26.9 C
Budapest
péntek, augusztus 19, 2022
Kezdőlap!frissítveAz év legjobb vízalatti fényképei | fototv.hu

Az év legjobb vízalatti fényképei | fototv.hu

2005 óta rendezi meg a Miami Egyetem tengeri és légköri tudományokkal foglalkozó kara éves vízalatti természetfotó pályázatát. A megmérettetésre 23 országból 918 fotó érkezett. 

A neves természetfotósokból álló zsűri három főkategóriában osztotta ki a pénzjutalommal járó első három helyezést, ezen kívül két fődijat is odaítéltek a legjobb fényképeknek. A fődíjas képet a nagylátószögű, makró és halak-tengeri állatok portréja kategóriákból választják ki a zsűritagok, és a Rosenstiel iskola diákjainak munkái közül is külön díjaznak egy fényképet.

A fődíjat az olasz Marchione Giacomo bokszolórákokról készült képével nyerte el, melyet Indonéziában kapott lencsevégre. Makrofotó kategóriában az amerikai Vickie Coker, egy törpe csikóhalról készített képpel diadalmaskodott, a legjobb nagylátószögű fotó a floridai Evan D’Alessandro angyalhalakat ábrázoló képe lett, a legjobb portrét a szintén floridai Steven Kovacs készítette egy állkapocshalról. Neil Hammerschlag az egyik legérdekesebb fotóval, a fürdőző malaccal nyerte el a legjobb hallgatói fényképnek járó díjat.

A nyertes képeket megtekintheti az alábbi linken

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
26.9 ° C
27.3 °
26.7 °
53 %
4.1kmh
0 %
pén
38 °
szo
27 °
vas
25 °
hét
26 °
ked
28 °

További friss hírek