0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Az év legjobb vízalatti fényképei | fototv.hu

2005 óta rendezi meg a Miami Egyetem tengeri és légköri tudományokkal foglalkozó kara éves vízalatti természetfotó pályázatát. A megmérettetésre 23 országból 918 fotó érkezett. 

A neves természetfotósokból álló zsűri három főkategóriában osztotta ki a pénzjutalommal járó első három helyezést, ezen kívül két fődijat is odaítéltek a legjobb fényképeknek. A fődíjas képet a nagylátószögű, makró és halak-tengeri állatok portréja kategóriákból választják ki a zsűritagok, és a Rosenstiel iskola diákjainak munkái közül is külön díjaznak egy fényképet.

A fődíjat az olasz Marchione Giacomo bokszolórákokról készült képével nyerte el, melyet Indonéziában kapott lencsevégre. Makrofotó kategóriában az amerikai Vickie Coker, egy törpe csikóhalról készített képpel diadalmaskodott, a legjobb nagylátószögű fotó a floridai Evan D’Alessandro angyalhalakat ábrázoló képe lett, a legjobb portrét a szintén floridai Steven Kovacs készítette egy állkapocshalról. Neil Hammerschlag az egyik legérdekesebb fotóval, a fürdőző malaccal nyerte el a legjobb hallgatói fényképnek járó díjat.

A nyertes képeket megtekintheti az alábbi linken

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles