6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Az első projektoros digitális fényképezőgép | fototv.hu

A Nikon Coolpix S1000pj igazi mérföldkőnek nevezhető a digitális fényképezőgépek történelmében, hiszen most először építettek mini projektort egy fotóapparátba.    

Az S1000pj igazi „szociális” gép, összehozza az embereket, barátok, családokat, mindez idáig elképzelhetetlen volt az előző pillanatban exponált képek nagyobb publikum előtti bemutatása. Vége a kis LCD kijelzőkön való mutogatásnak, hiszen a kis LED megvilágítású projektor egy méter feletti képátlót képes kivetíteni VGA felbontásban. Persze nem árt, ha sötét helységben tesszük mindezt és nem feltétlenül összevethető a képminősége, mondjuk egy nagyméretű LCD TV-vel. De a technológia mindenképp forradalmi és a jövőben ez is csak tökéletesedhet… A felhőtlen vetítések érdekében egy infra távirányító is jár a készülékhez.

A fényképezőgép egyébként a ma bemutatott többi Nikon kompakthoz hasonlóan egy 12 megapixeles CCD-t kapott, a képalkotásért egy belső 5x zoomátfogású, 28mm-től induló Nikkor objektív felelős. A bemozdulás elkerülése érdekében optikai VR képstabilizátor került az S100pj-be. Az érzékenység ISO 80 és 6400 között állítható, az S70-hez hasonlóan 2000 felett csak 3 megapixeles felbontásban érhető el a nagyobb érzékenység. A tökéletes és könnyű fényképezésről az arcfelismerő fókusz, a mosoly és pislogás érzékelés, az intelligens témamód felismerés, a D-lighting és még számos funkció gondoskodik.

A masina hátuljára egy 2.7” méretű 230 000 képpontos LCD kijelző került. A beépített 36MB memóriát SD és SDHC kártyákkal bővíthetjük, a tápellátásról az EN-EL12 akkumulátor gondoskodik, mellyel teljesen feltöltött állapotban kb. 1 órát vetíthetünk projektorunkkal.

A Nikon S1000pj 430 eurós áron kerül majd az üzletekbe, remélhetőleg egy hónapon belül.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles