló ?Vállfa? című alkotásával, valamint az ?Állatok szemtől szemben? és az ?Élet a vízfelszín alatt? kategóriákban halászó pelikánokat ábrázoló fotóival az első helyen végzett. Idén az ?Év Ifjú Természetfotósa?: Balla Tihamér, az Év Búvárfotósa pedig Tökölyi Csaba lett csikóhalat ábrázoló alkotásával. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az alkotásokat 14 kategóriákba sorolva vonultatja fel a kiállítás: a madarak, emlősök és egyéb állatok viselkedése mellett állatportrék, tájak, fekete-fehér fotók, absztrakt kompozíciók, és alkonyattól hajnalig készített képek színesítik a kínálatot. Radisics Milán a naturArt elnöke a díjátadáson elmondta, hogy az örvendetesen növekedő számú alkotók idén nagyon erős mezőnyt hoztak létre, és a minimalista, a kompozíció erejével ható képek alkották az idei év legizgalmasabb színfoltját.

Az Év Természetfotósa verseny 14 kategóriájának díjazott és különdíjban részesített képeiből e rendezett, 123 alkotást felvonultató kiállítás 2013. november 6-tól 2014 január 27-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A pályázat díjnyertes képeiből az Alexandra Kiadó gondozásában igényes könyv jelent meg.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!