Az Év Természetfotósa 2010 pályázat | fototv.hu

0
0

Április 26-ig lehet még jelentkezni hazánk legrangosabb természetfotó pályázatára. A naturArt szervezésében, idén a Dunamenti Erőmű főtámogatásával immár 18. alkalommal versenghetnek a magyar természetfotósok az Év Természetfotósa trófeáért és a vele járó dicsőségért.

Dunamenti Erőmű – Az Év Természetfotósa 2010

Hazánk, Magyarország, a Pannon ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet ritka pillanatainak bemutatásán keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a Magyar Természetfotósok Szövetsége-naturArt), immár tizennyolcadik alkalommal, ezúttal a névadó támogatóval, a Dunamenti Erőmű Zrt.-vel közösen meghirdeti Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát.

1. Kezünkben a Föld 2. A madarak viselkedése 3. Az emlősök viselkedése 4. Az állatok viselkedése 5. Az állatok szemtől szemben 6. Növények és gombák 7. Kompozíció, forma és kísérletezés 8. Tájak 9. Élet a vízfelszín alatt 10. Napnyugtától napkeltéig 11. A természet energiái 12. Ifjúsági kategória (felső korhatár 18 év). A kategóriákon túl pályázni lehet a Dr. Tildy Zoltán-díjra, amelyet annak a 24 év alatti pályázónak ítélnek oda, aki a legszínvonalasabb kollekciót küldi be a „Madarak viselkedése” kategóriában. Pályázni lehet továbbá, bármelyik kategóriában, a három leginkább humoros felvételre. Újdonság, hogy a legszebb magyarországi tájkép is különdíjat kap.„Az Év Természetfotósa 2010” címet a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el. A zsűri által legjobbnak ítélt felvétel az „Az Év Természetfotója 2010” díjat kapja. Az ifjúsági kategória győztese az „Az Év Ifjú Természetfotósa 2010” címet nyeri el. A kategóriák díjazottjai pénz, illetve tárgyjutalomban részesülnek, és támogatóink ezen túlmenően számos értékes különdíjat is felajánlottak. A díjak összesen mintegy bruttó 2.000.000 Ft értékűek.

A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek olyan analóg és digitális úton készített felvételekkel, melyek a kiírók pályázatain díjazva, illetve kiállítva még nem szerepeltek. Pályázni az eredeti (dia, vagy nyers formátumú) képről készített, kisméretű (hosszabbik oldalán fekvő képnél 1400, álló képnél 1000 pixeles ) JPEG formátumú képekkel lehet, ezek kerülnek elbírálásra. Követelmény, hogy a beküldött felvételek hiteles mondanivalót tükrözzenek, etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak, valamint természetes körülmények között készüljenek!

Pályázati cím: naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége 1113 Budapest, Vincellér u. 39/A

Pályázatok beküldésének kezdete: 2010. április 1.

Pályázati anyagok beérkezési határideje: 2010. április 26. 24 óra

Nyilvános on-line zsűrizés: 2010. május 15.

Részletes pályázati kiírás itt