24 C
Budapest
Sunday, July 21, 2024

Az Év Esküvőfotósa 2012 | fototv.hu

A Nikon támogatásával fotópályázatot hirdet a PILLANART Magyar Esküvőfotósok Egyesülete. A pályázat célja, hogy az alkotók bemutatkozási lehetőségén túl formálja a társadalom szemléletét, esztétikai értékítéletét és nyilván emelje a sokszor kissé “lenézett” esküvőfotózás renoméját.

 

A pályázat nyílt és minden olyan magyar állampolgár részt vehet rajta, aki elfogadja a feltételeket. Négy kategóriában lehet nevezni, minden kategóriában az első három helyezetet díjazza a neves szakemberekből álló zsűri. A főnyeremény pedig egy Nikon 1 V1 váz két objektívvel. Fontos információk, hogy csak 2011-es felvételekkel lehet nevezni, a momntázs és új képelemek alkalmazása nem engedélyezett, valamint felvételenként 500Ft-os nevezési díjjal kell kalkulálni.

A pályázat nyílt, amin minden olyan magyar állampolgár részt vehet, aki elfogadja a pályázati feltételeket.

A képeknek 2011. január 1. és 2011. december 31. között kellett készülniük. A zsűri ennek ellenőrzésére bekérheti az eredeti módosítatlan képet (tehát csak olyan képekkel lehet nevezni, amelyeknek ez rendelkezésre áll.)

A pályaművek kizárólag digitális formában, a http://palyazat.pillanart.hu címen történt regisztrálás után tölthetők fel.

NÉGY KATEGÓRIÁBAN lehet képeket küldeni:

1. Az átalakulás varázsa


Ebbe a kategóriába olyan fotók nevezhetők, amelyek tipikusan az esküvői készülődés alkalmával készíthetők: fodrász, sminkelés, ruha, öltözködés, ékszerek, kiegészítők, stb.

2. Igen

Ide nevezhetők azok a képek, amik az esküvői szertartásokon (egyházi, polgári) vagy azokkal kapcsolatosan készültek: szertartás, rizsszórás, gratuláció, csokordobás, stb.

3. Kreatív portrék

A kategóriába olyan, a párról készült – vagy őket egyénileg bemutató – képeket lehet beküldeni, ami kreatív helyszíneken, világításban, szituációkban ábrázolják őket. Ide tartoznak azok a kreatív portrék is, amelyek nem az esküvő napján, de valós párokról készültek, valamint kreatív csoportképek is ide nevezhetők.

4. A buli

Az esküvői vacsorán és az azt követő partin készült képeket lehet ebbe a kategóriába nevezni: vacsora, köszöntők, játék, nyitótánc, tortavágás, menyasszonytánc, buli, stb.

Workshopon készült fotókat nem fogadunk el! A pályázatra korlátlan számú kép küldhető.

NEVEZÉSI DÍJ: ÁFÁ-val együtt, bruttó 500 Ft képenként, ami átutalható a PILLANART Magyar Esküvőfotósok Egyesülete 11732181-20038485 bankszámlájára (OTP Bank). A nevezési lap kitöltése után kérjük befizetni, de legkésőbb 2012. február 13. 24-óráig, a nevezési határidő végéig. Befizethető banki átutalással elektronikusan, vagy bármilyen bankfiókban. Az átutalás, vagy a befizetés megjegyzési rovatában fel kell tüntetni: „Az Év Esküvőfotósa nevezési díj” és a pályázó azonosító számát, amely a honlap saját adatok menüjében található (Azonosító néven), ugyanitt ki kell tölteni, hogy az ÁFÁ-s számlát milyen névre, címre állítsák ki. A pályázaton való részvétel a nevezési díj befizetésével válik érvényessé.DÍJAK: Fődíj: Nikon 1 V1 váz + NIKKOR 10-30 mm f/3.5-5.6 VR + 10 mm f/2.8 objektív


A díjak összértéke közel egymillió forint, a díjazottak tárgyjutalomban részesülnek. A kiíró és támogatói a pályazat négy kategóriájában az első három helyezett fotót díjazzák és közönségdíjat adnak ki, a legkiemelkedőbb kollekcióval szereplő pályázó pedig az Év Esküvőfotósa fődíjat nyeri el.

ZSŰRIZÉS:

A pályamunkákat a kiíró által felkért neves fotós szakemberek bírálják el:

Barakonyi Szabolcs az Index fotóriportere

http://barakonyi.com/Baricz Kati
fotóművész

http://katibaricz.blogspot.com/

Studinger András cinematográfus

http://studingerfilms.comSzabó Zoltán fotográfus


www.szemtanu.comwww.fotografus.comVancsó Zoltán fotográfus

www.photovancso.com

A zsűri kategóriánként egy I., egy II., egy III. díjat adhat ki. A zsűri köteles kizárni mindazokat, akik a pályázati feltételeknek nem tesznek eleget!A zsűrizés több fordulós, menete:


Első forduló – előzsűrizés: (2012. február 10-19.)

Zárt rendszerű, nem nyilvános, nem közvetített.

A zsűri a kategória kiírásoknak megfelelően előszűri a pályaműveket online, azzal a céllal, hogy a második fordulóba csak – a kategória tartalmának – megfelelő, szakmailag, technikailag és esztétikailag kifogástalan fotók kerüljenek.

Második forduló: (2012. február 25. 10-14 óra)

Nyílt, személyesen is megtekinthető.

A második fordulóban a zsűri tovább szűkíti a kategóriák képanyagát.

Harmadik forduló: (2012. február 25. 14-18 óra)

Zárt rendszerű, nem nyilvános.

A döntőbe jutott képek végső sorrendjének kiválasztása.

Közönségszavazás: 2012. február 26. – március 10. 24 óra

A zsűri által döntőbe juttatott képek a PILLANART és a támogatók Facebook oldalán zajló közönségszavazáson vesznek részt. A legtöbb szavazatot begyűjtő pályamű nyeri el a közönségdíjat.

Az eredmény kihirdetésére csak a díjátadón kerül sor.

A zsűrizés helyszíne: Columbus Étterem 1051 Budapest Vigadó tér 4. kikötő

SZERZŐI JOGOK:

NIKON – Az Év Esküvőfotósa 2012 pályázaton résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják és a pályázat archívumában megőrizzék.

A díjat felajánlók a NIKON – Az Év Esküvőfotósa 2012 pályázat és kiállítás promóciójához kapcsolódva jogdíjmentesen használhatják fel az általuk díjazott kép(ek)et.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó fotográfust (szerzőt) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A pályázónak rendelkeznie kell az ábrázolt személyekről egy beleegyező nyilatkozattal, miszerint a fotójuk nyilvánosan megjelenhet. Ennek hiányáért minden jogi következmény a pályázót terheli.

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. Legalább 6 megapixel felbontású eredeti képpel lehet részt venni, melynek kicsinyített 1400×1000 pixeles változatát kell feltölteni. A képeknek JPG formátumúnak kell lenniük a legjobb képminőséget biztosító (PS: 12-es, LR: 100%) tömörítéssel. A képeken tetszőleges utómunka végezhető, de új képi elemek nem kerülhetnek a képre, illetve montázs nevezése sem engedélyezett. A képek vágása engedélyezett, de a vágás utáni méret nem lehet 6 megapixelnél kisebb, a képarány pedig 1:1 és 1:3 között lehet.

Etikai elvárások: a nevezett képeknek valós esküvőn, valós párokat, valós szituációkat kell bemutatniuk. Amennyiben bizonyítást nyer, hogy ez nem így történt, a pályázó kizárásra kerül a versenyből. Ún. engagement (eljegyzési) képek nem nevezhetők. Nem nevezhetők közízlést sértő obszcén képek.

Beküldhető pályaművek száma:

Egy pályázó korlátlan számú pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A döntőbe bejutott képekről külön értesítés után feltöltendő a nagyfelbontású változatuk maximum 10 megapixel (3648 x 2736 pixel) méretű változata.

A nevezéssel a pályázó vállalja, hogy rendelkezik a beadott kép nagyfelbontású változatával, amit a harmadik forduló után a feltöltő oldalon beküld a kiíró előzetes értesítése után. Pályázó tudomásul veszi, hogy a bekért nagyfelbontású képek feltöltése hiányában a kiíró kizárhatja őt a pályázatból.

Felhívjuk a hagyományos technikát használó, tehát filmre dolgozó pályázók figyelmét, hogy szkenneléskor a kiírásnak megfelelő, nagyméretű, digitális nagyításra alkalmas file-t szkenneltessenek.

Képfile technikai feltételek:

Filetípus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve

Méret: hosszabbik oldal fekvő kép esetén 1400 pixel, álló kép esetén 1000 pixel

A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat a szerver a feltöltés után átméretezi. A nagyobb méretű képek lényegesen lassabban töltődnek fel, feleslegesen lassítják a feltöltési folyamatot és a szervert is, ezért kérjük, mindenképpen méretezzék át a pályázati anyagot.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a képek feltöltésekor alkalmazott technológiát a régebbi böngészők nem támogatják, ezért a feltöltést mindenképpen FireFox, Chrome vagy Internet Explorer legfrissebb változatával tegyék meg!

A pályázó adatait nevezéskor a regisztrációs lapon a pályázati oldalon töltsék fel.

Képfile elnevezése:

A képek elnevezése automatikusan a rendszer által történik, ezért ezzel nem kell foglalkozniuk a pályázóknak. Mindemellett a feltöltésre kerülő ideiglenes fájlnevek nem tartalmazhatnak szóközt, ékezetes betűt, egyéb speciális karaktert! A rendszer a feltöltés után átkódolja a fájlneveket saját formátumára, de a tiltott betűk zavart okozhatnak.

Egyéb technikai kérdések számára a feltöltő oldalon Fórumot működtetünk, ahol minden technikai kérdésre válaszolunk.

NEVEZÉSI LAP:

A pályázaton a http://palyazat.pillanart.hu weboldalon kitöltött nevezési lappal (regisztrációval) lehet részt venni. Egy pályázó csak egy nevezési lappal pályázhat. A nevezési lapon a pályázó elfogadja a pályázati feltételeket és ezzel elismeri, hogy a beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírási feltételeknek, valamint kérésre nagyfelbontásban is feltölti a továbbjutott képeit.

A Pályázati anyag leadása interneten:

Figyelem! A leadási határidő előtt, az utolsó napokban a feltöltés lelassulhat, ezért kérünk minden pályázót, hogy a feltöltést minél hamarabb kezdjék meg.

A pályázati anyagok fogadása egy központi szerveren történik, ahová a pályázók előzetes regisztráció után tölthetik fel file-jaikat. A regisztráció a http://palyazat.pillanart.hu oldalon végezhető el. A feltöltő oldalon minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga, a pályaművek nem nyilvánosak.

A feltöltött képek a pályázat véglegesítéséig módosíthatóak, a véglegesített pályázatokat a zsűri – akár a pályázat vége előtt is – előszűri, ezért a lezárt pályázatok felnyitására nincs mód.

A szerver 2012. január 14-től 2012. február 13-án 24 óráig fogad el feltöltéseket!

NIKON – Az Év Esküvőfotósa pályázat technikai főtámogatója az Eox Kft. a FotoKlikk szakmai irányításával.

A pályázat végeredménye a díjátadásig nem publikus. A díjakat az ünnepélyes díjkiosztón és kiállításmegnyitón a Halászbástya Étteremben 2012. március 11-én adjuk át.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles