28.9 C
Budapest
szombat, augusztus 13, 2022
Kezdőlap!frissítveAz első Leica MILC - Leica T (Typ 701) | fototv.hu

Az első Leica MILC – Leica T (Typ 701) | fototv.hu

A Leica az Audi formatervezőivel szövetkezett az első cserélhető objektíves tükörnélküli rendszerkompaktjuk megalkotásakor, így született az alutömbből faragott T (Typ 701) fényképezőgép. A tradicionális német gyártó így egy egészen modern dizájnú APS-C szenzorméretű készülékkel száll be a MILC-ek népes táborába. Először egy alapzoom és egy 23mm-es f2 fényerős optika készül el T-rendszerhez.

Leica T Typ 701

A neves német fényképezőgép gyártó egy másik iparág szintén neves dizájnereit hívta segítségül a Leica T-rendszerének első gépváza, a Typ 701 megalkotásakor. Az egy alutömbből faragott unibody váz igazán impozáns, szemet gyönyörködtető és modern. Az viszont kérdéses lehet, mennyire lesz csúszós a maximálisan finomra polírozott felület a gyakorlatban.

Leica T Typ 701

A vázon nem találunk sok gombot, a felső két értékállító tárcsát leszámítva a vezérlést a 3.7?-os érintő kijelzőn tudjuk megoldani.

A vázba egy 16.2 millió pixelt használó APS-C méretű CMOS érzékelő került, mely ISO 100-12.500 terjedő érzékenységi skálát garantál. Nem maradt ki WiFi kommunikáció, viszont GPS modult csak a külön megvásárolható EVF kereső kapott. Ez 100%-os lefedettséget biztosít és 2.36 millió pixeles felbontású. A hátsó TFT LCD egyébként 1.300.000 pixelt tartalmaz a 3.7?-on.

Leica T Typ 701

Az automatikus élességállításért többmezős kontrasztmérés alapú AF rendszer felel, kiválasztható még touch érintés vezérlés és arcfelismerés is.

Leica T Typ 701

Videót is rögzít a Leica T váz, egész pontosan maximum 30kép/mp sebességgel rögzíthetünk 1080 Full HD filmeket, a gépváz tetején kapunk egy dedikált indítógombot. A 384g tömegű gépvázba SDHC és SDXC kártyákat kell tennünk a rögzítés érdekében, a saját Li-ion akkumulátorral egy feltöltéssel kb 400 felvétel készíthető.

Leica T Typ 701

Az érzékelő crop faktora 1.5x, így a fix Summicron-T 23mm f2 ASPH objektív 35mm?nek felel meg, míg az első alapzzom Vario-Elmar-T 18?56 mm f3.5?5.6 ASPH 27-84mm-t fed le. Ősszel a Photokina-n már megtekinthető lesz minden bizonnyal a Super-Vario-Elmar-T 11?23mm f3.5?4.5 ASPH és a Vario-Elmar-T 55?135mm f3.5?4.5 ASPH is. A korábbi M-bajonettes Leica objektívek tulajdonosainak sem kell aggódnia, egy adpter segítségével rátehetőek a T MILC vázra.

Leica T Typ 701

A Leica T (Typ 701) váz a tengerentúlon 1850 dolláros áron debütál, a hazai forgalmazónál 475.000Ft lesz a kezdő ár. Az optikák árazása egyelőre még nem ismert.

The new Leica T-System from Leica Camera on Vimeo

Sajtóbejelentés:

A Leica az AUDI formatervezőivel együttműködve visszaidézte és újrateremtette a tipikus Leica formanyelvet. A Leica T időtlen és letisztult kialakítása megőrzi a Leica termékekre jellemző összetéveszthetetlen ismérveket, az egyszerű vonalvezetést, a finom felületeket és a formai minimalizmust. A kamera egyik kiváló jellemzője a kompakt és igen tartós váz, amelyet újszerű és kivételesen pontos műszaki eljárással egyetlen alumínium tömbből gyártanak a Leica üzemében. A prémium minőségű anyagok sajátosan kifinomult feldolgozása egészen különleges a kameragyártás területén, ezzel a Leica T összetéveszthetetlen külsőt és megbízhatóságot nyer. A gép súlya és az újólag kifejlesztett működési koncepciója hozzájárul a kamera felhasználóbarát kezeléséhez, ezek a jellemzők összehasonlíthatatlan fotográfiai élményt jelentenek.

Leica T Typ 701 és az

A Leica T-Rendszer bevezetésekor először két objektív kapható. A Leica Vario-Elmar-T 18?56 mm f/3.5?5.6 ASPH. a különféle perspektívákkal és gyújtótávolságokkal végzett kreatív kísérletezésekhez ideális. Ez a sztenderd zoom objektív kivételes rugalmasságot biztosít minden helyzetben, például a nagy teret átfogó tájképekhez, dokumentarista fotókhoz, portrékhoz. A teljes formátumnál 35 milliméternek megfelelő gyújtótávolságú, fényerős és kompakt Leica Summicron-T 23mm f/2 ASPH. objektív klasszikus Leica látószöge elsősorban riportszerű fotózáshoz való. A Super-Vario-Elmar-T 11?23 mm f/3.5?4.5 ASPH. nagy látószögű zoom és a Vario-Elmar-T 55?135 mm f/3.5?4.5 ASPH. tele zoom objektívek a photokina 2014 szakvásár idejére várhatók. Valamennyi Leica T objektív a cég hírnevéhez méltó, kivételes képminőséget nyújt.

Leica T Typ 701

Új, nagy teljesítményű processzor és szenzor biztosítják a kiváló képminőséget minden helyzetben. A Leica T nagy méretű, APS-C formátumú, 16,5 megapixeles (16,2 millió effektív képpontos) CMOS képérzékelővel rendelkezik; méretének köszönhetően teljesítménye és képalkotó jellemzői ideális megoldást jelentenek a Leica T kompakt kategóriájában. A szenzor ragyogó képet, kiváló kontrasztot ad a legkisebb részleteket visszaadó felbontással és természetes színvisszaadással még kedvezőtlen fényviszonyoknál is.

Leica T Typ 701

A kamera letisztult formájához hasonlóan a Leica T működésére a legalapvetőbb és a legfontosabb funkciókra való összpontosítás a jellemző. A koncepció lényege az érintőképernyő egyszerű és jól áttekinthető kialakítása. A felvétel elkészítésének és a képek megtekintésének számos művelete az érintőképernyőről egyszerűen érhető el. A többi beállítást négy, ergonomikusan elhelyezett, intuitív módon kezelhető vezérlő gombbal érhetjük el, így teljes mértékben, zavartalanul figyelhetünk a kép komponálására. A Leica T ?MyCamera? menüjét ennél is nagyobb rugalmassággal vehetjük igénybe még spontán helyzetekben is. Ez a menü saját igényünk szerint konfigurálható és programozható. Ez azt jelenti, hogy mindig gyorsan állíthatjuk be a leggyakrabban használt üzemmódokat és az előre beállított funkciókat.

A Leica T az első, beépített Wi-Fi modulos Leica kamera. A fotók és videók vezeték nélkül továbbíthatók közvetlenül a kamerából okostelefonba, tabletre, számítógépre; megoszthatók e-mal-lel, a Facebook-on, vagy más közösségi oldalon. iOS eszközökhöz az ingyenes Leica T app már elérhető. Egészen egyedi a T app távvezérlő funkciója, amellyel a kamera vezeték nélkül összeköttetésbe hozható okostelefonunkkal, vagy tabletünkkel, így elektronikus keresőként használva azokat. Egyebek mellett a zársebesség és a fényrekesz beállítható távvezérléssel is, valamint önkioldós és szokatlan szögből történő beállításra is van mód.

Leica T Typ 701 és az új objektívek

A Leica T-Rendszer számos kiegészítővel is rendelkezik, amelyeket kifejezetten ehhez a termékcsaládhoz fejlesztettek ki úgy, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a kamerával. Ezek közé tartozik az elektronikus kereső beépített GPS funkciókkal. A kereső billenthető és elfordítható, különböző nézőpontból és különleges szögekből is elkészíthetjük felvételeinket. Az új Leica SF 26 vakuval bőséges lehetőségünk van mind a közvetlen, mind a derítő villanófényes felvételekre. A vaku reflektora különböző szögbe állítható. A készülék videó felvételekhez LED fényforrással is rendelkezik. Egy másik hasznos kiegészítő a Leica M-Adapter T, amellyel a Leica T vázra tehetők a Leica M objektívek. Az adapter az M objektívekhez csatlakozó, 6 érintkezős jelátviteli felülettel rendelkezik, amely támogatja a Leica T fénymérési, rekesz-prioritási és manuális üzemmódjait.

A négy, divatos színű ? sárgadinnye, narancs, fekete és fehér ? kiegészítő és a prémium minőségű tokok és táskák bő kínálata ? valamennyi AUDI Design tervezésű – töretlenül követik a Leica rendszer elgondolásait és jellemzőit. A különleges kiegészítők nagyszerűen használhatók egymással és közülük sok egyéni igény szerint is kombinálható.

Leica T Typ 701

A kemény műanyagból és rugalmas szilikonból készült Leica T-Snap tok jól védi a kamera elejét a karcoktól és az ütődéstől, egyedi formája és színe szemet vonzó, egyéni külsőt adnak T-Snap-nek, amelynek ideális kiegészítője a puha szilikonból gyártott T-Flap. Könnyen csatlakoztatható a T-Snap-hez, kiválóan védi a gép hátulját a kijelzővel és a vezérlő gombokat, amikor nem használjuk a Leica T kameránkat. A hord- és csuklószíj formája és színei tökéletesen illenek a modern T-Snap és T-Flap kiegészítőkhöz. Mindkettő a világon egyedülálló ?Easy-Click? rendszerrel gyorsan rácsatolható a Leica T-re. A kamera letisztult formatervezése miatt nincs a gépen kiálló csatlakozófül. A hord- és csuklószíjak egységet képezve pillanatok alatt rátehetők a gépre. A Leica T kiegészítőihez tartozik egy bőr tok, egy bőr védőhuzat és egy szett-táska is.

Leica T Typ 701

Leica-T Unibody váz A Leica T az első kamera, amely teljes egészében alumíniumból készül. Különleges Leica váz: a formatervezés, a minőség és a gyártás tekintetében teljesen egyedi. Látványa és tapintása csábítja érzékeinket. Az eloxált alumínium váz ezüst és fekete színű változatokban készül, matt felülete selymesen finom, fogása kényelmes. Súlyának és a részletekben is ergonomikus felületének köszönhetően a gép kényelmesen illeszkedik kezünkbe.

Kezelő eszközök Négy alapvető kezelő eszközzel és egy érintőképernyővel vezérelhetjük és állíthatjuk be a kamerát. Minden mást elhagytunk, amely nélkül is biztosítható a tökéletes működés. Logikus, intuitív és ergonomikus.

Leica T Typ 701

Képminőség Leica minőség a legapróbb részletekig. Mint minden Leica, a legjobb képet készíti.

Autofókusz Gyors, pontos, csendes.

Képérzékelő Nagy méretű szenzor. Videó felvétel. Full-HD minőség.

Processzor Gyors, intelligens, a legjobb teljesítmény egy gombnyomásra.

Memória 16 GB belső memória, SD-kártya csatlakozás.

Beépített Wi-Fi modul

Leica T-App Töltsük le a ?Leica-T? applikációt az iOS eszközünkre, majd hozzuk összeköttetésbe azt kameránkkal! Felvétel! Letöltés! Képek megosztása e-mailben, Facebook-on, vagy más közösségi oldalon! Nincs szükség iOS terminálra? Töltsük le képeinket vezeték nélküli LAN hálózaton az Android eszközünk Browser Gallery tárhelyére! Az applikáció távvezérlő funkciójával a kamera élőképét megjeleníthetjük és a kamerával exponálhatunk.

Budapest
tiszta égbolt
28.9 ° C
29.9 °
28.3 °
38 %
3.1kmh
0 %
szo
29 °
vas
32 °
hét
33 °
ked
36 °
sze
37 °

További friss hírek